• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Την Ernst&Young επέλεξε η Folli Follie ως ανεξάρτητο ορκωτό ελεγκτή

    • NewsRoom
    Δημήτρης Κουτσολιούτσος

    Δημήτρης Κουτσολιούτσος


    Την Ernst&Young (ΕΥ) ως ανεξάρτητο ορκωτό ελεγκτή που θα αναλάβει την εξέταση των οικονομικών καταστάσεων μητρικής και ομίλου προσέλαβε η Folli Follie Group, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που ανέλαβε έναντι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

    Η FF προχώρησε στην πρόσληψη της ΕΥ προκειμένου να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του QCM που αμφισβητεί, μεταξύ άλλων, βασικά οικονομικά μεγέθη και το εύρος του εμπορικού δικτύου του ελληνικού ομίλου.

    Η διοίκηση της εισηγμένης, η οποία είχε δεσμευτεί πως η πρόσληψη θα πραγματοποιούταν μέχρι σήμερα, Τετάρτη,  ανέθεσε στην ΕΥ τη διενέργεια ανεξάρτητου οικονομικού ελέγχου για τα οικονομικά στοιχεία του 2017.

    Σημειώνεται πως για τη χρήση 2017, τον οικονομικό έλεγχο πραγματοποίησε η Ecovis – VNT Auditing, η οποία διορίστηκε για πρώτη φορά ως ορκωτός ελεγκτής με απόφαση της γ.σ. της εταιρείας το Μάιο του 2015. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η εισηγμένη θα προχωρήσει και στην αλλαγή της ελεγκτικής εταιρείας που πραγματοποιεί τον έλεγχο επί των οικονομικών αποτελεσμάτων που δημοσιοποιεί εντός της οικονομικής χρήσης.

    Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με αφορμή την έκθεση του επενδυτικού κεφαλαίου Quintessential Capital Management για την Folli Follie έχει επίσης ζητήσει από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων να προβεί σε ποιοτικό έλεγχο της εργασίας του ορκωτού ελεγκτή-λογιστή της FFG επί των οικονομικών της καταστάσεων, για την οικονομική χρήση 2017. Επιπλέον ζήτησε από το QCM να προβεί σε αναλυτική επεξήγηση των επιχειρημάτων που παραθέτει στην έκθεση του, προσκομίζοντας τα σχετικά στοιχεία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα επίθεση του QCM στη Folli Follie: Αμφισβητεί τα σημεία πώλησης-Βλέπει διπλοεγγραφές και ανακρίβειες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρθρο-κόλαφος των FT για τη Folli Follie: «Μόνο τρέλα: Ακόμη και οι φαν πρέπει να επισκεφτούν σήμερα κάποιο κατάστημα»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκλειστική δήλωση του G. Grego (QCM) στο mononews: «Δεν βρισκόμαστε πίσω από καμία κερδοσκοπική επίθεση στο Χρηματιστήριο»



    ΣΧΟΛΙΑ