• First Top Stories

    “Συμμαχία” Protergia-Volkswagen για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα

    Ευάγγελος Μυτιληναίος. Ετών 66. Επικεφαλής όμιλος Μυτιληναίος.

    Ευάγγελος Μυτιληναίος. Επικεφαλής όμιλος Μυτιληναίος.


    Να δώσουν νέα πνοή στην ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα επιδιώκουν η Volkwagen και η Protergia του ομίλου Μυτιληναίος.

    Όπως ανακοίνωσαν οι δυο εταιρείες σε κοινή συνέντευξη Τύπου, η συνεργασία τους αφορά στην προώθηση του νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου της γερμανικής εταιρείας, του e-up, σε ανταγωνιστική τιμή και σημαντικές παροχές.

    Συγκεκριμένα, το e-up θα διατίθεται στην τιμή των 19.950 ευρώ, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο ταχυφορτιστής AC wallbox που κανονικά κοστίζει από 600 έως 1.000 ευρώ.

    Να σημειωθεί ότι η αρχική τιμή του συγκεκριμένου αυτοκίνητου είναι περίπου 29.000 ευρώ, με την διαφορά των 10.000 ευρώ να επωμίζονται από κοινού (50%-50%) οι δυο εταιρείες.

    Από την πλευρά της, η Protergia θα παρέχει δωρεάν την ενέργεια για την φόρτιση του αυτοκινήτου για τον πρώτο χρόνο ή για τα πρώτα 10.000 χιλιόμετρα. Επιπλέον, θα προσφέρει έκπτωση 21% στο οικιακό τιμολόγιο του ηλεκτρικού ρεύματος.

    Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η τόνωση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, η οποία παραμένει ουραγός στον ευρωπαϊκό χώρο.

    Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν στελέχη της VW, οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην χώρα μας το 2016 καταλάμβαναν το 0,03% επί των συνολικών πωλήσεων, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη συμβαίνει μια πραγματική κοσμογονία στο συγκεκριμένο τομέα.

    Στα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης, όπως είπε ο κ. Θανάσης Κονίστης, Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing της Kosmocar είναι το χαμηλό κόστος κατανάλωσης συντήρησης καθώς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν χρειάζονται μεταξύ άλλων αλλαγή λαδιών ενώ έχουν και λιγότερες φθορές στα λειτουργικά τους συστήματα, όπως για παράδειγμα στα φρένα.

    Συγκεκριμένα, το κόστος συντήρησης του e-up είναι περίπου 30% με 40% μικρότερο σε σχέση με τα συμβατικά ενώ η κατανάλωση ενέργειας ανέρχεται σε 1,1 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα.

    Όσον αφορά στους σταθμούς φόρτισης, το μεγαλύτερο μειονέκτημα της ηλεκτροκίνησης στην χώρα μας, στελέχη της εταιρείας ανέφεραν ότι υπάρχει σχέδιο για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου δικτύου ταχυφορτιστών το οποίο θα καλύψει αυτό το κενό.

    Να σημειωθεί τέλος ότι το e-up έχει αυτονομία για 160 χιλιόμετρα και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι 130 χιλιόμετρα την ώρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Verve: Οι made in Greece χυμοί αποτοξίνωσης που έχουν κατακτήσει το ελληνικό κοινό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Χατζηιωάννου: Μερίσματα στους κατόχους προνομιούχων μετοχών της Safe Bulkers στις 31 Ιουλίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θ. Τρύφων: Θέμα χρόνου να αλλάξει η κατάσταση στην αγορά φαρμάκου



    ΣΧΟΛΙΑ