• Οικονομία

    Εξαιρούνται από το τέλος επιτηδεύματος αγρότες και αλιείς

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Βασίλης Τσεκούρας
    Τα «μυστικά» της νέας ρύθμισης για τα κορονοχρέη – Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα

    Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών


    Την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2020 αποφάσισε η κυβέρνηση, για δυο κλάδους της οικονομίας, με σχετική διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

    Με τη διάταξη ρυθμίζεται η φορολογική ελάφρυνση των αγροτών κανονικού καθεστώτος ΦΠΑ καθώς και των αλιέων της παράκτιας αλιείας που εκμεταλλεύονται, είτε ατομικά είτε με τη μορφή συμπλοιοκτησίας ή κοινωνίας αστικού δικαίου, αλιευτικά σκάφη μέχρι δώδεκα μέτρα μεταξύ καθέτων.

    Το σχέδιο νόμου αναφέρει χαρακτηριστικά:

    «Ειδικά για τα φορολογικά έτη 2019 και 2020 εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος οι αγρότες κανονικού καθεστώτος για τους οποίους έχουν παρέλθει τα πρώτα πέντε (5) έτη από την ημερομηνία τήρησης βιβλίων και ένταξής τους στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, καθώς και οι αλιείς της παράκτιας αλιείας, που εκμεταλλεύονται, είτε ατομικά είτε με τη μορφή συμπλοιοκτησίας ή κοινωνίας αστικού δικαίου αλιευτικά σκάφη μέχρι δώδεκα (12) μέτρα, μεταξύ καθέτων».

    Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο μέτρο τέθηκε σε ισχύ και το προηγούμενο φορολογικό έτος, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική φορολογική ελάφρυνση για αυτές τις δύο κατηγορίες επαγγελματιών.

    Διαβάστε επίσης:

    «Χαμηλές πτήσεις» για την Επιστρεπτέα 7

    e-ΕΦΚΑ: Ψηφιακές πλέον όλες οι διαδικασίες Απογραφής, Μεταβολής και Λήξης Ασφάλισης

    Στα €60.500 ο «λογαριασμός» του παρεμπορίου την περασμένη εβδομάδα



    ΣΧΟΛΙΑ