• First Top Stories

    Κ. Μαχαίρας στο mononews.gr: «Πήγα στη ΜΕΤΡΟ γιατί πιστεύω στις προοπτικές της»

    Μαχαίρας


    Η δυναμική που έχει αναπτύξει και η προοπτική να γίνει leader στο εγχώριο λιανεμπόριο ήταν από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν τον Κωνσταντίνο Μαχαίρα να αναλάβει ρόλο συμβούλου στην αλυσίδα ΜΕΤΡΟ.

    Όπως αναφέρει αποκλειστικά στο mononews.gr ο έμπειρος μάνατζερ και επί χρόνια διευθύνων σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος, η εταιρεία της οικογένειας Παντελιάδη έχει όλα τα στοιχεία για να πρωταγωνιστήσει στο εγχώριο λιανεμπόριο τροφίμων.

    «Η ΜΕΤΡΟ μπορεί άνετα να γίνει μια από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες λιανεμπορίου στον ελλαδικό χώρο και όχι μόνο», επισημαίνει o ίδιος.

    Σύμφωνα με τον κ. Μαχαίρα, η ΜΕΤΡΟ έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο μέσα στην κρίση και πλέον στοχεύει στην πρώτη τριάδα, όταν πριν από πέντε χρόνια ήταν στην όγδοη θέση.
    Μέσα από πολύ σωστές κινήσεις, όπως λέει ο ίδιος κατάφερε να παρουσιάσει διαρκή ανάπτυξη και να μπει στο club των ισχυρών πράγμα καθόλου εύκολο.

    Εκτός από τις δυνατότητες και τη δυναμική που έχει αναπτύξει, καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του έμπειρου μάνατζερ και προέδρου του ΙΕΛΚΑ να ενταχθεί στον όμιλο METΡO έπαιξαν οι πολύ καλές σχέσεις και η αμοιβαία εμπιστοσύνη με την οικογένεια Παντελιάδη.

    «Έχω τεράστια εμπιστοσύνη στην οικογένεια, όπως και αυτή σε εμένα», σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Μαχαίρας αποκαλύπτει ότι προτού πει το ναι στην ΜΕΤΡΟ είχε απορρίψει πρόταση από μεγάλο λιανέμπορο.

    Και αυτό γιατί ήθελε να μείνει πιστός στην απόφαση που είχε πάρει όταν αποχώρησε από τον όμιλο της Delhaize, τον μητρικό όμιλο της ΑΒ Βασιλόπουλος να μην δουλέψει στην Ελλάδα προτού συμπληρωθεί ενάμιση χρόνος.

    «Δεν ήθελα να δουλέψω στην Ελλάδα. Γιατί δεν ήθελα να δώσω δικαιώματα για να ειπωθεί το οτιδήποτε», επισημαίνει ο ίδιος. Επιπρόσθετα, δεν ήθελε να πάει κόντρα στα πλάνα που είχε στήσει όταν ήταν στην ΑΒ Βασιλόπουλος, τα οποία «τρέχουν» μέχρι και σήμερα.

    Ο κ. Μαχαίρας ξεκαθαρίζει πως δεν αναλαμβάνει οργανική ή εκτελεστική θέση στην αλυσίδα ΜΕΤΡΟ, παρά τα όσα γράφτηκαν και ακούγονται τις προηγούμενες μέρες στα δημοσιογραφικά γραφεία.

    «Δουλειά μου είναι να μεταφέρω την εμπειρία που έχω αποκτήσει επί σειρά ετών από διάφορες χώρες σε διάφορους τομείς. Η διοίκηση θα αποφασίσει τι θέλει να εφαρμόσει από αυτά που εγώ θα προτείνω», διευκρινίζει κλείνοντας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτη φωτιά σε πύργο 27 ορόφων στο Λονδίνο – Φόβοι για εγκλωβισμένους και τραυματίες (video+pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η νέα στρατηγική κίνηση του Βαρδή Βαρδινογιάννη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα Δημοκρατία: Αυτό είναι το colpo grosso του Τσίπρα



    ΣΧΟΛΙΑ