ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Άγγελος Παπανικολάου: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, το σαμαρικό παρελθόν και η διαδρομή από το ΟΑΚΑ μέχρι τον Βασιλακόπουλο και τον Λιόλιο
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 237 νέα κρούσματα κορωνοϊού την τελευταία ημέρα στην Ελλάδα.
Μεγάλη πτώση σημειώσουν τα ημερήσια περιστατικά στην Ελλάδα καθώς χθες καταγράφηκαν 510 μολύνσεις. Οι διασωληνωμένοι έπεσαν τους 320 από τους 323 που ήταν χθες, ενώ οι θάνατοι είναι κατά οκτώ περισσότεροι από ότι το περασμένο 24ωρο. Αξίζει να σημειωθεί πως την τελευταία ημέρα έγιναν αρκετά λιγότερα τεστ, ήτοι περίπου 10.000 τεστ.
Συνολικά 94 κρούσματα κορωνοϊού, από τα 237 που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν σήμερα στην Αττική, ενώ 31 μολύνσεις βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Σήμερα ανακοινώνουμε 237 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 148607, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5739 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45466 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
320 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 226 (70.6%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 87.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1030 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.
Τέλος, έχουμε 28 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5469 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3225 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- F1 Μεξικό: Νίκη Φερστάπεν, τίτλος για Αντονέλι
- Cordelia de Castellane: Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior Maison και Baby Dior δηλώνει Ελληνίδα
- Δημήτρης Κεραμίτσης: Ο νέος… Καρέτσας που έχει προπονήσει ο Ζοσέ Μουρίνιο! Πώς εκτοξεύτηκε η αξία του
- Eletson: Το Εφετείο Πειραιά αναγνωρίζει τη νομιμότητα της νέας διοίκησης – Ακόμη μία ήττα για τους παλαιούς μετόχους
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.