ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ελβετία ανακοίνωσε σήμερα αυστηρότερα μέτρα κατά της Covid-19 καθώς η κυβέρνησή της προσπαθεί να συγκρατήσει την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού και την άφιξη της παραλλαγής Όμικρον στη χώρα.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα επεκταθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας και θα θεσπιστεί πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι ένας πολίτης είναι εμβολιασμένος ή έχει αναρρώσει από τον κορονοϊό.
Παράλληλα η κυβέρνηση θα ενισχύει το μήνυμά της υπέρ της τηλεργασίας, ενώ θα επιτρέψει η είσοδος σε εκδηλώσεις και σε διάφορους χώρους να περιορίζεται μόνο στους εμβολιασμένους και τους αναρρώσαντες.
Το μέτρα θα εφαρμοστούν από τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου και θα ισχύουν έως τις 24 Ιανουαρίου.
«Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο εκτιμά αυτή τη στιγμή ότι η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση. «Η εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον επίσης δημιουργεί νέες προκλήσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας».
Τρία κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον έχουν ήδη επιβεβαιωθεί στην Ελβετία, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας, με τα πρόσωπα αυτά να έχουν απομονωθεί και τις επαφές τους να βρίσκονται σε καραντίνα.
Η χώρα των 8,7 εκατ. κατοίκων είναι επίσης αντιμέτωπη με αύξηση στα κρούσματα, με πάνω από 96.000 περιστατικά να έχουν επιβεβαιωθεί τις τελευταίες 14 ημέρες. Στις 29 Νοεμβρίου καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός μολύνσεων από την αρχή της κρίσης, με 11.340 κρούσματα.
Η Ελβετία αυστηροποίησε επίσης τους περιορισμούς για είσοδο στη χώρα, επιμένοντας ότι οι ταξιδιώτες από 23 χώρες πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικά τεστ και να μένουν σε καραντίνα για 10 ημέρες.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από τις 4 Δεκεμβρίου θα αφαιρεθούν χώρες από τον κατάλογο καραντίνας, αν και θα εφαρμόσει αυστηρότερη υποχρέωση για διαγνωστικούς ελέγχους κατά την είσοδο στη χώρα.
Διαβάστε επίσης:
BioNTech: Αυξάνονται οι πιθανότητες για ετήσιο εμβολιασμό κατά της Covid-19
Ένας χρόνος από τη χορήγηση των εμβολίων έναντι του κορονοϊού
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Rontis: Η επένδυση των 180 εκατ. για τα φάρμακα, την επέκταση στη Λάρισα και τη νέα μονάδα στην Κοζάνη
- Γιατί είναι happy οι μέτοχοι της Star Bulk, το κρίσιμο 48ωρο των μετοχών, ο σασμός του Πιερρ, πού πάει ο Μεγάλου, η υπόσχεση Βρεττού, οι νέες business της Μιλένας Παππά, η επιστροφή του consigliere Νικηφοράκη στον ΚΜ, οι αμαζόνες του Άδωνι και τα Chanel της Δάφνης
- Τα δεκαχίλιαρα της Νίκης Κεραμέως
- Σπυρίδων Παπαγεωργίου (Γ.Γ Προστασίας Κρίσιμων Οντοτήτων ): Σε 10 μήνες τα σχέδια ανθεκτικότητας – Η νέα εθνική πλατφόρμα και τα antidrones
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.