• Πολιτική

    Πλεύρης: Κατέθεσε αναφορά αξιόποινων πράξεων κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

    • NewsRoom
    Πλεύρης

    Θάνος Πλεύρης


    Αναφορά αξιόποινων πράξεων κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννάκου και παντός υπευθύνου που διακινεί ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις για δήθεν ύπαρξη κλινών ΜΕΘ που κρατούνται για επιλεγμένα πρόσωπα και δεν διατίθενται στους ασθενείς κατέθεσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ενώπιον του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

    Πλέον, όσοι διακινούν τις ψευδείς ειδήσεις θα κληθούν να λογοδοτήσουν, καθώς προκλητικά συκοφαντούν ιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό του ΕΚΑΒ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας.

     

    Οι καταγγελίες για VIP ΜΕΘ θα ερευνηθούν από εισαγγελέα και θα συσχετιστούν με την εν εξελίξει έρευνα για θανάτους ασθενών που δεν πρόλαβαν να βρουν κλίνη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

    Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας περί εξοργιστικών ψευδών, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παρενέβη διατάσσοντας τα νέα καταγγελλόμενα να ενταχθούν στην ανοιχτή προκαταρκτική εξέταση για τους θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ.

    Ερευνόμενο αδίκημα είναι η τυχόν παράβαση καθήκοντος.

    Διαβάστε ακόμη:

     



    ΣΧΟΛΙΑ