• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Αυτή είναι η no.1 οικονομική συμβουλή που πρέπει να δώσει μια μητέρα στα παιδιά της


    Η διδασκαλία των παιδιών σας σχετικά με τα χρήματα μπορεί να φαίνεται, μερικές φορές, σαν κάτι δύσκολο ή αχρείαστο ή περίπλοκο. Ωστόσο, είναι κάτι πολύ σημαντικό.

    Η Beth Kobliner, μια συγγραφέας προσωπικής χρηματοδότησης, στο νέο της βιβλίο, “Κάνε το παιδί σου ιδιοφυΐα στα χρήματα (ακόμα κι αν δεν είσαι): ένας οδηγός γονέων για τα παιδιά 3 έως 23” αναφέρει μια νέα έρευνα, που δείχνει ότι οι γονείς είναι η μεγαλύτερη επιρροή σχετικά με την οικονομική συμπεριφορά του παιδιού.

    Όπως υποστηρίζει και η ίδια στο βιβλίο της, τα μαθήματα που τα παιδιά διδάσκονται από την ηλικία των 7 ετών, μπορούν να καθορίσουν τις οικονομικές τους συνήθειες που θα έχουν για μια ζωή. Ποιος είναι λοιπόν ο καλύτερος τρόπος για να οδηγήσει κανείς το παιδί του στην οικονομική επιτυχία; Σύμφωνα με την Kobliner, που είναι μητέρα τριών παιδιών, η βέλτιστη οδός για να το καταφέρετε αυτό, είναι να τους διδάξετε την έννοια της “αργοπορημένης ικανοποίησης”.

    “Νομίζω ότι το νούμερο ένα μάθημα που πρέπει να διδάξετε το παιδί σας είναι το να περιμένει”, είπε σε μια πρόσφατη συνέντευξή της. “Η εξοικονόμηση και η αναμονή για κάτι που πραγματικά θέλετε, είναι το κλειδί για τα χρήματα”. Η Kobliner λέει ότι ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσουν οι γονείς τα παιδιά τους να αναπτύξουν αυτή τη συνήθεια, είναι να το να εξοικονομήσουν ή να βγάλουν κάποια χρήματα, για κάτι που πραγματικά θέλουν.

    “Αντί να αγοράζετε ένα σνακ κάθε μέρα μετά το σχολείο, να παίρνετε αυτά τα χρήματα και να τα βάζετε σε ένα βάζο στο σαλόνι σας. Εξοικονομήστε τα και χρησιμοποιήστε τα για να αγοράσετε, για παράδειγμα, ένα σετ Lego ή παπούτσια ή ένα παιχνίδι, ό,τι κι αν είναι αυτό που θέλετε”, είπε. “Αυτό βοηθά πραγματικά τα παιδιά να έχουν μια συγκεκριμένη αίσθηση του τι πρέπει να κάνουν για να εξοικονομήσουν χρήματα μακροπρόθεσμα”.

    Η Kobliner λέει ότι μπορείτε να εξασκήσετε αυτή την ιδέα με το παιδί σας, ήδη από την ηλικία των 3 χρονών. Δεν χρειάζεται καν να είναι αρχικά για το θέμα των χρημάτων, γράφει στο βιβλίο της. Μπορείτε να ξεκινήσετε μιλώντας για τον χρόνο και την υπομονή που χρειάζεται, μέχρι να φτάσουν τα γενέθλια ή οι διακοπές ή ακόμα και η σειρά τους στις κούνιες του πάρκου.

    “Η έρευνα δείχνει ότι τα παιδιά κατανοούν πραγματικά τις έννοιες της ανταλλαγής και της αξίας, έτσι νομίζω ότι η “αναμονή “είναι πραγματικά το κλειδί”, είπε η Kobliner.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πέντε οικονομικές συμβουλές που θα σας κάνουν πλουσιότερους μέχρι τον Σεπτέμβριο
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέντε πράγματα που δεν πρέπει να πείτε στα παιδιά σας για τα χρήματα
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Δέκα tips για να γίνετε πλούσιοι



    ΣΧΟΛΙΑ