• ΥΓΕΙΑ

    4,2 φορές πιο μεταδοτική η μετάλλαξη Όμικρον από τη Δέλτα, σύμφωνα με Ιαπωνική έρευνα

    • NewsRoom
    Bloomberg: 4,2 φορές πιο μεταδοτική η μετάλλαξη Όμικρον από τη Δέλτα, σύμφωνα με Ιαπωνική έρευνα

    Χιρόσι Νισιούρα


    Πιο μεταδοτική κατά 4,2 φορές είναι στο αρχικό της στάδιο η μετάλλαξη Όμικρον σε σχέση με τη Δέλτα, αναφέρει μελέτη ενός Ιάπωνα επιστήμονα για το υπουργείο Υγείας της χώρας του, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

    Σύμφωνα με την μελέτη του Χιρόσι Νισιούρα, καθηγητή επιστημών Υγείας και Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο του Κιότο που ειδικεύεται στη μαθηματική μοντελοποίηση μολυσματικών ασθενειών, « η μετάλλαξη Όμικρον μεταδίδεται και ξεφεύγει περισσότερο από την ανοσία που δημιουργείται τόσο με φυσικό τρόπο όσο και μέσω εμβολίων».

    Ο Νισιούρα ανέλυσε δεδομένα γονιδιώματος που ήταν διαθέσιμα έως τις 26 Νοεμβρίου σε πολίτες της Νότιας Αφρικής στην επαρχία Γκαουτένγκ, όπου παρατηρήθηκαν τα περισσότερα κρούσματα στη χώρα. Η μελέτη του δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα και δεν έχει δημοσιευτεί σε επιστημονικό περιοδικό, αλλά ο ίδιος παρουσίασε τα ευρήματα σε μια συνάντηση της συμβουλευτικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας την Τετάρτη.

    Παρόμοια μέθοδος είχε χρησιμοποιηθεί τον Ιούλιο σε μελέτη που δημοσίευσε το ιατρικό περιοδικό Eurosurveillance σχετικά με την προβλεπόμενη κυριαρχία της μετάλλαξης Δέλτα, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

    Διαβάστε επίσης

    EMA: Ασφαλής και αποτελεσματική η χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης 3 μήνες μετά τη δεύτερη

    Bloomberg: «Παρηγοριά» για την Ελλάδα οι αλλαγές που εξετάζει η ΕΚΤ στις επανεπενδύσεις των ομολόγων

    Πλεύρης: Κατέθεσε αναφορά αξιόποινων πράξεων κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ



    ΣΧΟΛΙΑ