• First Top Stories

    Επιμένει ο Μητσοτάκης για μείωση 30% στον ΕΝΦΙΑ (αλλά δε μας λέει πώς θα την πετύχει)

    Κυριάκος Μητσοτάκης ΝΔ

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας


    Τη δέσμευσή του για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% (μία δέσμευση που βέβαια είναι αμφίβολο αν είναι εφικτή) επαναλαμβάνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει τη μείωση της φορολογίας, υπογραμμίζοντας ότι «δεν πάει άλλο με την υπερφορολόγηση», τονίζει ότι «ο ΕΝΦΙΑ, είναι ένας φόρος βαρύς, που θίγει την διαχρονική προσπάθεια των οικογενειών να διασφαλίσουν την κατοικία τους» και επαναλαμβάνει ότι «η δέσμευση που θα αναλάβω στο πλαίσιο ενός μελετημένου σχεδιασμού είναι η μείωση του κατά 30% στα πρώτα 2 χρόνια της κυβέρνησης μας». Προσθέτει ότι «εμείς θέλουμε να φέρουμε δουλειές» και ξεκαθαρίζει ότι «δεν πρόκειται ν’ απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος».

    Βέβαια, και πάλι, όπως και στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΝΔ αποφεύγει να δώσει συγκεκριμένα και σαφή στοιχεία για το πώς θα πετύχει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, ειδικά με δεδομένο ότι μία τέτοια απόφαση θα είχε τεράστιες επιπτώσεις στα δημόσια έσοδα και θα πρέπει να ισοσταθμιστεί με κάποια σημαντική μείωση δαπανών, η οποία προφανώς θα έχει με τη σειρά της επιπτώσεις στους πολίτες και δεν αποσαφηνίζεται…

    Ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει ακόμα αποφασισμένος «να τελειώσει με το άβατο των Εξαρχείων, από τον πρώτο μήνα», τονίζοντας την απόλυτη δέσμευσή του ότι η αποκατάσταση και η διαφύλαξη της τάξης και του νόμου, στο κέντρο, στις γειτονιές, παντού στην Ελλάδα, είναι προτεραιότητά του. Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως δεν μπορεί να υπάρξει ευημερία και ελευθερία χωρίς ασφάλεια, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγορεί πως έχει αφήσει συνειδητά τη χώρα ανυπεράσπιστη σε διάφορους μπαχαλάκηδες, γιατί από εκεί αντλούσε εκλογική πελατεία.

    Επαναλαμβάνει εξάλλου το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες, τονίζοντας πως η ΝΔ ζητά πρόωρες εκλογές γιατί «δεν ανεχόμαστε και δεν αποδεχόμαστε το σκοτάδι στο οποίο βυθίζει την πατρίδα μας ο κ. Τσίπρας. Η οικονομία είναι σε διαρκή κατήφορο, οι πολίτες σε απόγνωση, το κράτος σε ανυποληψία. Η ίδια η ποιότητα της Δημοκρατίας μας απειλείται. Διαμορφώνονται συνθήκες που δεν αντιστοιχούν πλέον σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Πρέπει να φύγουν. Ζητάμε εκλογές γιατί δεν πιστεύω στη λογική του ώριμου φρούτου. Έχω εθνική ευθύνη να ανακόψω τον κατήφορο της χώρας. Όσο καθυστερούν οι εκλογές τόσο πιο δύσκολο θα γίνεται το έργο της εθνικής ανασυγκρότησης».

    Αναφερόμενος στις διαδικασίες αδειοδότησης των καναλιών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει τον έλεγχο της ενημέρωσης των πολιτών» και προσθέτει: «Προχώρησε σ’ έναν διαγωνισμό-καζίνο, έναν διαγωνισμό-παρωδία, παραβιάζοντας το Σύνταγμα, και θεσμοθετώντας τη διαπλοκή. Σε μια δημοκρατική κανονική χώρα, αυτός ο διαγωνισμός δεν θα είχε διεξαχθεί ποτέ. Κάθε πολίτης αντιλαμβάνεται ότι κάποιος που επενδύει πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, σε μια τηλεοπτική επιχείρηση δεν θα τα πάρει ποτέ πίσω απ’ αυτήν. Άρα η πλειοδοσία οδηγεί σε διαπλοκή και αδιαφάνεια. Εμείς είμαστε ενάντια σε κάθε διαπλοκή».

    Αφού επαναλαμβάνει ότι ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός, ξεκαθαρίζει: «Είναι δέσμευσή μου ότι θα καταργηθεί αμέσως αυτό το σύμβολο αντιδημοκρατικής εκτροπής και καθεστωτικής αντίληψης. Οι αρμοδιότητες αυτές θα επιστρέψουν στο Ε.Σ.Ρ. όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Και βέβαια στη δικιά μας λογική δεν μπορεί να υπάρχει κανείς περιορισμός στον αριθμό των καναλιών. Πόσα κανάλια θα λειτουργούν θα το κρίνει τελικά η ίδια η αγορά και όχι ο υπουργός – καναλάρχης».

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζει ότι είναι ανάγκη να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ κράτους και πολιτών και επισημαίνει: «Αυτό απαιτεί αλήθεια από το πολιτικό σύστημα, όχι ψέματα, όχι κοροϊδία του λαού. Απαιτεί από εμάς τους πολιτικούς να βάλουμε οριστικά τέλος στο σαράκι του λαϊκισμού. Με βάση την αλήθεια εμείς ενώνουμε τους Έλληνες, ανεξάρτητα από κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές ταυτότητες. Αυτή είναι η ελπίδα για το σήμερα και το αύριο».

    «Διεκδικώ», τονίζει, «να κερδίσω την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Είμαι αφοσιωμένος στον αγώνα να βγάλουμε τους Έλληνες από αυτήν την περιπέτεια. Να κερδίσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει. Να βγούμε ξανά στο φως. Να κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις του τόπου. Να σηκώσουμε από το καναπέ τους εκείνους τους απογοητευμένους πολίτες που απέχουν συστηματικά από τις εκλογές. Να δώσουμε φωνή στην σιωπηλή πλειοψηφία που δεν αντέχει άλλο η χώρα να βουλιάζει στην ανυποληψία. Που ξέρει ότι αξίζουμε μία καλύτερη κυβέρνηση από αυτήν που έχουμε. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στις επόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία μπορεί να διευρύνει την απήχησή της πολύ πέρα από το παραδοσιακό της ακροατήριο. Δεν θέλουμε απλά να κερδίσουμε τις εκλογές. Θέλουμε να κερδίσουμε και τη μάχη των ιδεών και των αξιών που πρεσβεύει η μεγάλη μας παράταξη».

    Ο κ. Μητσοτάκης διευκρινίζει ότι στην προσπάθειά αυτή «σύμμαχοί μας, είναι όσοι θέλουν να απαλλάξουμε τη χώρα από την γκρίζα καθεστωτική πρακτική της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, των Τσίπρα, Παππά. Δηλαδή, όσοι θέλουν να χτίσουμε την Ελλάδα από την αρχή, με σχέδιο, με μεταρρυθμίσεις, με ενότητα, με δυναμισμό. Με αλήθεια».

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/proti-mera-sti-deth-mesa-apo-31-fotografies/73154



    ΣΧΟΛΙΑ