• ESG Today

    Stephanie Pfeifer (Institutional Investors Group on Climate Change): Χρειάζεται αξιοπιστία και λογοδοσία στις δεσμεύσεις ESG

    • ESG Team
    Stephanie Pfeifer, Διευθύνουσα Σύμβουλος του IIGCC

    Stephanie Pfeifer, Διευθύνουσα Σύμβουλος του IIGCC


    Οι επενδυτές ζητούν την εφαρμογή νέων μέτρων εταιρικής διακυβέρνησης που θα διασφαλίζουν ότι οι μέτοχοι θα μπορούν να απαιτούν λογοδοσία από τις εταιρείες σχετικά με τους στόχους μηδενικών  εκπομπών. Ειδικότερα η μεγαλύτερη Ενωση Επενδυτών σε Βιώσιμες Επενδύσεις, ζητά οι επιχειρήσεις να λογοδοτούν στους μετόχους τους για τις στρατηγικές των εταιρειών για μηδενικούς ρύπους.

    Σύμφωνα με το Institutional Investors Group on Climate Change (IIGCC), τουλάχιστον το ένα πέμπτο των μεγαλύτερων 2.000 δημοσίων εταιρειών του κόσμου έχουν δεσμευτεί για μηδενικούς ρύπους.

    Ο συνασπισμός επενδυτών αξίας 14 τρισεκατομμυρίων δολαρίων – συμπεριλαμβανομένης της JP Morgan Asset Management – ωστόσο τονίζει την ανάγκη λογοδοσίας για να διασφαλιστεί ότι οι εταιρείες είναι πιστές στις υποσχέσεις τους για απαλλαγή από τον άνθρακα.

    “Εάν οι διευθυντές των εταιρειών δεν είναι σε θέση να αποδείξουν αξιόπιστα σχέδια με σαφείς στόχους για μετάβαση στο καθαρό μηδέν, θα καταψηφιστούν, προειδοποίησε ο συνασπισμός των 53 διεθνών βιώσιμων επενδυτών”, σύμφωνα με την Institutional Investors Group on Climate Change (IIGCC), η οποία ηγείται της καμπάνιας.

    Η Stephanie Pfeifer, διευθύνουσα σύμβουλος του IIGCC, δήλωσε: «Προκειμένου οι επενδυτές να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους ως διαχειριστές κεφαλαίου, οι εταιρείες πρέπει να δημιουργήσουν αποτελεσματικούς μηχανισμούς για να επιδείξουν αξιόπιστα σχέδια μετάβασής  στους μηδενικούς ρύπους και να περιγράφουν στους μετόχους και  πώς θα επιτευχθούν”.

    Η Stephanie Maier, επικεφαλής διεθνών βιώσιμων και επενδυτικών επενδύσεων στην GAM Investments, δήλωσε: «Η διαφάνεια και η λογοδοσία είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική εκπλήρωση των καθαρών μηδενικών δεσμεύσεων. Αν μπαίνουν σε ψηφοφορία τα σχέδια ευθυγράμμισης με το στόχο μηδενικών ρύπων, θα μπορέσουν οι μέτοχοι να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στα διοικητικά συμβούλια για την κλίμακα και τον ρυθμό υλοποίησης της στρατηγικής. Το καθαρό μηδέν πρέπει να είναι επιστημονικά αξιόπιστο.

    «Η ευθύνη, η λογοδοσία και η παροχή δεδομένων καλής ποιότητας είναι στις υποχρεώσεις των διοικητικών συμβουλίων των εταιρειών. Και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο ».

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ