• First Top Stories

    Χρ. Γεωργακόπουλος: Μέσα σε μία ημέρα κέρδισε 1,5 εκατ. ευρώ

    Χρήστος Γεωργακόπουλος Ευρωπαϊκή Πίστη

    Χρήστος Γεωργακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Allianz


    Κατά 1,5 εκατ. ευρώ αυξήθηκε η αξία των μετοχών που κατέχει ο βασικός μέτοχος της Ευρωπαϊκής Πίστης, Χρήστος Γεωργακόπουλος, στη σημερινή, έντονα πτωτική συνεδρίαση. Την ώρα που οι περισσότερες μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου ήταν στο “κόκκινο” και ο γενικός δείκτης υποχωρούσε για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση, ο τίτλος της Ευρωπαϊκής Πίστης, με ελάχιστο όγκο, μόλις 10 τεμαχίων και τζίρο 19 ευρώ, έκλεισε με κέρδη 11,43%, στα 1,95 ευρώ.

    Έτσι, σύμφωνα με την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr, που παρουσιάζει καθημερινά πως διαμορφώνεται η περιουσία των μετόχων των εταιριών που είναι είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, o κ. Γεωργακόπουλος περιλαμβάνεται στους κερδισμένους της σημερινής συνεδρίασης.

    Η μετοχή της ασφαλιστικής, έχει καταγράψει από τις αρχές του έτους και συγκεκριμένα από τις 4/1/2016 που βρίσκονταν στα 1,40 ευρώ, κέρδη 39,29%, ενώ από το χαμηλότερο κλείσιμο έτους, τα 1,26 ευρώ που διαπραγματεύονταν στις 5 Φεβρουαρίου, εμφανίζει απόδοση 54,76%. Σημειώνεται ακόμη ότι στις 31 Μαΐου η μετοχή σημείωσε υψηλότερο κλείσιμο έτους, στα 2,09 ευρώ.

    Υπενθυμίζεται ότι φέτος σημειώθηκαν σημαντικές μεταβολές στη μετοχική σύνθεση της Ευρωπαϊκής Πίστης, καθώς η Τράπεζα Πειραιώς, πρώην βασικός μέτοχος της εισηγμένης, πούλησε ποσοστό 15% της εταιρίας, στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), κίνηση που δημιούργησε θετικές προσδοκίες για το μέλλον της ασφαλιστικής. Ταυτόχρονα, στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας εισήλθαν και δύο funds, το Orasis Fund του Τζορτζ Ελιοτ και το Serengeti Asset Management του Μπέντζαμιν Βογκτ με 2,5% έκαστο.

    Sabina Dziurman. Director EBRD Ελλάδας και Κύπρου
    Sabina Dziurman. Director EBRD Ελλάδας και Κύπρου

    Η Ευρωπαϊκή Πίστη από το 2009 έως και σήμερα, έχει πετύχει θεαματική αύξηση της παραγωγής της κατά 50% και διπλασιασμό του μεριδίου αγοράς της. Επιπρόσθετα, διαθέτει υψηλή ρευστότητα, γεγονός που της επιτρέπει να έχει μηδενικό δανεισμό και σημαντικά ελεύθερα αποθεματικά.

    Την ίδια ώρα, ο Χρήστος Γεωργακόπουλος παραμένει ο ισχυρός άνδρας της εταιρίας τόσο από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου που κατέχει εδώ και χρόνια οδηγώντας την ασφαλιστική στις κορυφαίες θέσεις του κλάδου όσο και μετοχικά, αφού κατέχει πλέον σε αυτήν ποσοστό 27,76%.

    Μάλιστα, κατά την τακτική γενική συνέλευση της εταιρίας πριν δύο ημέρες, ο κ. Γεωργακόπουλος τόνισε ότι η συμμετοχή της EBRD στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας αποτελεί έκφραση έμπρακτης εμπιστοσύνης στη φερεγγυότητα και τις προοπτικές της. Παράλληλα, αναφέρθηκε στους φετινούς της στόχους, την αύξηση της παραγωγής κατά 5,5%, τη μείωση των γενικών εξόδων κατά 0,5% και τη διατήρηση της προ φόρων κερδοφορίας στα επίπεδα του 2015.

    Επίσης, η εταιρία είναι ανοιχτή σε πιθανές εξαγορές ασφαλιστικών χαρτοφυλακίων, ενώ θα συνεχίσει την πολιτική της για ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεών της. Στο μεταξύ, στο τέλος Ιουνίου θα διανείμει μέρισμα 0,06 ευρώ ανά μετοχή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/giannis-dragatsis-se-trapezes/53809



    ΣΧΟΛΙΑ