• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Η Aramco αποκαλύπτει τις ζημιές στα εργοστάσιά της (pics+video)

    • NewsRoom


    Οι εργασίες επισκευής βρίσκονται σε εξέλιξη στις δύο πετρελαϊκές εγκαταστάσεις  της Saudi Aramco, αφότου οι επιθέσεις την προηγούμενη εβδομάδα υποχρέωσαν το βασίλειο να κλείσει το ήμισυ της συνολικής του παραγωγής πετρελαίου.

    Οι επιθέσεις που στόχευαν στις εγκαταστάσεις πετρελαίου Abqaiq και Khurais της Σαουδικής Αραβίας, προκάλεσαν ανησυχία για τη σταθερότητα του εφοδιασμού πετρελαίου παγκοσμίως, προκαλώντας διψήφια άνοδο στις τιμές του αργού.

    Το Abqaiq, που βρίσκεται στην πλούσια σε πετρέλαιο ανατολική επαρχία, είναι η μεγαλύτερη μονάδα επεξεργασίας πετρελαίου και σταθεροποίησης αργού πετρελαίου με δυναμικότητα επεξεργασίας άνω των 7 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα (bpd). Το Khurais, το οποίο βρίσκεται περίπου 110 μίλια νοτιοδυτικά του Abqaiq, έχει την ικανότητα να αντλεί περίπου 1,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

    CNBC: Aramco attack damage

    Οι δημοσιογράφοι του Reuters είδαν τις εργασίες αποκατάστασης που ήταν σε εξέλιξη, με γερανούς να υψώνονται γύρω από δύο κατεστραμμένους πυλώνες. «Εργαζόμαστε 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα», δήλωσε ο Φαχάντ Αμπντουλκαρίμ, γενικός διευθυντής της Aramco.

    CNBC: Aramco attack damage 2

    CNBC: Aramco attack damage 3

     

    Η εγκαταστάσεις 70 ετών του Abqaiq δέχθηκε επίθεση σε 18 διαφορετικές τοποθεσίες, σύμφωνα με στελέχη της Aramco. Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο κατάφεραν να ανακτήσουν ξανά 2 εκατομμύρια bpd παραγωγής πετρελαίου εντός 48 ωρών και τα στελέχη της Aramco δήλωσαν την Παρασκευή στο CNBC ότι είναι αποφασισμένα να επαναφέρουν την παραγωγή μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ