• First Top Stories

    Σημίτης για Γιάννο και Ακη: «Στενοχωριέμαι, ήταν απαράδεκτοι»

    • NewsRoom
    Σημίτης

    Κ. Σημίτης


    Σχόλιο για πρώην υπουργούς των κυβερνήσεών του, που καταδικάστηκαν για υποθέσεις διαφθοράς, φέρεται να έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μετά την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου. Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να έκανε το σχόλιο στον βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Αμυρά, στο περιστύλιο της Βουλής.

    Το σχόλιο αποκάλυψε ο ίδιος ο βουλευτής του Ποταμιού, μιλώντας στον News 24/7. Σύμφωνα με τον κ. Αμυρά, σε σύντομη συζήτηση που είχε με τον κ. Σημίτη στο περιστύλιο της Βουλής, ρώτησε τον πρώην πρωθυπουργό πώς βλέπει τις αποκαλύψεις για τους πρώην υπουργούς του. Ο κ. Σημίτης του απάντησε: «Στενοχωριέμαι, ήταν απαράδεκτοι».

    Επίσης, ο κ. Αμυράς προανήγγειλε την κατάθεση οδικού χάρτη για μετεκλογικές συνεργασίες του Ποταμιού με φιλοευρωπαϊκές, φιλελεύθερες δυνάμεις, στις οποίες περιλαμβάνεται η ΝΔ και όχι το ΚΙΝΑΛ.

    Μιλώντας για το συνέδριο του Ποταμιού το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, διέψευσε τις φήμες ότι ο ίδιος θα διεκδικήσει την ηγεσία και εξήγησε ότι τάσσεται υπέρ της αυτόνομης παρουσίας του Ποταμιού και της συμμετοχής του στις εκλογές αλλά με ξεκάθαρο πλαίσιο για τη μετεκλογική του στάση.

    «Θα πω στο συνέδριο: ‘αγαπητοί Ποταμίσιοι, είμαστε κίνημα συνεργασιών. Ελάτε με χαρτί και με μολύβι να πούμε με ποιους πρέπει να συνεργαστούμε στη βάση ποιων θέσεων, για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, για τη ρύθμιση σχέσεων κράτους-Εκκλησίας με σεβασμό της μιας πλευράς προς την άλλη, για ένα νέο Δημόσιο με αξιολόγηση και λογοδοσία, για την προστασία του περιβάλλοντος’».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στα κελιά της «17 Νοέμβρη» ο Γιάννος Παπαντωνίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη φυλακή ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Ελεύθερος ο Τσοχατζόπουλος για τη μίζα 700.000 ελβετικών φράγκων για τα υποβρύχια



    ΣΧΟΛΙΑ