• First Top Stories

    Ο Αντώνης Λιόγας νέος προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών

    δικαστηριο


    Ο κ. Αντώνης Λιόγας θα είναι ο νέος διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, λαμβάνοντας 46 ψήφους κατά τη σημερινή – δεύτερη κατά σειρά – εκλογική αναμέτρηση.

    Ο «αντίπαλος» του κ. Παντελής Στραγάλης έλαβε 31 ψήφους, επί συνολικά 80 ψηφισάντων. Υπήρξαν και τρία λευκά.

    Η Ολομέλεια άρχισε τις εργασίες της στις 11.00 – 11.30 το πρωί με τους δυο υποψηφίους, εκ των αρχαιοτέρων στην επετηρίδα, να προβαίνουν σε σχετικές δηλώσεις.

    Εκτενής συζήτηση προκλήθηκε όταν εισαγγελείς πρότειναν στην Ολομέλεια να συμπεριληφθεί στους υποψηφίους και η κυρία Γεωργία Τσατάνη, παρότι η ίδια δήλωσε ότι δε το επιθυμεί. Είχε προηγηθεί έγγραφο του Αρείου Πάγου με το οποίο καθίστατο σαφές ότι η εισαγγελική λειτουργός είχε κώλυμα εκλογιμότητας (είχε «καταδικαστεί» από το Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου με ποινή στέρησης 60 ημερών).

    Η Ολομέλεια απέρριψε το σχετικό αίτημα.

    Το ιστορικό των εκλογών

    Κατά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, στις 17 Σεπτεμβρίου, υποψήφιοι ήταν ο πρώην διευθύνων την Εισαγγελία κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, ο κ. Αντώνης Λιόγας, και η κυρία Τσατάνη.

    Παρά την «καταδίκη» Ντογιάκου – με ποινή στέρησης αποδοχών 40 ημερών – από το δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου (με αφορμή τη σύγκρουσή του με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου κυρία Βασιλική Θάνου), η οποία του δημιουργούσε κώλυμα εκλογιμότητας, ο

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εισαγγελία Πρωτοδικών: Έρευνα για την επιβολή των capital controls

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις: Η Ελβετία έδωσε ομαδικά τα ονόματα καταθετών της UBS

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Tριπλός ανασχηματισμός σε κόμμα, υπουργεία, κυβέρνηση



    ΣΧΟΛΙΑ