• First Top Stories

    The Wise Man: Σε πλειστηριασμό το σπίτι του Τρύφωνα Κολλίντζα και οι νέες business του Α. Ταμβακάκη

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Η κυβέρνηση κατάλαβε ότι με λεονταρισμούς δεν γίνεται δουλειά. Και ο ηρωικός Τσκαλώτος πήγε στο Eurogroup της Δευτέρας με εντολή “δώστα όλα Ευκλείδη”. Έτσι, η Κυβέρνηση θα κάνει αυτό που μέχρι τώρα απευχόταν και θα ψηφίσει προαποφασίσει μέτρα ανάμεσα στα οποία η μείωση του αφορολόγητου από την 1.1.2019. Ετσι, η ελληνική οικονομία και οι τράπεζες θα πάρουν κάποιες ανάσες αρκεί βέβαια η χθεσινή επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων να καταλήξει σύντομα – τέλη Μαρτίου – σε επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

    Πάει και το σπίτι του Κολλίντζα… 

    Στον πλειστηριασμό βγήκε το σπίτι του Τρύφωνα Κολλίντζα. Του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, που με περγαμηνές και ιδιαίτερη δυναμική είχε μπει στη οικονομική ζωή της χώρας. Όμως οι κακές παρέες με Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, έφεραν τα πάνω-κάτω στη ζωή του καθηγητή, ο οποίος είναι μεταξύ των κατηγορουμένων για το σκάνδαλο της Proton Bank. Αύριο περισσότερα…

    Έτοιμος για Business και ο Ταμβακάκης

    Απόστολος Ταμβακάκης
    Aπόστολος Ταμβακάκης. Τραπεζίτης. Τέως μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Πειραιώς

    Όπως όλοι γνωρίζουν η Εuropean Ιnvestment Βank πρέπει να χορηγήσει κάποια κεφάλαια προς την Ελλάδα τα οποία θα κατευθυνθούν στην πραγματική οικονομία και συγκεκριμένα σε εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις. Έως τώρα χρηματοδότηση από την ΕΙΒ έχει πάρει το fund DECA των Δασκαλόπουλου –Νανόπουλου.

    Το υπόλοιπο των κεφαλαίων της ΕΙΒ για επενδύσεις στην Ελλάδα ανέρχεται περίπου σε 220 εκατ.

    Ένα από τα σχήματα που θα εκμεταλλευθούν τα κεφάλαια αυτά έχει δημιουργηθεί από τον Απόστολο Ταμβακάκη o οποίος προσφάτως παραιτήθηκε από το ΔΣ της Πειραιώς. Το σίγουρο είναι ότι ο Ταμβακακης την ξέρει την δουλειά. Μάλιστα ο ίδιος σε δηλώσεις του προ ημερών στο mononews.gr είχε προαναγγείλει πως θα κινηθεί επαγγελματικά.

    Την Πέμπτη εκδικάζεται η αγωγή της του ΕΤΕΑΠΕΠ κατά της ΤτΕ 

    Την προσεχή Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου εκδικάζεται η αγωγή που έχει καταθέσει το Επικουρικό Επαγγελματικό Ταμείο Προσωπικού ΕΤΕΑΠΕΠ) στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας κατά της ΤτΕ για τις ζημίες που υπέστησαν τα αποθεματικά του λόγω της υποχρεωτικής συμμετοχής στο PSI. Η εκδίκαση θα γίνει στο Κτίριο 4 Αίθουσα 3, αριθ. πινακίου Η2/9. Η υπόθεση έχει ενδιαφέρον καθώς θα παραστεί ως μάρτυρας ο δικηγόρος–οικονομολόγος Γιάννης Κυριακόπουλος.

    Όχι όμως σαν δικηγόρος αλλά ως πρώην επικεφαλής της ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών από το 2009 έως το 2013, όπου παρά το γεγονός ότι κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του PSI κατάφερε να επιτύχει κέρδη αντί για ζημίες.

    Ο  κ. Κυριακόπουλος είχε ως εξωτερικούς διαχειριστές τη Eurobank Asset Management και την Εθνική Asset Management και κατάφερε να επιτύχει κέρδη αντί για ζημίες, οι οποίες υπερέβησαν τελικά το 130%. Κάτι που η ΤτΕ δεν το έπραξε με το PSI, οπότε τα όσα θα ακουστούν αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

    Η SKOT AE και η επιστολή στο Νεφελούδη

    illustrate the wise manΕπιστολή προς το γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη απέστειλαν οι εργαζόμενοι στη Χημική Βιομηχανία για όσα συμβαίνουν στην εταιρεία SKOT AE. Σύμφωνα με την επιστολή η οποία είναι στη διάθεση της στήλης, η συγκεκριμένη εταιρεία από τις 15/12/2016 έχει επιβάλλει εκ περιτροπής εργασία  στους 45 περίπου εργαζομένους της.

    Μάλιστα οι εργαζόμενοι πηγαίνουν για εργασία τρεις ημέρες το μήνα, ενώ η εταιρεία υποστηρίζει ότι όλα αυτά γίνονται επειδή ο μεγαλύτερός της πελάτης σταμάτησε τη συνεργασία μαζί της με αποτέλεσμα να χάσει το 70% με 80% του παραγωγικού της έργου. Γι αυτό και ζητούν από τον γενικό γραμματέα να παρέμβει και να ορίσει άμεσα τριμερή συμφιλιωτική συνάντηση. Για να δούμε τι θα γίνει.

     Η διακοπή της συνεργασίας με τη Σαράντης ΑΒΕΕ

    Η αλήθεια είναι ότι τα προβλήματα για τη SKOT AE ξεκίνησαν όταν σταμάτησε τη συνεργασία της με την ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ που ήταν και ο βασικός πελάτης της.

    Εκτός όμως από αυτήν κατά το παρελθόν η εταιρεία είχε συνεργαστεί και με άλλες μεγάλες βιομηχανικές μονάδες όπως η DOMO NATURA A.E., η ΗΛΕΚΤΡΟΧΗΜΙΚΑ ΕΛΛΑΣ, η γερμανική JEYES INTERNATIONAL GmbH, η ισπανική CIAL S.A. και η ισραηλινή EURO MARKET INTERNATIONAL LTD.

    Επίσης είχε συνεργαστεί στους τομείς της έρευνας και της τεχνογνωσίας με τους διεθνείς οίκους JEYES GROUP PLC (Αγγλία), JEYES DEUTCHLAND GmbH (Γερμανία), CTR LDA (Πορτογαλία), και του BACTERIA CONCEPTS INC (ΗΠΑ).

    Οι υπάλληλοι της Τράπεζας Αττικής και η συνεργασία με διαγνωστικό κέντρο που χρωστά

    Αντικείμενο σχολιασμού από μερίδα υπαλλήλων της Τράπεζας Αττικής έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας Αττικής με την κλινική Doctors΄ Hospital. Από το 2012 μέχρι και το 2016 οι υπάλληλοι μπορούσαν να επισκέπτονται το Πραξιτέλειο (Διαγνωστικό Κέντρο Ιπποκράτης) το οποίο όμως όπως ανέφεραν “κατέληξε” λόγω των ανυπέρβλητων δυσκολιών που αντιμετώπιζε. Ωστόσο η συνεργασία με τη νέα κλινική προκάλεσε ειρωνικά σχόλια από κάποιος συναδέλφους τους μέσα στην Τράπεζα.

    Ο λόγος είναι ότι η συγκεκριμένη κλινική εμφανίζεται από το 2015 σε διάφορα δημοσιεύματα να είναι μεταξύ των κλινικών που χρωστούν χρήματα στους εργαζομένους τους. Μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι υπαλλήλων της Τράπεζας αποδίδουν τους διθυράμβους για τη συνεργασία με την εν λόγω κλινική, λόγω των εξελίξεων με την υπογραφή της επιχειρησιακής σύμβασης. Η οποία μάλλον δεν πρόκειται να είναι και ιδιαίτερα ευνοϊκή από ότι ακούγεται.



    ΣΧΟΛΙΑ