• ESG Today

    Fidelity International: Νέα πολιτική ψηφοφοριών με άξονα τα ESG- Πότε θα καταψηφίζει τη διοίκηση

    Jenn-Hui Tan, Global Head of Stewardship and Sustainable Investing, Fidelity International


    Η Fidelity International παρουσίασε τη νέα πολιτική ψηφοφορίας που θα ακολουθεί ως μέτοχος , που σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή και την ισότητα των φύλων, ως μέρος των αρχών και των κατευθυντήριων γραμμών της βιώσιμης επενδυτικής ψηφοφορίας. Με βάση τη νέα αυτή πολιτική, η  Fidelity  θα υποστηρίζει συγκεκριμένους στόχους συμμετοχής γυναικών (στο 30%) στο ΔΣ των εταιρειών που επενδύει και θα υποχρεώνει τις εταιρείες να λογοδοτούν για την αποτυχία αντιμετώπισης της κρίσης της κλιματικής αλλαγής. Στόχος της είναι μέσω της άρνησης της ψήφου της να ωθήσεις τις εταιρείες στις οποίες έχει επενδύσει να κινηθούν γρηγορότερα.

    Ο Jenn-Hui Tan, Global Head of Stewardship and Sustainable Investing, Fidelity International, δήλωσε:

    «Στην Fidelity, πιστεύουμε ότι η άσκηση των δικαιωμάτων μειοψηφίας με ψήφο στις Συνελεύσεις αποτελεί θεμελιώδη ευθύνη για τους μετόχους. Μέσα από τη χρήση της δέσμευσης και της ψηφοφορίας, στοχεύουμε στη βελτίωση των συμπεριφορών διακυβέρνησης και βιωσιμότητας των εταιρειών που επενδύουμε».

    Αντιμετωπίζοντας το κλίμα, η πολιτική ψηφοφορίας της Fidelity έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει την εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού και να περιορίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη κάτω από τους 2 ° C . Καθορίζει τις προσδοκίες για το πώς μπορούν οι εταιρείες να διαχειριστούν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, καθώς και να υποστηρίξουν τις γνωστοποιήσεις  γύρω από εκπομπές, στόχους, διαχείριση κινδύνων και εποπτεία.

    Οι βασικές δράσεις για τη φυλετική ισότητα, στο πλαίσιο της νέας πολιτικής, περιλαμβάνουν τη δέσμευση και ενδεχομένως την ψήφο κατά εταιρειών που δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της εταιρείας, που είναι,  τουλάχιστον 30% εκπροσώπηση των γυναικών στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες και 15% σε άλλες αγορές.

    Η Fidelity δήλωσε ότι από το 2022, όπου οι εταιρείες υπολείπονται των ελάχιστων προσδοκιών της, θα καταψηφίζει τη διοίκηση της εταιρείας. Η νέα αυτή πολιτική έρχεται καθώς οι μεγάλοι επενδυτές εστιάζουν όλο και περισσότερο σε ζητήματα ESG μέσω των δραστηριοτήτων τους.

    Ο Jenn-Hui Tan πρόσθεσε:

    «Το μήνυμά μας προς τις εταιρείες που επενδύουμε είναι σαφές. Η κλιματική κρίση δεν πρέπει και δεν μπορεί να αγνοηθεί. Επηρεάζει την ίδια τη φύση των κλάδων στους οποίους επενδύουμε, και ως εκ τούτου πρέπει να είναι υψηλά στην ατζέντα όλων των εταιρειών. Στο Fidelity, συνεργαζόμαστε με συνεργάτες στην πρωτοβουλία Net Zero Asset Managers, υποστηρίζοντας και τη μετάβαση προς  καθαρές μηδενικές εκπομπές σε όλο τον κόσμο. ”

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ