• First Top Stories

    Τα δάκρυα του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Καλό ταξίδι πατέρα» (video)

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης


    Μέσα σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποχαιρέτησε τον πατέρα του, πρώην πρωθυπουργό και επίτιμο πρόεδρο της νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

    «Αν θέλει κανείς να σκεφτεί τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ας αναλογιστεί τον τόπο που επέλεξε για τελευταία κατοικία του: ούτε μνήμα μαρμάρινο ούτε πολυτέλεια, ένα μικρό νεκροταφείο στον Αγουλιδέ, όποιος περάσει τυχαία δεν θα μπορεί να φανταστεί ότι εκεί θα βρίσκεται ένας σπουδαίος πολιτικός» ανέφερε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    «Η ζωή σε γέμισε εμπειρίες και δεν περίμενες των σοφιστών τον έπαινο για να κάνεις τον δικό σου απολογισμό. Επιστρέφεις στην αγαπημένη σου Κρήτη, εκεί που περπάτησες αγέρωχος με την κατσούνα σου και έκανες τα πρώτα σου πολιτικά βήματα με σωφροσύνη και γενναιότητα. Ήσουν ο τελευταίος μίας γενιάς που πέρασε από συμπληγάδες, αλλά ένιωθε και βαθιά τις δυνατότητες της πατρίδας μας και πίστευες σ’ αυτές. Σήμερα που η Ελλάδα μοιάζει αποσβολωμένη μπροστά στους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες δεν μας θυμίζεις τι θα γινόταν αν, γιατί ήξερες ότι η ιστορία δεν γράφεται με “αν”, συνέχισε συγκινημένος ο πρόεδρος της ΝΔ.

    «Η πολιτική σου παρακαταθήκη υπήρξε αειθαλής, να σεβόμαστε την αλήθεια να επιδιώκουμε την ενότητητα, να μην ξεχνάμε ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι στο κέντρο της Ευρώπης. Σε ικανοποιούσε και σε στεναχωρούσε ότι ήσουν μπροστά από την εποχή σου, και δικαιώθηκες εν ζωή».

    «Τώρα», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «στη δική μας γενιά περνά η ευθύνη να αντιμετωπίσουμε τον λαϊκισμό, τον φθόνο και τον διχασμό. Η συμβουλή σου σε μας ήταν ‘να αγαπάτε τους συνανθρώπους σας και να ξεκινάτε με πρόθεση να τους βοηθήσετε’. Πίσω από τα πρωτόκολα και τις τιμές που σου αποδίδει η πατρίδα, χιλιάδες συμπολίτες μας θα χύσουν σήμερα ένα δάκρυ βουβό.»

    «Σε θυμάμαι μικρό παιδάκι όταν ήμασταν εξόριστοι να πηγαίνουμε βόλτα με το μετρό στο Παρίσι. Καθώς τα χρόνια πέρναγαν, βρήκαμε τις ισορροπίες μας, εσύ κόντυνες ενώ εγώ ψήλωνα για να μην είναι βαρύς ο ίσκιος σου. Περνώντας τα χρόνια, εγώ σου είπα αυτά που ήθελα και εσύ με είδες εκεί που ήθελες. Αφήνεις πίσω σου μία μεγάλη και ενωμένη οικογένεια. Τέσσερα παιδιά, 13 εγγόνια, 13 δισέγγονα και δύο ακόμη που δεν θα προλάβεις να γνωρίσεις. Μας έμαθες ότι ζωή είναι ένα βιβλίο γεμάτο εκπλήξεις και το σημαντικό είναι σηκωνόμαστε όταν πέφτουμε. Σήμερα ολόκληρη η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Κρήτη στέκεται σιωπηλή και βουρκωμένη απέναντι σε έναν άντρα που ξεκινά το τελευταίο του ταξίδι», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Σήμερα η εξόδιος ακολουθία – Σε κλίμα συγκίνησης το ύστατο χαίρε (pics+video)

     

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Live από τη Μητρόπολη Αθηνών η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οικογένεια Μητσοτάκη: Να μην τελεστεί δημοσία δαπάνη η κηδεία του



    ΣΧΟΛΙΑ