• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    I. Ανδρεανίδης: “Θα επενδύσουμε 100 εκ. ευρώ το 2017 ως Lidl Hellas”

    • NewsRoom
    lidl - Ανδρεανίδης

    Ιάκωβος Ανδρεανίδης. Επικεφαλης Lidl Ελλάδος


    Με τη δέσμευση ότι και το 2017 η Lidl Hellas θα επενδύσει 100 εκ. ευρώ, ο επικεφαλής της εταιρείας, Ιάκωβος Ανδρεανίδης μιλά ανοιχτά για τα νέα, μεγαλόπνοα, επιχειρηματικά σχέδια της εταιρείας στην ελληνική αγορά.

    Το πόσό των 100 εκατ. ευρώ επένδυσε η εταιρεία το 2016 και συνεχίζοντας στο ίδιο επιχειρηματικό μοτίβο, όπως αναφέρει σε συνέντυξή του το Ι. Ανδρεανίδης, η Lidl Hellas σχεδιάζει να “ρίξει” στην ελληνική αγορά ακόμα 100 εκατ. ευρώ μέσα στο 2017. Επεσήμανε δε ότι η εταιρεία αύξησε τις πωλήσεις της πάνω από 6% στο πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος οικονομικού της έτους, δηλαδή από τον Μάρτιο ως τον Ιούνιο.

    “Και για το 2017 το επενδυτικό μας πλάνο θα κινηθεί σε αντίστοιχα με τα περσινά μεγέθη και εκτός από τις ανακαινίσεις των καταστημάτων και τον εκσυγχρονισμό των αποθηκών μας περιλαμβάνει και την επέκταση του δικτύου μας. Πέρα λοιπόν από τα 2 καταστήματα Νέας Γενιάς που ανοίξαμε το 2016, το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους πρόκειται να εγκαινιάσουμε άλλα 3 σε Μεσσήνη, Λαμία, και Φλώρινα. Ακόμη, εντός του νέου οικονομικού μας έτους θα προσφέρουμε στους καταναλωτές τη δυνατότητα να κάνουν τις αγορές τους από 10 επιπλέον σημεία – καταστήματα Νέας Γενιάς σε περιοχές όλης της χώρας, όπως π.χ. τη Ν. Ιωνία Αττικής, την Λέσβο, την Κω κ.α.” αναφέρει ο κ. Ανδρεανίδης.

    “Το τρέχον έτος προχωρήσαμε με ένα επενδυτικό πλάνο αξίας μεγαλύτερης των 100 εκατομ. ευρώ για την ανάπτυξη του δικτύου των καταστημάτων μας, την επέκταση των αποθηκών μας αλλά και για τον εκσυγχρονισμό των υφισταμένων καταστημάτων. Ξεκινήσαμε επίσης τη δημιουργία καταστημάτων «νέας γενιάς» (τον Ιούλιο άνοιξαν τα δύο πρώτα σε Αλικαρνασσό και Διαβατά) ενός νέου environmental branding concept καταστήματος, μιας πιο ελκυστικής και μοντέρνας αρχιτεκτονικής, η οποία χαρίζει στους καταναλωτές μια ευχάριστη και άνετη, αναβαθμισμένη εμπειρία αγορών και στους συνεργάτες μας περισσότερη λειτουργικότητα στην καθημερινή τους εργασία”, επισημαίνει ο κ. Ανδρεανίδης.

    Για την προσφορά εργασίας, ο επικεφάλής της Lidl Hellas υπερασπίζεται την πολιτική της εταιρείας και επισημαίνει ότι “δημιουργήσαμε νέες θέσεις εργασίας, περισσότερες από 450 εντός του 2016, ξεπερνώντας συνολικά τις 5.300 θέσεις εργασίας, επεκτείναμε τις συνεργασίες μας με Έλληνες προμηθευτές, φτάνοντας τους 3.321, ενσωματώσαμε ακόμη περισσότερα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα στα ράφια των καταστημάτων μας και πραγματοποιήσαμε μια σειρά καίριων ενεργειών προς όφελος της κοινωνίας μας και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, αφήνοντας το δυναμικό κοινωνικό μας αποτύπωμα”.

    Ο επικεφαλής της Lidl Hellas κ. Ιάκωβος Ανδρεανίδης σημειώνει ακόμη πως «θέτουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην προώθηση και ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων εντός κι εκτός Ελλάδας και των Ελλήνων προμηθευτών και παρόλο που συνεργαζόμαστε σήμερα με έναν αξιόλογο αριθμό προμηθευτών και παρόχων υπηρεσιών στην Ελλάδα ο στόχος μας είναι να τον αυξάνουμε συνεχώς».

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κολλέγιο Αθηνών: Η μάχη για την ψυχή του καλύτερου σχολείου της Αθήνας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ηλίας Μπίσιας: Έχετε καταθέσεις σε ξένες τράπεζες; τι θα ισχύσει από τις αρχές του 2017

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δραματικές εκτιμήσεις. Τι βλέπουν 4 αναλυτές και Κομισιόν για τη β’ αξιολόγηση



    ΣΧΟΛΙΑ