• First Top Stories

    POS: Από την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου τα πρόστιμα στις επιχειρήσεις – Τι λέει σχετική εγκύκλιος

    POS


    Με τσουχτερά πρόστιμα μπαίνει ο Φεβρουάριος για τις επιχειρήσεις, αφού από την Τετάρτη 1η του μήνα, όσοι δεν έχουν φροντίσει να διαθέτουν ενημερωτική πινακίδα, όπου θα αναφέρεται εάν αποδέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές ή όχι, θα καλούνται να πληρώσουν αρκετά προς γνώση και συμμόρφωση.

    Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που επικαλέιται το “Έθνος” όσες επιχειρήσεις εντοπιστούν να μην έχουν αυτή την πινακίδα θα καλούνται να καταβάλουν πρόστιμο 1.000 ευρώ. Τα πρόστιμα προβλέπονται σε σχετική εγκύκλιο που θα εκδοθεί εντός της ημέρας ή ενδεχομένως αύριο Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου.

    Η προαναφερθείσα εγκύκλιος θα διακρίνει τις επιχειρήσεις σε δύο κατηγορίες: Σε εκείνες που διαθέτουν μέσα πληρωμής με κάρτες και εκείνες που δεν έχουν συσκευές POS. Από την πλευρά της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου έχει ενημερώσει σχετικά τα μέλη της «προς αποφυγή εκπλήξεων και αχρείαστων προστίμων σε αυτή τη δύσκολη εποχή».

    Τον Μάρτιο δε αναμένεται η έκδοση και της κοινής υπουργικής απόφασης, που θα ορίζει ποιες επιχειρήσεις υποχρεωτικά θα πρέπει να αποδέχονται πληρωμές με κάρτες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι νέες business της Αθήνας με την Lockheed Martin. Όλο το παρασκήνιο με τα F16 και τα νέα F35

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: POS: Από τα εστιατόρια και τα Cafe ξεκινά η υποχρεωτική εγκατάστασή τους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιοι επαγγελματίες θα έχουν υποχρεωτικά POS – Ποιοι εξαιρούνται



    ΣΧΟΛΙΑ