• bloomberg

    Financial Times

    Ξεκινούν οι πρώτες υπερατλαντικές πτήσεις χωρίς καραντίνα

    • των Philip Georgiadis και Silvia Sciorilli Borrelli
    Alitalia


    Η Delta Air Lines και η Alitalia πρόκειται να ξεκινήσουν πτήσεις «χωρίς καραντίνα» μεταξύ ΗΠΑ και Ιταλίας, ανοίγοντας τον πρώτο ταξιδιωτικό διάδρομο που θα συνδέει ΗΠΑ και Ευρώπη από τότε που οι χώρες εισήγαγαν κανόνες απομόνωσης για τον περιορισμό της πανδημίας.

    Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι από τον επόμενο μήνα οι επιβάτες που θα ταξιδεύουν σε επιλεγμένες πτήσεις από την Ατλάντα προς τη Ρώμη δεν θα είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε καραντίνα αν βγουν αρνητικοί σε τεστ για Covid-19 τρεις φορές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

    Οι ταξιδιώτες θα υποβάλλονται σε PCR τεστ 72 ώρες πριν από την αναχώρησή τους και, στη συνέχεια, σε rapid test στο αεροδρόμιο της Ατλάντα, πριν από την επιβίβαση, και ξανά κατά την άφιξή τους στην Ιταλία.

    Η αεροπορική βιομηχανία πιέζει τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο να αφήσουν τα τεστ πριν από την αναχώρηση να αντικαταστήσουν τους ισχύοντες περιορισμούς καραντίνας που ισχύουν στις περισσότερες χώρες και έχουν καταπνίξει τη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια.

    Αρκετές αεροπορικές εταιρείες έχουν ξεκινήσει πτήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης υποβάλλοντας σε τεστ τους επιβάτες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, αλλά οι πτήσεις της Delta και της Alitalia προς τη Ρώμη θα είναι οι πρώτες που θα επιτρέψουν στους ταξιδιώτες που έχουν κάνει τεστ να παραλείψουν την καραντίνα.

    Στελέχη του αεροπορικού κλάδου στο Ηνωμένο Βασίλειο πιέζουν, από την πλευρά τους, να ανοίξει ένας αεροπορικός διάδρομος μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης για να βοηθήσει στην επανεκκίνηση των επαγγελματικών ταξιδιών, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος της Delta, Εντ Μπάστιαν, είχε δηλώσει στους Financial Times την περασμένη εβδομάδα ότι θα ήταν πιο εύκολο να ανοίξει διάδρομο με «σχεδόν οποιοδήποτε άλλη» ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.


    © The Financial Times Limited 2024. All Rights Reserved. Not to be redistributed, copied or modified in any way.
    mononews.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation.




    ΣΧΟΛΙΑ