• First Top Stories

    Σε ποιους ποντάρει ο Τσίπρας, για να πιάσει τους 151

    • NewsRoom

    Αλέξης Τσίπρας., πρωθυπουργός


    Βέβαιος ότι μπορεί να εξασφαλίσει πλειοψηφία 151 βουλευτών, σε περίπτωση που ο Πάνος Καμμένος αποσύρει τη στήριξή του προς την κυβέρνηση και ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης εμφανίστηκε χθες στην συνέντευξή του στο Open ο πρωθυπουργός. Διαφορετικά, όπως είπε, υπάρχει πολιτικό πρόβλημα και θα προσφύγει στις κάλπες «συντεταγμένα και εν ευθέτω χρόνω», αφού ολοκληρώσει όσα θεωρεί ότι πρέπει να έχουν γίνει.

    Η βεβαιότητα με την οποία εκφράστηκε ο πρωθυπουργός για την εξασφάλιση των 151 ψήφων έβγαλε πάλι τα τεφτέρια. Ποιοι είναι οι (τουλάχιστον) έξι «πρόθυμοι» βουλευτές, όπως τους «βάφτισε» η ΝΔ, για να σχηματιστεί η «κυβέρνηση-κουρελού», όπως επίσης την αποκάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

    Στους 145 βουλευτές που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ προστίθεται η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, η οποία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει και την Συμφωνία των Πρεσπών.

    Υπέρ της διάσωσης της κυβέρνησης τοποθετείται με κάθε ευκαιρία ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος χθες διευκρίνισε ότι θα παραδώσει την έδρα μόλις ολοκληρωθεί το πλέγμα των ψηφοφοριών και ότι δεν θα συμβάλει στην πτώση της κυβέρνησης.

    Στους σίγουρους συγκαταλέγεται και η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία αποφεύγει μεν να ανοίξει τα χαρτιά της, αλλά φαίνεται να κρατάει αποστάσεις από τον Πάνο Καμμένο και την κομματική γραμμή των ΑΝΕΛ.

    Παρόμοια στάση ακολουθεί και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος μαζί με την κ. Κουντουρά δεν θα έδινε το «παρών» στην συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, αν αυτή γινόταν χθες.

    Θετική ψήφος ίσως προέλθει και από τον Κώστα Ζουράρι, ο οποίος παλαιότερα έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση. Ωστόσο, τελευταία ο κ. Ζουράρις παραμένει σιωπηλός.

    Αφού εξαντλείται(;) η δεξαμενή των ΑΝΕΛ, ξεκινά η δεξαμενή του Ποταμιού. Ο Σπύρος Δανέλλης έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ προσφάτως είπε ότι «η κυβέρνηση δεν πρέπει να πέσει εξαιτίας τη συμφωνίας των Πρεσπών», δήλωσε ίσως ενδεικτική των προθέσεών του σε μια ψηφοφορία για πρόταση εμπιστοσύνης.

    Ένα από τα πιθανά ονόματα για την 151η ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση είναι ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης, ο οποίος υπερψήφισε τον προϋπολογισμό. Ωστόσο, πριν από λίγη ώρα δήλωσε, μιλώντας στο Θέμα 104,6, ότι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Αν αύριο το πρωί, πριν από τις Πρέσπες, η κυβέρνηση ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, δε θα την πάρει από μένα κι ας πάμε σε εκλογές, για να αποφασίσουν οι Έλληνες, όπως πρέπει να αποφασίσουν οι Έλληνες το τι θα γίνει με τη Συμφωνία» είπε.

    Μένει να αποδειχθεί αν ο Αλέξης Τσίπρας έχει όντως τους 151, όπως υπαινίχθηκε χθες στην συνέντευξή του ή τελικά θα προσφύγει σε εκλογές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΝΔ: Ο Τσίπρας ενημέρωσε πως με 6 πρόθυμους βουλευτές θα σχηματίσει κυβέρνηση κουρελού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας: Ψήφο εμπιστοσύνης αν ο Καμμένος άρει τη στήριξη, πρόωρες εκλογές αν χάσουμε την πλειοψηφία



    ΣΧΟΛΙΑ