• First Top Stories

    Πάολα Λαβράνου (ΝΝ Hellas): «Ο Έλληνας είναι πιο συνειδητοποιημένος από ποτέ»

    Πάολα Λαβράνου

    Πάολα Λαβράνου, ασφαλιστική σύμβουλος NN Hellas


    Η Πάολα Λαβράνου είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα, καθώς είναι σε θέση να γνωρίζει από πρώτο χέρι και να αφουγκράζεται στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις ανάγκες του πελάτη, ούσα επί 29 συναπτά έτη στο δυναμικό της NN Hellas, μιας εκ των μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών της χώρας.

    Πάολα Λαβράνου
    Η κα Πάολα Λαβράνου με το βραβείο διατηρησιμότητας και παραγωγικότητας της NN Hellas ανά χείρας, στην τελετή του 2016

    Επέλεξε να ασχοληθεί με το χώρο αυτό καθώς, όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές της στα Οικονομικά και το Marketing στο Πανεπιστήμιο “Shiller International University” του Λονδίνου και επέστρεψε στην Ελλάδα, επιθυμούσε η καριέρα της να βασίζεται πάνω στις γνώσεις της, στο κομμάτι της εργασίας της αλλά και της ακόρεστης εργατικότητας που την χαρακτήριζε και εξακολουθεί να τη χαρακτηρίζει ακόμη ως άνθρωπο. Αυτό που δεν ήθελε με τίποτα ήταν η καριέρα της και η επαγγελματική της ανέλιξη να εξαρτώνται και να καθορίζονται από τον ηλικιακό παράγοντα, κάτι που αποτελούσε θέσφατο τότε που ξεκινούσε εδώ στην Ελλάδα, καθώς μια καριέρα στο Marketing την εποχή εκείνη δεν μπορούσε να πραγματωθεί χωρίς να ληφθεί υπόψιν η ηλικία του υποψήφιου στελέχους.

    Έτσι, μέσω ενός καθηγητή της -στον οποίο εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια το πώς φαντάζεται την επαγγελματική της πορεία αλλά και το τι ήθελε να αποφύγει- πέρασε το 1989, χωρίς και η ίδια να γνωρίζει εξ αρχής πού πηγαίνει, τις πόρτες της NN Hellas, την εταιρεία που έμελλε να αποτελέσει το επαγγελματικό της «σπίτι» για μια ζωή, το οποίο δεν σκέφτηκε λεπτό να εγκαταλείψει για κάποιο άλλο, όσες προτάσεις κι αν της παρουσιάστηκαν στην πορεία. Υπήρξε ιδιαίτερα τυχερή καθώς, όπως σχολιάζει η κα Λαβράνου, «πρόκειται για την ιδανική συνεργασία».

    Πάολα Λαβράνου
    Στο γραφείο της κας Λαβράνου στην NN Hellas, ένας τοίχος γεμάτος διακρίσεις και βραβεία, ενδεικτικός της επιτυχίας της

    29 χρόνια γεμάτα διακρίσεις και επιτυχίες

    Πώς θα μπορούσε άλλωστε να μην είναι η «ιδανική συνεργασία», αφού επί 29 συνεχόμενα χρόνια -για την ακρίβεια, από την πρώτη κιόλας χρονιά- η κα Λαβράνου ξεχωρίζει, βραβεύεται και διακρίνεται αδιάλειπτα για τις υπηρεσίες που έχει την ικανότητα να προσφέρει. Κάτι εξαιρετικά σπάνιο, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, καθώς ποτέ κανένα στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς δεν βραβεύεται στο κομμάτι της διατηρησιμότητας και της παραγωγικότητας συνεχώς και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που η ίδια μεν παραδέχεται, αν και είναι ένας εξαιρετικά χαμηλών τόνων άνθρωπος και δεν νιώθει καθόλου άνετα να προβάλλεται – άλλο ένα βασικό χαρακτηριστικό των πραγματικά επιτυχημένων ανθρώπων.

    Πάολα Λαβράνου
    Το βραβείο της ΝΝ Hellas του 2017 απονεμήθηκε στην κα Λαβράνου για την υψηλή διατηρησιμότητα της παραγωγής της στον Κλάδο Ζωής την περίοδο 1/1/2014-31/12/2016

    Για να κατανοήσει κανείς το μέγεθος της επιτυχίας, η κα Λαβράνου έχει καταφέρει, κατά τη διάρκεια των 29 αυτών ετών, να αποσπάσει περισσότερες από 104 διακρίσεις και βραβεία, τόσο από το «σπίτι» της την ΝΝ, όσο και από τον διεθνώς καταξιωμένο εκπαιδευτικό οργανισμό LIMRA International, κάτι που άλλα στελέχη δεν έχουν καταφέρει να βιώσουν στη δική τους καριέρα.

    Και αυτό η ίδια έχει την τύχη να το απολαμβάνει κάθε χρόνο. Αναμφίβολα, δεν υπάρχει καλύτερο κίνητρο για να συνεχίσει να προσφέρει όταν βλέπει ότι η σκληρή δουλειά -δουλεύει ατελείωτες ώρες κάθε μέρα- που καταβάλλει, αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται.

    Πάολα Λαβράνου
    Η κα Λαβράνου στη βράβευσή της το 2016

    Τι συμβαίνει στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

    Η κα Λαβράνου δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην ελληνική ασφαλιστική αγορά την οποία υπηρετεί με σθένος όλα αυτά τα χρόνια. Την τρέχουσα περίοδο, όπως τόνισε, αυτή χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον και δυναμικότητα, δεδομένων των πολυσύνθετων πολιτικών και οικονομικών συνθηκών που επικρατούν. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η ίδια στο mononews.gr, «Ο Έλληνας σήμερα είναι πιο συνειδητοποιημένος από ποτέ, σε αντίθεση με δέκα ή δεκαπέντε χρόνια νωρίτερα». Και αυτό γιατί πλέον όλοι, στο βαθμό που ο καθένας δύναται και μπορεί, αναζητούν μια δικλείδα ασφαλείας μέσα σε όλη αυτή την δύσκολη και γεμάτη προκλήσεις καθημερινότητα.

    Πάολα Λαβράνου
    Μερικά από τα βραβεία που έχει αποσπάσει η κα Λαβράνου κατά τη διάρκεια της καριέρας της στην ασφαλιστική αγορά

    Ο Έλληνας ασφαλιζόμενος, εξαιτίας αυτής της κατάστασης, έχει μπει στη διαδικασία να θέτει προτεραιότητες και να ιεραρχεί τις ανάγκες του ανάλογα με τις συνθήκες τις οποίες βιώνει. Συγκεκριμένα, για την κα Λαβράνου, η ιεραρχία έχει διαμορφωθεί ως εξής: «Υγεία, σύνταξη και έπειτα ασφάλεια ζωής». Ιδιαίτερα οι τομείς της σύνταξης και της υγείας -με τους οποίους η ίδια έχει ασχοληθεί και συνεχίζει να ασχολείται σε βάθος, διερευνώντας εξονυχιστικά την κάθε επενδυτική επιλογή που υπάρχει διαθέσιμη με βάση τις ιδιαιτερότητες του κάθε πελάτη- αλλά και εκείνος της ασφάλειας ζωής, είναι οι πλέον σημαντικοί.

    Πάολα Λαβράνου
    Οι τιμητικές διακρίσεις που έχει λάβει η κα Λαβράνου από τον διεθνώς καταξιωμένο εκπαιδευτικό οργανισμό LIMRA International κοσμούν τον τοίχο του γραφείου της στην NN Hellas

    Στις μέρες που διανύουμε, ο κόσμος σκέφτεται πρώτα τη στέγη του, μετά την τροφή του και τέλος την ασφάλειά του, η οποία πλέον αποτελεί κι αυτή βασική ανάγκη, ενώ παλιότερα ίσως αποτελούσε πολυτέλεια. Για την κα Λαβράνου οι πελάτες είναι οι πρωταγωνιστές και τονίζει ότι, με γνώμονα την σωστή συμβουλή και καθοδήγηση, εξετάζουν την κάθε λεπτομέρεια. Με δικά της λόγια: «Το πιο σημαντικό από όλα είναι η σωστή συμβουλή, η καθοδήγηση και η ανάληψη όλου του κινδύνου των πελατών σε αυτά που πραγματικά μπορούν να υποστηρίξουν και σε αυτά τα οποία έχουν ανάγκη. Πρέπει να ακολουθείται μια ακριβής μέθοδος μελέτης η οποία να είναι ανθρωποκεντρική και όχι προϊοντοκεντρική, απόλυτα προσαρμοσμένη στα μέτρα και τις ανάγκες του καθενός».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Ειρήνη Νταϊφά στο Mononews: «Ευελπιστώ να είμαι πάντα στο πλευρό των νέων»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Κατερίνα Παναγοπούλου μιλάει στο Mononews: «Η Ελλάδα παραμένει ένα αναποτελεσματικό love brand»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μένια Κούλη: Η τέχνη είναι ένα παράθυρο στον κόσμο του πνεύματος



    ΣΧΟΛΙΑ