ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πρόστιμα συνολικού ύψους 60.500 ευρώ επιβλήθηκαν, την περασμένη εβδομάδα, για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου, κατά τη διάρκεια των ελέγχων σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Πελοπόννησο.
Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ανακοίνωσαν την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι:
1. Κατά το χρονικό διάστημα από 05.05.2021 έως και 11.04.2021 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 362 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 47 παραβάσεις που αφορούσαν το παράνομο εμπόριο.
2. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, οι επιχειρήσεις της ΔΙ.Μ.Ε.Α. για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου πραγματοποιήθηκαν σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Πελοπόννησο.
3. Επεβλήθησαν πρόστιμα συνολικού ύψους 60.500 ευρώ, για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ) και του υπαίθριου εμπορίου (ν.4497/2017).
4. Κατασχέθηκαν 110 τεμάχια απομιμητικών ειδών, τα οποία πωλούνταν από e-shops.
Διαβάστε ακόμη:
Παρεμπόριο: Στα €31.700 ο «λογαριασμός» στην αγορά
Υπουργείο Ανάπτυξης: Το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σε πλήρη λειτουργία αρχές του 2027 το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης – Η πορεία του έργου
- Tραμπ για FED: «Ο Κέβιν Γουόρς θα μειώσει τα επιτόκια»
- Μητσοτάκης: «Απολύτως ψευδές ότι η χώρα μας είναι μια δυστοπία στα εργατικά ατυχήματα – Οι σκέψεις όλων μας στις οικογένειες που πενθούν»
- Γάζα: Το Ισραήλ θα ανοίξει σήμερα το πέρασμα της Ράφα μετά από δύο χρόνια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.