• First Top Stories

    Τουρκικά δημοσιεύματα για νέα επεισόδια στα Ίμια – Για προπαγάνδα κάνει λόγο η Ελλάδα (video)

    Ίμια


    Νέα δημοσιεύματα των τουρκικών ΜΜΕ προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης γύρω από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, κάνοντας λόγο για επεισόδια στα Ίμια.

    Σύμφωνα με τους Τούρκους, η ένταση ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής και κράτησε μέχρι το μεσημέρι, όταν πλοία του ελληνικού λιμενικού «παραβίασαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα έξι φορές».

    Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, τα ελληνικά πλοία περνούσαν μπροστά από τις βραχονησίδες, επί τρεις ώρες, ενώ υποστηρίζουν ότι κάποιες φορές ελληνικά και τουρκικά πλοία ήρθαν σχεδόν «πρόσωπο με πρόσωπο», την ώρα που οι ανακοινώσεις και οι προειδοποιήσεις μέσω ασυρμάτου… έδωσαν και πήραν. Όχι μόνο από την τουρκική πλευρά που καταδίωκε τα ελληνικά πλοία αλλά και από την ελληνική ακτοφυλακή, η οποία ζητούσε από τα τουρκικά πλοία να απομακρυνθούν.

    Οι «παραβιάσεις» μάλιστα φέρονται να διακόπηκαν για περίπου μισή ώρα, όταν πέρασε ένα μεταγωγικό πλοίο από την περιοχή.

    Από ελληνικής πλευράς, πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποδίδουν τα δημοσιεύματα στην τουρκική προπαγάνδα, ενώ από το Λιμενικό δηλώνουν ότι δεν υπήρξε κανένα περιστατικό.

    Τα δημοσιεύματα έρχονται σε μια κρίσιμη πολιτική περίοδο για την Άγκυρα, εν όψει του δημοψηφίσματος στο οποίο οι πολίτες της Τουρκία θα κληθούν να επικυρώσουν τις συνταγματικές αλλαγές που θα μετατρέψουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον απόλυτο κυρίαρχο της χώρας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μασκαράδες επιτέθηκαν με μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα θα χρειαστεί τελικά λιγότερα χρήματα από όσα είχαμε προβλέψει

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βρυξέλλες: 9 από τις 15 προαπαιτούμενες
    μεταρρυθμίσεις-κλειδιά παραμένουν σε εκκρεμότητα



    ΣΧΟΛΙΑ