• First Top Stories

    Γιάννης Κούστας: Η Σοφία Κούστα δέσμευσε λογαριασμούς του εφοπλιστή 30 εκατ. ευρώ

    Γιάννης Κούστας και Σοφία Γιαννικοπούλολυ

    Γιάννης Κούστας και Σοφία Γιαννικοπούλου σε παλαιότερες στιγμές τους


    Λίγο καιρό μετά τους πολυσυζητημένους και παραμυθένιους αρραβώνες του με την 24χρονη Δήμητρα Μέρμηγκα, ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας έρχεται αντιμέτωπος με νέα σύννεφα που απειλούν να κλονίσουν την ευτυχία του. Η πρώην του σύζυγος, Σοφία – με την οποία τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σε έναν διαρκή δικαστικό πόλεμο – αποφάσισε να πάει τα πράγματα ένα βήμα παρακάτω και να προχωρήσει σε δραστικές κινήσεις προκειμένου να εξασφαλίσει ότι θα βγει κερδισμένη από αυτόν το γάμο.

    Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, η Σοφία Κούστα απευθύνθηκε στην Ελληνική Δικαιοσύνη με την απαίτηση να δεσμευτεί η περιουσία του εφοπλιστή πρώην συζύγου της μέχρι το ποσό των 30 εκατ. ευρώ, έτσι ώστε να εξασφαλίσει το ότι η οικονομική του κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει στο παραμικρό έως το έτος 2018, χρονολογία που αναμένεται να γραφτεί το τελευταίο κεφάλαιο στο δικαστικό θρίλερ στο οποίο έχει εξελιχτεί το διαζύγιό τους όλα αυτά τα χρόνια.

    γιαννης κουστας δημητρα μερμηγκα
    Ο κ. Γιάννης Κούστας και η Δήμητρα Μέρμηγκα αγκαλιά στα Χανιά

    Οι ελληνικές τράπεζες που έχουν συνδιαλλαγές με τον εφοπλιστή και τις εταιρείες του έλαβαν την προσωρινή διαταγή για τη δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων την εβδομάδα που μας πέρασε. Αυτή η διαταγή κοινοποιήθηκε και στον ίδιο τον εφοπλιστή και στις offshore επιχειρήσεις του, προκειμένου να γνωρίζει ο κ. Κούστας τα νέα δεδομένα. Η διαταγή αυτή επίσης κοινοποιήθηκε και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εκεί όπου είναι εισηγμένος ο ναυτιλιακός κολοσσός Danaos Corporation, έτσι ώστε όλοι να είναι πλήρως ενήμεροι για την κατάσταση.

    Η κίνηση αυτή εκ μέρος της πρώην κας Κούστα – η είδηση της οποίας έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στην υψηλή κοινωνία της Αθήνας – ήρθε λίγο καιρό μετά τη γιορτή των αρραβώνων του εφοπλιστή με την νεαρή Δήμητρα, που ήταν το κοσμικό γεγονός της χρονιάς και ήρθε να επισκιάσει την ευτυχισμένη ζωή του ζευγαριού.

    γιαννης κουστας σοφια κουστα
    Ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας και η πρώην σύζυγός του Σοφία

    Η Σοφία Κούστα, ορμώμενη από τις φουρτούνες που αντιμετωπίζει η ναυτιλιακή Danaos με την πτώχευση της νοτιοκορεάτικης Hanjin Shipping – στην οποία η εταιρεία του κ. Κούστα έχει τη μεγαλύτερη έκθεση από όλες τις άλλες ελληνικές εταιρείες, όπως έχει γράψει το mononews.gr εδώ και καιρό – αλλά και από ορισμένες επιχειρηματικές κινήσεις του πρώην συζύγου της που περιλαμβάνουν εκποίηση ακινήτων, αλλαγές στις συνθέσεις εταιρειών συμφερόντων του και πωλήσεις μετοχών, κατάλαβε ότι ο μόνος τρόπος να προστατέψει ό,τι της αναλογεί, ήταν να καταφύγει σε ακραία μέσα και να προχωρήσει στη δέσμευση της περιουσίας του εφοπλιστή μέχρι το ποσό των 30 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω.

    Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων πρόκειται να γίνει τον Δεκέμβριο του 2016, ενώ λέγεται πως είναι μια από τις σπάνιες φορές που η Δικαιοσύνη εκδίδει ανάλογη απόφαση για έναν τόσο σημαντικό οικονομικό παράγοντα της χώρας, όπως είναι ο κ. Κούστας, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πλουσιότερους και πιο ισχυρούς ανθρώπους της ναυτιλίας διεθνώς.

    δημητρα μερμηγκα
    Δήμητρα Μέρμηγκα, η μέλλουσα κα Κούστα

    Από την άλλη, η Σοφία Κούστα, στοχεύει πάση θυσία να διεκδικήσει ό,τι ορίζει ο νόμος, καθώς επιθυμεί να αποδείξει, σύμφωνα με τα δικόγραφα, ακόμα και το γεγονός ότι εκείνη υπήρξε η πηγή έμπνευσης για τον κραταιό εφοπλιστή να πραγματοποιήσει πολλές κερδοφόρες επιχειρηματικές κινήσεις που οδήγησαν στην αύξηση και την επέκταση της περιουσίας του. Στα ίδια δικόγραφα επίσης αναφέρεται ότι ήταν εκείνη που τον “έσωσε” όταν κάποιες επενδύσεις του πήγαν να ναυαγήσουν.

    Ο κ. Κούστας βέβαια, όπως είναι γνωστό, αμφισβητεί αυτούς τους ισχυρισμούς της πρώην συζύγου του, ενώ δεν σκοπεύει να της παραδώσει αμαχητί όλα όσα εκείνη διεκδικεί. Ενδεικτικά, αξίζει να αναφερθεί ότι η Σοφία Κούστα διεκδικεί κατοικίες στη Γλυφάδα και το Λαγονήσι τις οποίες ο ίδιος ο εφοπλιστής με δική του απόφαση της έχει παραχωρήσει αλλά και το χρηματικό ποσό που σύμφωνα με τη νομοθεσία δικαιούται.

    Η αυλαία αυτού του γάμου αναμένεται να πέσει κάνοντας εκκωφαντικό θόρυβο και προκαλώντας σεισμό πολλών ρίχτερ στην ελληνική υψηλή κοινωνία ενώ την ημέρα που θα εκδικαστεί το πιο πολύκροτο διαζύγιο των τελευταίων ετών αναμένεται ο πόλεμος ανάμεσα στους αντίδικους να κορυφωθεί.

    Το θέμα είναι ποιες – και τι μεγέθους – θα είναι οι παράπλευρες απώλειες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ioanna-marinopoulou-tin-ora-pou-stin-athina-dinastia/78869

     



    ΣΧΟΛΙΑ