• First Top Stories

    Επίσκεψη Ομπάμα: Με το “αυτί” στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος-Τι θα ανακοινώσει για το ελληνικό χρέος

    • Αθηνά Λαρδή
    Ομπάμα- Τσίπρας

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα.


    Δεύτερη ημέρα επισκέψεως του Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα μας και η ταλαιπωρία των επιβατών αναμένεται να συνεχισθεί. Ο απερχόμενος Αμερικανός Πρόεδρος θα παραθέσει ομιλία στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Κυρίαρχα θέματα αυτής θα αποτελέσουν το ελληνικό χρέος και το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης.

    Το σημερινό πρόγραμμα του Μπαράκ Ομπάμα:

    Στις 09:30  θα κλείσει ο σταθμός του μετρό στην Ακρόπολη και θα παραμείνει κλειστός μέχρι να ολοκληρωθεί η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στον Ιερό Βράχο.

    Να σημειωθεί ότι κλειστοί για όλη τη διάρκεια του ωραρίου τους θα παραμείνουν την Τετάρτη οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και των Κλιτύων (Βόρειας και Νότιας – Διονυσιακού Θεάτρου).

    Στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Αμερικανού προέδρου στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να αναφερθεί στη σημασία της δημοκρατικής διακυβέρνησης και να θίξει τις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης, τα οφέλη που έχει φέρει, αλλά και τις ανισότητες που έχει προκαλέσει και πρέπει να διορθωθούν.

    Πλήθος πολιτικών προσώπων και υψηλών προσκεκλημένων από τον επιχειρηματικό και βιομηχανικό κόσμο πρόκειται να παρευρεθούν στο Ίδρυμα για την ομιλία αφού περάσουν από αυστηρό έλεγχο, καθώς τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Υπενθυμίζεται ότι ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να επισκεφθεί τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, όπου θα κάνει μια σύντομη δήλωση με φόντο τον Παρθενώνα. Στην ίδια, συμβολική κίνηση είχε προβεί και ο Μπιλ Κλίντον, ο οποίος ήταν ο τελευταίος εν ενεργεία -πριν τον Ομπάμα- Αμερικανός πρόεδρος που βρέθηκε στη χώρα μας, πριν από 17 χρόνια.

    Από τις 14:00 μέχρι και τις 16:00 το μεσημέρι δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του προαστιακού από και προς το αεροδρόμιο.

    Το AirForce One αναμένεται να απογειωθεί από το Ελ. Βενιζέλος στις 15:30 για Βερολίνο.

    Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομική απαγόρευση διαδηλώσεων ισχύει και σήμερα Τετάρτη ως εξής:

    Από 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου μέχρι και ώρα 16:00 της ίδιας ημέρας, στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας)-συνέχεια Νικολάου Γκύζη-δεξιά Εμμανουήλ Ροΐδη-συνέχεια Κεδρηνού-αριστερά Πανόρμου-αριστερά Κηφισίας-δεξιά Κατεχάκη-συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου-δεξιά Κοκκινοπούλου-συνέχεια Γκανογιάννη-συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου-συνέχεια Ούλωφ Πάλμε-συνέχεια Υμηττού-συνέχεια Ηλία Ηλιού-δεξιά Αμβροσίου Φραντζή-αριστερά Καλλιρρόης-συνέχεια Π. Τσαλδάρη-δεξιά Πειραιώς-δεξιά Ερμού-αριστερά Αγίων Ασωμάτων-δεξιά Ερμού-αριστερά Αιόλου-δεξιά Κολοκοτρώνη-συνέχεια Αμερικής-συνέχεια Λυκαβηττού-αριστερά Σόλωνος-δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), καθώς και στη Λ. Αθηνάς (Βουλιαγμένη), στη Λ. Καραμανλή (Βουλιαγμένη), στη Λ. Απόλλωνος (Π. Φάληρο), στη Λ. Ποσειδώνος (από Γλυφάδα έως Π. Φάληρο), στη Λ. Συγγρού, στη Λ. Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου, στη Λ. Κορωπίου-Αεροδρομίου, στο τμήμα της Αττικής Οδού από τη Λ. Κορωπίου-Αεροδρομίου έως το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε βάθος ακτίνας 100 μέτρων, και στις δύο πλευρές των δρόμων αυτών, καθώς και σε γέφυρες, ανισόπεδους κόμβους και διαβάσεις κατά μήκος τους, όπως και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

    Aπό 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου μέχρι και ώρα 16:00 της ίδιας ημέρας, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους: Λ. Συγγρού (από τη συμβολή με την οδό Αχιλλέως)-δεξιά Λ. Ποσειδώνος-δεξιά Επαμεινώνδα-συνέχεια Λάμπρου Κατσώνη-δεξιά Αχιλλέως (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Συγγρού).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσκεψη Ομπάμα: Όταν ο Τσίπρας μίλησε… greeklish (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αχτσιόγλου: Αποτυχημένη η πρώτη απόπειρα συνεννόησης με τους Θεσμούς – Δεν τα βρίσκουν στις ομαδικές απολύσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξεκίνησαν οι πρώτες χιονοπτώσεις – Πέφτει η θερμοκρασία



    ΣΧΟΛΙΑ