• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Η ανέπαφη θερμομέτρηση «ασπίδα» για τις επιχειρήσεις

    • NewsRoom


    Το σημαντικότερο και αδιαπραγμάτευτο κομμάτι της καθημερινότητας μιας επιχείρησης είναι η σχέση της με τους πελάτες.

    Η σχέση με τους ανθρώπους που στηρίζουν και επιλέγουν μια επιχείρηση περνά μέσα από την καθημερινή επαφή και την παρουσία των ανθρώπων στους χώρους της. Η έλευση του Covid-19 στη ζωή μας έχει αλλάξει πολλά από όσα θεωρούσαμε δεδομένα και ένα από αυτά είναι η είσοδος των ανθρώπων σε καταστήματα, εμπορικά κέντρα, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

    Σύμφωνα με τις οδηγίες των Οργανισμών Υγείας σε όλον τον κόσμο, θα πρέπει να αποφεύγεται η συνάθροιση μεγάλου αριθμού ανθρώπων σε περιορισμένο χώρο. Έτσι και στη χώρα μας, υπάρχει περιορισμός στο πόσα άτομα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα σε ένα εμπορικό κατάστημα. Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί ότι παρέχεται μια ασπίδα ασφαλείας στους ανθρώπους που κινούνται σε αυτούς τους χώρους είναι οι συσκευές ανέπαφης θερμομέτρησης.

    Οι συσκευές αυτού του είδους ανιχνεύουν ταχύτατα τη θερμοκρασία σώματος εισερχόμενων και εξερχόμενων ατόμων και παράγουν έντονη ηχητική ειδοποίηση όταν ανιχνευτεί θερμοκρασία άνω των 37.6°C. Στις περιπτώσεις των προηγμένων συσκευών ανέπαφης θερμομέτρησης, οι μετρήσεις γίνονται αυτόματα, παρέχοντας αποτελέσματα με ελάχιστη απόκλιση (+/- 0.2 °C) και χωρίς εκπομπή ακτινοβολίας.

    Το μεγάλο πλεονέκτημα των συσκευών ανέπαφης θερμομέτρησης, σε σχέση με τους εμπορικούς χώρους, είναι ότι μπορούν να τοποθετηθούν στην είσοδο και, εκτός από τη θερμοκρασία, να καταμετρούν τον αριθμό των ατόμων που εισέρχονται και εξέρχονται. Έτσι, κάθε στιγμή, ο υπεύθυνος ενός καταστήματος μπορεί να έχει εικόνα του αριθμού των πελατών του και να καθορίσει πόσοι θα εισέλθουν στον χώρο του.

    Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζεται η τήρηση των κανόνων για την προστασία από την πανδημία και, παράλληλα, συνεχίζεται η διέλευση πελατών με ασφάλεια και χωρίς περιττές καθυστερήσεις. Ακόμη, μέσω της ανέπαφης θερμομέτρησης στις πύλες εισόδων των επιχειρήσεων, εξασφαλίζεται η προστασία του προσωπικού, καθώς δεν χρειάζεται να έρθει σε επαφή με τους διερχομένους, ώστε να καταγράψει τη θερμοκρασία τους (εν αντιθέσει με τα θερμόμετρα χειρός που εστιάζουν στο μέτωπο), καθώς η καταγραφή γίνεται αυτόματα με το πέρασμα από την είσοδο, χωρίς μεσολάβηση υπαλλήλων.

    Σε μια εποχή που οι επιχειρήσεις δοκιμάζονται και μάχονται για την επιβίωσή τους, μια συσκευή ανέπαφης θερμομέτρησης μπορεί να αποδειχτεί ένας εξαιρετικός σύμμαχος, που θα προσφέρει μετρήσεις θερμοκρασίας με γρήγορο και ασφαλή τρόπο, συμβάλλοντας παράλληλα στη διατήρηση του ρυθμού εισόδου και εξόδου των διερχομένων, σε συμφωνία με τις υποδείξεις για τον μέγιστο αριθμό ατόμων ανά τετραγωνικό.

    Γιατί η υγεία των πελατών με την υγεία των επιχειρήσεων μπορούν να συνυπάρξουν.



    ΣΧΟΛΙΑ