• First Top Stories

    Πού θα στήσουν νέα μπλόκα οι αγρότες τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου – Οι νέες κινητοποιήσεις

    αγρότες


    Νέες κινητοποιήσεις σχεδιάζουν οι αγρότες στις σημερινές τους διαβουλεύσεις στην Κεντρική Μακεδονία, με την πιθανότητα να στήσουν νέα μπλόκα σε διάφορα σημεία να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

    Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου οι αγρότες του Νομού Σερρών είχαν κλείσει την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών, στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου έξω από τον Λευκώνα, για περισσότερες από έξι ώρες, με τις αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή να διευκολύνουν την κυκλοφορία των οχημάτων από παρακαμπτήριες οδούς. Αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής επιχείρησαν από δύο διαφορετικά σημεία να φτάσουν στο τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ωστόσο αποκλείστηκαν στη γέφυρα Στρυμονικού, στο Πετρίτσι και επί της Εγνατίας οδού στο Σιδηρόκαστρο, στο ύψος των λουτρών.

    Πάντως, γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο πως παρά την ανησυχία τους ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι με την επιβίωσή των εκμεταλλεύσεών τους, πολλοί είναι οι αγρότες της περιοχής, που λόγω οικονομικής δυσχέρειας, δυσκολεύονται να βγουν στους δρόμους.

    Η δράση των αγροτών στην περιοχή ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου.

    αγρότες

    Μερικά βήματα πριν το τελωνείο των Ευζώνων στρατοπέδευσαν αγρότες με τα τρακτέρ τους και ύστερα από γενική συνέλευση που έκαναν, αποφάσισαν να τηρήσουν στάση αναμονής, μέχρι να φτάσουν στο σημείο και οι συνάδελφοί τους από Γιαννιτσά, Χαλκηδόνα, περιοχές της Πέλλας, Αίγιο, Αλεξάνδρεια και Κιλκίς. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου, αγρότες των προαναφερόμενων περιοχών έχουν ήδη αποφασίσει να κατευθυνθούν στο σημείο, προκειμένου να ενισχύσουν τη δύναμη των συναδέλφων τους. Αγρότες της Χαλάστρας, σήμερα θα μεταβούν στα διόδια Μαλγάρων, αλλά όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού τους, Αχιλλέας Καμπούρης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας «αύριο ή την Τρίτη θα μεταβούμε και εμείς στο τελωνείο των Ευζώνων, προκειμένου να ενισχύσουμε ένα από τα πιο δυναμικά μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας».

    Συγκεκριμένα, μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας (30/1) θα έχει στηθεί το μπλόκο των αγροτών Νομού Χαλκιδικής στον κόμβο της Τρίγλιας, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Μουδανίων, όπως επισήμανε ο αγροτοσυνδικαλιστής, Φιλαλήθης Καπάνδριας. ενώ συμπλήρωσε ότι σήμερα (Κυριακή 29 Ιανουαρίου) θα γίνει παράταξη των τρακτέρ στο σημείο και γενική συνέλευση αποκλειστικά και μόνο και ξεκαθάρισε ότι η δράση του μπλόκου θα αποφασίζεται από γενικές συνελεύσεις στο σημείο. Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο σε δεύτερο στάδιο, να μετακινηθούν σε άλλο σημείο για ενίσχυση του, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

    Τη Δευτέρα (30/1) μετά τις 11 το πρωί αναμένονται σε περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία» αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Χαλκιδικής, προκειμένου να στηθεί το μπλόκο τους.

    αγρότες μπλόκαΣημειώνεται ότι εξακολουθούν να συγκεντρώνονται με τα τρακτέρ τους στη διασταύρωση της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονικής-Σερρών, αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα χωριά Λιτή, Δρυμό, Μελισσοχώρι και ‘Ασσηρο, ενώ ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τι μέλλει γενέσθαι με τον Λαγκαδά. Την Δευτέρα (30/1) θα μεταφερθούν στο Δερβένι, όπου θα στήσουν τις δυνάμεις τους και στις δύο πλευρές του οδοστρώματος.

    Ήδη ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται στην είσοδο του Κιλκίς, αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής και έχει δοθεί προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα να μαζευτούν οι δυνάμεις των τρακτέρ και να κατευθυνθούν κομβόι στο τελωνείο των Ευζώνων. Από την πλευρά τους οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της ανατολικής Θεσσαλονίκης, έχουν προγραμματίσει νέα συνάντηση σήμερα στις 18.00, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.

    Τα τρακτέρ τους έχουν παρατάξει στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας αγρότες της ευρύτερης περιοχής -που βρίσκεται στην Εγνατία οδό, στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας και δεν εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων. Οι συντασσόμενοι με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, δεν προτίθεται να προβούν σε αποκλεισμούς δρόμων, όπως επανειλημμένα ξεκαθάρισαν και αυτό που οργανώνουν – σύμφωνα με αποτελέσματα γενικών συνελεύσεων σε περιοχές των Σερρών, Παγγαίου και Δράμας και Ελευθερούπολη και περιοχές των Σερρών, όπως Αχινού, Μαυροθάλασσας και Δήμου Νέας Ζίχνης – είναι η διοργάνωση συλλαλητηρίου στην 10η Διεθνή Έκθεση Κτηνοτοροφίας και Πτηνοτροφίας “Ζοοtechnia” που ανοίγει τις πύλες της στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 2 Φεβρουαρίου.

    Υπενθυμίζεται ότι οι περισσότεροι αγρότες σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, έχουν αποφασίσει να τηρήσουν στάση αναμονής, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσουν συνάντηση προκειμένου να σταθμίσουν την κατάσταση και να δουν πως θα κινηθούν. Πάντως, όπως ξεκαθαρίζουν «παρακολουθούν στενά τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα σε επίπεδο κινητοποιήσεων».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογές έως τον Μάιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΝΤ εμπιστευτικό: Νέα απόρρητη έκθεση γεμάτη απαιτήσεις στο φως της δημοσιότητας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Φλαμπουράρης: Και στο βάθος… θαύματα!



    ΣΧΟΛΙΑ