• First Top Stories

    Οι 27 πλειστηριασμοί στο Lemos International Center & οι νέες…κατασκευαστικές business της V&O

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Βροχή πλειστηριασμών στο Lemos International Center: Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 27 ιδιοκτησίες στο κτιριακό συγκρότημα Lemos International Center στο Κολωνάκι βγάζει σε πλειστηριασμό η Alpha Αστικά Ακίνητα ως διαχειρίστρια εταιρεία του συγκροτήματος. Πρόκειται για ακίνητα που ανήκουν στην ιδιοκτησία της εταιρείας ακινήτων ΚΥΑΝΟΣ Properties. Η τελευταία είχε αποκτήσει τα ακίνητα το 2008 και λίγους μήνες μετά ενεχυριάστηκαν στην Εθνική Τράπεζα για δάνειο 7,2 εκατ. ευρώ.

    Το οικόπεδο επί του οποίου είχε κατασκευαστεί το Lemos International Center, που περικλείεται από τις οδούς Καρνεάδου – Πλουτάρχου – Αλωπεκής και Λουκιανού, περιλαμβάνει και τη νεοκλασική οικοδομή που στεγάζει το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου. Το συγκεκριμένο οίκημα είχε κτιστεί το 1895 για τον Νικόλαο Σάρδη στην έκταση που αρχικά ανήκε στη Μονή Πετράκη.

    Η έκταση στη συνέχεια μεταβιβάστηκε στον στρατιωτικό Ριχάρδο Καραμαλίκη, ενώ το 1917 περιήλθε στην κατοχή των εμπόρων αδελφών Γεράσιμου και Γεωργίου Ραυτοπούλου. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ιδρύματος, οι αδελφοί Ραυτόπουλοι πούλησαν στη συνέχεια το οίκημα στην Elizabeth Blegen, το 1929. Έκτοτε και μέχρι πρόσφατα, η τύχη του νεοκλασικού συνυφάνθηκε με το βίο σημαντικών Αμερικανών αρχαιολόγων, των Carl Blegen και Bert Hill, και των συζύγων τους, Elizabeth Blegen και Ida Hill, επίσης αρχαιολόγων.

    Η διαμονή των ενοίκων στο αρχοντικό και “η προσφορά τους στον κόσμο της ελληνικής αρχαιολογίας επισφραγίστηκε το 1963, όταν η Elizabeth Blegen δώρισε το οίκημα και την κινητή επίπλωσή του στην Αμερικανική Σχολή”. Μετά το θάνατο του ζεύγους Blegen, η Σχολή αντιμετωπίζοντας οικονομικές δυσκολίες, αποφάσισε το 1973 να πουλήσει το ακίνητο στο ζεύγος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή.

    Επακολούθησε η αγορά του από τον Μάρκο Λαιμό (της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας) το 1988, οπότε και κατασκευάστηκε εντός του οικοπέδου το συγκρότημα Lemos International Center. Τώρα φαίνεται πως αναζητούνται νέοι ιδιοκτήτες…

    Κληρώνει την Παρασκευή

    Σήμερα το πρωί δημοσιοποιούνται οι εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το περίφημο πρωτογενές πλεόνασμα, μέσω της ετήσιας έκθεσης Fiscal Monitor. Ομως, από χθες στο ΔΝΤ επισημαίνουν, στην έκθεση World Economic Outlook, πως οι αριθμοί που θα δούμε βασίζονται στα προκαταρκτικά στοιχεία τα οποία δόθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών στις 15 Φεβρουαρίου για το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2017 και υπόκειται σε αναθεώρηση με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στις 21 Απριλίου, δηλαδή την Παρασκευή. Στην κυβέρνηση έσπευσαν χθες να “φορτώσουν” την επιδείνωση των εσόδων τον Μάρτιο στο γεγονός πως δεν εισπράχθηκε εντός του τριμήνου το 1,23 δισ. της Fraport… Εισπράχθηκαν τον Απρίλιο οπότε αναμένουμε και τους σχετικούς πανηγυρισμούς του ΥΠΟΙΚ στα μέσα Μαϊου οπότε και ανακοινωθούν τα νέα στοιχεία.

    Οσο για τις προβλέψεις για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας περιορίζονται “με το καλημέρα” του 2017 σε 2,2% από 2,8% που προέβλεπε τον περασμένο Οκτώβριο. Επειδή, μάλιστα, σχεδόν ποτέ δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι θετικές προβλέψεις του ΔΝΤ για την οικονομία μας, ετοιμαστείτε για ανώμαλη προσγείωση. Γιατί, όπως αποδείχθηκε και από τις δηλώσεις Αλ. Τσίπρα, με τις ατυχείς παραπομπές στη μυθολογία, ο πρωθυπουργός εσχάτως έχει χάσει το ταλέντο του στα μυθεύματα…

    Δεν έχει παντού μόνο φίλους

    Θωμάς Βαρβιτσιώτης. Μέτοχος V&O
    Θωμάς Βαρβιτσιώτης. Μέτοχος V&O

    “Η εταιρία δεν εδράζει τη φιλοσοφία της σε μια στείρα και ψυχρή επαγγελματική αντιμετώπιση αλλά αντίθετα βασίζει τη λειτουργία της στην έννοια της οικογένειας” γράφει ο γνωστός εργολάβος του Πειραιά Παναγιώτης Ψαλτάκος στην ιστοσελίδα της εταιρείας του, της ΤΕΚΑΛ.

    Οι “οικογενειακές σχέσεις” που έχει αναπτύξει ο συμπαθής εργολάβος με την κινεζική Cosco και η εξαιρετική πορεία της ΤΕΚΑΛ, λόγω των μεγάλων έργων που ανέλαβε στο λιμάνι προκαλούν, πάντως, το φθόνο ανταγωνιστών του.

    Και, όπως φαίνεται, οι ανταγωνιστές του δεν περιορίζονται μεταξύ των εργολάβων, οι οποίοι των βλέπουν να προσπαθεί να “χωθεί” και σε παραδοσιακές εργολαβίες δημοσίων έργων όπως οδικός άξονας Πάτρα – Πύργος. Επεκτείνονται και στο χώρο των μελετητικών γραφείων. Πιθανώς επειδή ορισμένοι είχαν μάθει να παίρνουν τις δουλειές με ένα απλό τηλεφώνημα…

    Ο κ. Ψαλτάκος είχε προσλάβει την γνωστή εταιρεία δημοσίων σχέσεων V+O (Γιάννης Ολύμπιος , Θωμάς Βαρβιτσιώτης)  για να φτιάξει το προφίλ της εταιρείας του. Και αυτά βλέπει ο ανταγωνισμός που σκούζει!

    Με τη βούλα του υπουργείου ΨΗΠΤΕ

    Προς ενημέρωση των τακτικών αναγνωστών. Η στήλη δεν έχει καταθέσει ακόμα “τα χαρτιά της” ώστε να ενταχθεί στους πιστοποιημένους σχολιογράφους από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής! Προς το παρόν το υπουργείο ανακοίνωσε πως αναρτήθηκαν τα πρώτα ονόματα πιστοποιημένων διαδικτυακών μέσων που θα απολαμβάνουν και της κρατικής διαφήμισης. Μόνο όσοι ενταχθούν στο Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης θα μπορούν να βουτήξουν το χέρι στο (μισοάδειο πλέον) βάζο με το μέλι του κρατικού ταμείου. Πιστοποιηθείτε γρήγορα το λοιπόν!



    ΣΧΟΛΙΑ