• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Σταμπουλίδης: Άνοιγμα λιανεμπορίου με περιορισμούς και με sms στο 13032 – Όχι click away και click inside

    Παναγιώτης Σταμπουλίδης

    Παναγιώτης Σταμπουλίδης


    Στο σχέδιο επανεκκίνησης του λιανεμπορίου αναφέρθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

    Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» τόνισε πως ό,τι γίνει, θα πρέπει να γίνει με τον μέγιστο βαθμό αυτοπροστασίας, ωστόσο, χαρακτήρισε μεταβατικό μήνα προς την κανονικότητα τον Απρίλιο, «ζήτησε» να μάθουμε να ζούμε με τον ιό.

    Κληθείς να σχολιάσει πώς θα ανοίξει το λιανεμπόριο και αν δοθεί το «πράσινο φως», εξήγησε σχετικά με το click away ή click inside ότι «αυτά τα εργαλεία λειτούργησαν σε μία φάση στη λογική του μοντέλου της φυσαρμόνικας. Εδώ δεν πάμε ξανά σε μία τέτοια κατάσταση, αλλά σε μία κατάσταση όπου οι κλάδοι οι οποίοι ανοίγουν να έχουν εκείνο το πλαίσιο μέτρων για να μπορούν να παραμείνουν ανοιχτοί καθ’ όλη τη διάρκεια από εδώ και στο εξής και να βρεθεί εκείνη η σχέση μεταξύ της κοινωνίας, των επιχειρήσεων και του ιού ώστε να μάθουν να συμβιώνουν και να αυτοπροστατευόμαστε με ανοιχτή την οικονομία».

    Παράλληλα, διευκρίνισε ότι «πάμε για άνοιγμα με περιορισμούς προφανώς το click away και το click inside σε αυτή τη φάση δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας».

    Σημείωσε ότι το sms στο 13032 και ο χρονικός περιορισμός για την πραγματοποίηση των αγορών είναι «πολύ πιο αυστηροί περιορισμοί από το να έχουμε το click away και το click inside». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι «προφανώς και θα ισχύσει το 13032» όταν δοθεί η δυνατότητα να επαναλειτουργήσει και θα είναι ένα από τα εργαλεία εποπτείας της αγοράς.

    «Οι κανόνες ήταν οριζόντιοι στην προηγούμενη φάση, δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να γίνει διαχωρισμός επιχειρήσεων» απάντησε στο αν θα ανοίξουν όλα τα καταστήματα, δηλαδή εμπορικά κέντρα και mall. Για τα γυμναστήρια, πάντως, είπε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα ανοίγματος στην παρούσα φάση.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πελώνη για άρση μέτρων: Οι επιστήμονες θα πουν τι μπορούμε να αντέξουμε – Δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις

    Διχάζει την επιστημονική κοινότητα η συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων – Οι απόψεις και οι «κόντρες»

    Alpha Bank: Οι επιπτώσεις της πανδημίας στο λιανεμπόριο & η διαμόρφωση του επιχειρηματικού τοπίου

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ