• ΥΓΕΙΑ

    Δωρεάν ιατρικό τατουάζ θηλής σε γυναίκες που έχουν κάνει μαστεκτομή


    Ολόκληρη και ικανοποιημένη με την εμφάνισή της, μπορεί να ξανανιώσει πλέον κάθε γυναίκα που έζησε την περιπέτεια του καρκίνου του μαστού και βγήκε νικήτρια. Οι γυναίκες που υποβλήθηκαν σε μαστεκτομή και σε αποκατάσταση, μπορούν να βελτιστοποιήσουν την εικόνα του μαστού τους, με την εφαρμογή του ιατρικού τατουάζ.

    Ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου στις γυναίκες και περίπου 1 στις 8 στην Ευρώπη θα αναπτύξει τη νόσο  κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής της.  Στα περισσότερα περιστατικά επιτυγχάνεται ίαση, με τις πιθανότητες να αυξάνονται, όσο πιο έγκαιρα τεθεί η διάγνωση και χορηγηθεί θεραπεία. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι γυναίκες υποβάλλονται σε μαστεκτομή και πολλές φορές σε αποκατάσταση. Το ιατρικό τατουάζ θηλής μπορεί να είναι το τελικό στάδιο στο ταξίδι της αποκατάστασης του μαστού.

    Πρόκειται για μια τελική μη χειρουργική πράξη που καταφέρνει να δώσει ένα αισθητικά ολοκληρωμένο αποτέλεσμα στην εικόνα των μαστών. Αυτό επιτυγχάνεται με τη δημιουργία του συμπλέγματος της θηλής με σχεδιασμό και εφαρμογή χρώματος από έμπειρο ιατρικό προσωπικό.

    Δύο οι επιλογές

    Μετά την χειρουργική αποκατάσταση με ενθέματα, οι δρόμοι που έχει να ακολουθήσει μια γυναίκα είναι δύο.

    Ο πρώτος περιλαμβάνει μια μικρη χειρουργική επέμβαση, που μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και με τοπική αναισθησία, όπου ανακατασκευάζονται οι θηλές τοπικά με κρημνούς.

    Μετά την παρέλευση ικανού χρονικού διαστήματος μερικών μηνών ώστε να υπάρξει ικανοποιητική επούλωση, μπορεί επιπρόσθετα να εφαρμοστεί χρωματισμός της περιοχής με ιατρικό τατουάζ θηλής, ώστε να προστεθεί χρώμα, ρεαλισμός και υφή.

    Ιατρικό Τατουάζ Θηλής

    Ο δεύτερος δρόμος που τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στο εξωτερικό είναι η ανακασκευή του συμπλέγματος θηλής και θηλαίας άλω με την τεχνική του 3D τατουάζ, χωρίς χειρουργείο και μόνο με την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας και με ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

    Πρόκειται για τη διαδικασία επαναχρωματισμού, που δίνει την εμφάνιση ενός ρεαλιστικού αποτελέσματος σχετικά με τη συμμετρία, το μέγεθος, το σχήμα, το χρώμα και τη θέση της θηλής και βελτιώνει σημαντικά το τελικό αποτέλεσμα.

    Η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν από την Cosmedic, μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση  (ΚοινΣΕΠ) που δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2018.

    «Ο χρόνος που απαιτείται για την εφαρμογή είναι πολύ σύντομος και τη διαδικασία θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε ανώδυνη. Το αποτέλεσμα κάνει τη γυναίκα που πραγματοποιεί την εφαρμογή να νιώθει  και πάλι ολόκληρη και της χαρίζει ξανά ένα χαμόγελο.

    Αυτό το χαμόγελο θέλουμε να είναι και η δικιά μας πληρωμή», αναφέρει ο γιατρός Νίκος Δημήτρουλας, επικεφαλής αυτής προσπάθειας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καρκίνος του μαστού: Εξελίξεις ορόσημο στο θεραπευτικό πεδίο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καρκίνος μαστού:  Τα 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε (γυναίκες και άνδρες)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καρκίνος μαστού: Τα 3 βήματα που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισής του



    ΣΧΟΛΙΑ