• First Top Stories

    Γ. Κουμουτσάκος: Να καταργηθεί ο νόμος Παππά! (video)

    • NewsRoom
    Γιώργος Κουμουτσάκος

    Γιώργος Κουμουτσάκος


    Εαν δεν καταργηθεί ο Νόμος Παππά η Νέα Δημοκρατία δεν θα να προχωρήσει στη νέα σύνθεση του ΕΣΡ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ.Κουμουτσάκο.

    “Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο των εκλογών. Η ΝΔ ζητά εκλογές γιατί πιστεύει ότι η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο και δεν πρόκειται για επιθυμία άσκησης εξουσίας, αλλά στάση ευθύνης” τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στο «Ε».

    Αναφορικά με τη τροπολογία Παππά με την οποία θα έπεφτε μαύρο στα κανάλια 5 ημέρες μετά την υπογραφή της απόφασης για τις τηλεοπτικές άδειες και την δημοσίευση στο ΦΕΚ ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι «αν δεν καταργηθεί ο νόμος Παππά, εμείς δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στη νέα σύνθεση του ΕΣΡ».

    Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα «δεν είναι μακριά η συζήτηση για το 4ο μνημόνιο. Όλα δείχνουν ότι πορευόμαστε σε μια τέτοια νέα συζήτηση και είναι κάτι που η κυβέρνηση θέλει να την αποφύγει».

    Ωστόσο, από την πλευρά της η Κυβέρνηση μέσα σε λίγες ώρες κατέθεσε την τροπολογία Παππά και λίγο αργότερα αναθεώρησε κάνοντας στροφή 180 μοιρών. Ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας, κ. Νίκος Παππάς δήλωσε  μάλιστα “είχα πριν από λίγο επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, τον κ. Βούτση. Εξέφρασε την άποψη ότι η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για την μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο είναι καλύτερο να λάβει χώρα μετά τη νέα προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων της βουλής”, δήλωσε ο κ. Παππάς. “Αυτό και θα κάνουμε”, τόνισε.

    Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι “είναι η ώρα να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συναινέσεων, τόσο για τη συγκρότηση της ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής, του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης όσο και για τις ευρύτατες δυνατές συναινέσεις σε σχέση με τον τρόπο μετάβασης στο νέο τηλεοπτικό τοπίο”.

    “Ήρθε η ώρα νομίζω” είπε ο κ. Παππάς, “όλα τα κόμματα να κινηθούν με γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και όχι με γνώμονα την υπεράσπιση ειδικών, ιδιαίτερων, συμφερόντων”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σκουρλέτης κατά πάντων. Τι είπε για νεοφιλελεύθερες πολιτικές εντός του Μαξίμου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Θ. Αγγελόπουλος: Οι μεγάλες απώλειες. Πώς έχασε 756 εκατ. δολάρια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036

    mononews_contest 1 year



    ΣΧΟΛΙΑ