ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), ανακοίνωσε σήμερα, ότι δεν θα πρέπει να χορηγείται η δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού της AstraZeneca, σε όσους εμφάνισαν θρομβώσεις αμέσως μετά τη λήψη της πρώτης.
Eπίσης ο Οργανισμός, τονίζει ότι οι ασθενείς, χρειάζεται να παρακολουθούνται για ύποπτα σημάδια, για τις επόμενες τρεις εβδομάδες από τη στιγμή που τους χορηγήθηκε το εμβόλιο.
Οι συγκεκριμένες συστάσεις από τον Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων έγιναν από τον προβληματισμό που προέκυψε σχετικά τις σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca, καθώς είναι πολύ πιθανό τα περιστατικά των θρομβώσεων, να συνδέονται με αυτό, όπως και με το Johnson&Johnson.
Διαβάστε ακόμα:
Ηράκλειο: Κρίσιμες ώρες για την 44χρονη μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca
AstraZeneca: Αποτελεσματικό το εμβόλιο ως τρίτη ενισχυτική δόση
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελ. Προδρόμου (BMS) για καινοτόμα φάρμακα: Η υποχρηματοδότηση, τα αδιέξοδα και οι αναγκαίες λύσεις
- The Billionaires Club: Ποιοι είναι οι 19 δισεκατομμυριούχοι που βρίσκονται στη λίστα των επιδραστικών του mononews100
- Υπερταμείο: Ενδιαφέρον από πέντε επενδυτικά σχήματα για τις Ελληνικές Αλυκές
- Νέο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Στη Β΄ φάση του διαγωνισμού οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, AKTOR–METLEN και ΑΒΑΞ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.