• First Top Stories

    Άγης Βερούτης: Ευχαριστώ Αλέξη. Αντί για 41 ευρώ σύνταξη, εσύ μου έδωσες 486 ευρώ

    'Αγης Βερούτης

    ‘Αγης Βερούτης. Αρθρογράφος και Μηχανικός


    “Ευχαριστώ, κύριε Πρωθυπουργέ!” Αυτό θα’θελε να πει η Αλέκα, η χαμηλοσυνταξιούχα των 486 ευρώ σύνταξη το μήνα! Η Αλέκα, ντε!

    Αυτό που δεν θα πει η Αλέκα είναι πως βγήκε στη σύνταξη με 5.000 ένσημα, στα 50 της ίσα που μόλις τα μάζεψε, και λιγότερο από 6 μήνες πριν ενηλικιωθεί ο μικρός της γιος.

    Το άλλο που δεν θα το πει η Αλέκα, είναι πως οι εισφορές της αρκούσαν στην πραγματικότητα για 41 ευρώ σύνταξη το μήνα συν την ιατροφαρμακευτική κάλυψη, ενώ με την αποδιδόμενη σύνταξη στα 486 ευρώ το μήνα παίρνει πάνω από ενδεκαπλάσια λεφτά σύνταξη από κείνα που αναλογούν στις εισφορές της!

    Το άλλο που δεν θα πει, είναι πως ως χαμηλοσυνταξιούχα δεν υπέστη καμία μείωση στα χρόνια του μνημονίου. Σιγά μη τόλεγε!

    Ούτε θα πει πως δουλεύει πότε-πότε κανά τετραωράκι μαύρο, ως βοηθός σε λογιστικό γραφείο, από τότε που βγήκε η σύνταξή της,

    Και το τελευταίο που δεν θα πει είναι πως ο άντρας της παίρνει 2,5 χιλιάρικα μισθό και τα 486 ψωροευρά σας δεν τα έχει ανάγκη! Απλά καλύπτουν κάποιες μικρές πολυτέλειες που δεν χρειάζεται να δικαιολογείται πια στον άντρα της για να τις κάνει στον εαυτό της!

    Και τις αξίζει!  Και μπράβο της! Και έχει δει κάτι παπούτσια… κόλαση…

    ΥΓ. α, και να μη ξεχάσω: ο νεοφιλελευθερισμός φταίει!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άντζυ Μητροπούλου: Έχετε καταθέσεις, ΑΦΜ η εταιρία στην Βουλγαρία; Διαβάστε πώς θα σας πιάσει η εφορία από τις αρχές του 2017

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρθρο παρέμβαση της Έλλης Πατέρα: Γιατί δεν βοηθά η Πολιτεία να γίνει η Ελλάδα μητρόπολη της ναυτιλίας;

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: A. Βερούτης: Στην νέα ΕΡΤ δουλεύουν 3.200 άτομα. Στην πολυεθνική Fraport 550



    ΣΧΟΛΙΑ