ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Rontis: Η επένδυση των 180 εκατ. για τα φάρμακα, την επέκταση στη Λάρισα και τη νέα μονάδα στην Κοζάνη
Μέχρι 3 ευρώ θα είναι η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα γενόσημα φάρμακα, με ρύθμιση που προωθείται άμεσα, ακόμα και εντός της ημέρας.
Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύτηκε η αύξηση στη συμμετοχή των ασφαλισμένων στα γενόσημα φάρμακα να μην ξεπερνάει τα 3 ευρώ και η παρέμβαση αυτή έρχεται μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από τους φαρμακοποιούς, ενώ χθες ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής έκανε γνωστό ένα παράδειγμα γενόσημου φαρμάκου, όπου η συμμετοχή του ασφαλισμένου από 1 ευρώ που ήταν πριν εκτινάχθηκε σχεδόν στα 50 ευρώ.
Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ ότι εντός της ημέρας επίκειται ρύθμιση, ώστε για κανένα γενόσημο σκεύασμα πέρα από τη συμμετοχή του ασφαλισμένου να μην υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση που να ξεπερνά τα 3 ευρώ. Δηλαδή για κανένα γενόσημο φάρμακο η διαφορά ασφαλιστικής τιμής και λιανικής τιμής που προβλέπεται στο τελευταίο δελτίο τιμών, δεν θα ξεπερνάει το ποσό αυτό.
Δίκαια τα παράπονα για την αύξηση της συμμετοχής
Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, «η εφαρμογή της πολιτικής στην πράξη καμία φορά δημιουργεί προβλήματα που δεν έχουμε υπολογίσει. Κλήθηκα να εφαρμόσω μια απόφαση των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών όσον αφορά την εξίσωση της ασφαλιστικής και της λιανικής τιμής στα γενόσημα φάρμακα. Η βούληση μου ποτέ δεν ήταν η υπερβολική επιβάρυνση των πολιτών για αυτό το λόγο άμεσα εντός της ημέρας θα υπάρξει μια υπουργική απόφαση που θα κλειδώνει τη διαφορά στα 3 ευρώ κατά ανώτατη τιμή».
«Αυτό θεραπεύει όλες εκείνες τις περιπτώσεις που διαβάσατε και πολλοί μας είπαν και δικαίως τα παράπονα τους και οδηγεί και σε εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης καθώς εμείς θα εξακολουθούμε να αποζημιώνουμε το φθηνότερο γενόσημο αλλά και θα αποφύγουμε τις υψηλές επιβαρύνσεις», κατέληξε ο Υπουργός.
Διαβάστε επίσης
Γενόσημα: Ποιοι είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι από τις αλλαγές στην αποζημίωση
«Ξεμπλοκάρονται» χιλιάδες επικουρικές συντάξεις – Ποιοι θα πρέπει να υποβάλλουν ξανά αίτηση
Κάμερον: Έπαινοι στην Ελλάδα για το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Rontis: Η επένδυση των 180 εκατ. για τα φάρμακα, την επέκταση στη Λάρισα και τη νέα μονάδα στην Κοζάνη
- Γιατί είναι happy οι μέτοχοι της Star Bulk, το κρίσιμο 48ωρο των μετοχών, ο σασμός του Πιερρ, πού πάει ο Μεγάλου, η υπόσχεση Βρεττού, οι νέες business της Μιλένας Παππά, η επιστροφή του consigliere Νικηφοράκη στον ΚΜ, οι αμαζόνες του Άδωνι και τα Chanel της Δάφνης
- Τα δεκαχίλιαρα της Νίκης Κεραμέως
- Σπυρίδων Παπαγεωργίου (Γ.Γ Προστασίας Κρίσιμων Οντοτήτων ): Σε 10 μήνες τα σχέδια ανθεκτικότητας – Η νέα εθνική πλατφόρμα και τα antidrones
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.