• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Εγκρίθηκε η δαπάνη για την πληρωμή ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

    Παράταση καταβολής ασφαλιστικών υποχρεώσεων

    Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης


    Εγκρίθηκε το ποσό ύψους 249.256,89 ευρώ για την αυριανή πληρωμή των 184 εργαζομένων του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

    Πρόκειται για την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας στους δικαιούχους για τα υπόλοιπα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου.

    Επίσης για αύριο έχει εγκριθεί και η δαπάνη για την πληρωμή 28.128 δικαιούχων του δώρου Χριστουγέννων που υπολείπεται για όσους ήταν σε αναστολή τον Δεκέμβριο. Ειδικότερα σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη εγκρίθηκε ποσό ύψους 1.035.133,50€ για την καταβολή του επιδόματος εορτών Χριστουγέννων 2020 που καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό στους δικαιούχους.

    Το κράτος θα πιστώσει στους λογαριασμούς των εργαζομένων που μπήκαν σε αναστολή το δώρο Χριστουγέννων που αντιστοιχεί στην περίοδο 1η Δεκεμβρίου ως 31 Δεκεμβρίου 2020. Ουσιαστικά ένας εργαζόμενος που μπήκε σε αναστολή όλο τον Δεκέμβριο θα λάβει ακόμη 73 ευρώ.

    Επίσης αύριο θα πληρωθούν:

    – Δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού λόγω αναστολών των συμβάσεων εργασίας τους, καθώς και το αναλογούν Δώρο Χριστουγέννων μέχρι 12ο/2020, που είτε προέβησαν σε ορθές επαναλήψεις – διορθώσεις, είτε συμπεριλαμβάνονται στην τελική εκκαθαριστική λίστα πληρωμών μέχρι και τον 12ο/2020.

    Το κράτος θα πιστώσει στους λογαριασμούς των εργαζομένων που μπήκαν σε αναστολή το δώρο Χριστουγέννων που αντιστοιχεί στην περίοδο 1η Δεκεμβρίου ως 31 Δεκεμβρίου 2020. Ουσιαστικά ένας εργαζόμενος που μπήκε σε αναστολή όλο τον Δεκέμβριο θα λάβει ακόμη 73 ευρώ. Για κάθε μήνα. Ουσιαστικά για κάθε ημέρα αναστολής μέσα στον Δεκέμβριο ο εργαζόμενος θα λάβει 2,4 ευρώ ως δώρο Χριστουγέννων.

    – Δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού με μονομερή δήλωση (καλλιτέχνες, ξεναγοί, τουριστικοί συνοδοί / ξενοδοχοϋπάλληλοι και οδηγοί τουριστικών λεωφορείων) που είτε προέβησαν σε ορθές επαναλήψεις – διορθώσεις, είτε ολοκληρώθηκε η διασταυρωτική διαδικασία επιτυχώς.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΡΓΑΝΗ: Ξεκίνησε η υποβολή της δήλωσης επιχειρήσεων στον ξενοδοχειακό κλάδο για τη λήψη ειδικής αποζημίωσης αποδοχών άδειας

    Παράταση της τηλεργασίας μέχρι 28 Φεβρουαρίου

    Μπαράζ πληρωμών για 1 εκατ. εργαζόμενους-Πότε καταβάλλεται το υπόλοιπο του δώρου Χριστουγέννων



    ΣΧΟΛΙΑ