• ESG Today

    Έρχεται το Ευρωπαϊκό Βαρόμετρο Βιώσιμων Επιχειρήσεων της Moody’s ESG Solutions

    Έρχεται το Ευρωπαϊκό Βαρόμετρο Βιώσιμων Επιχειρήσεων της Moody's ESG Solutions

    Frans Timmermans, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής


    To πρώτο Ευρωπαϊκό Βαρόμετρο Βιώσιμων Επιχειρήσεων της Moody’s ESG Solutions που θα παρέχει δεδομένα σχετικά με τις επιδόσεις και το επίπεδο βιωσιμότητας και ESG και την ωριμότητα των ευρωπαϊκών εταιρειών, κλάδων και ενώσεων, θα παρουσιαστεί στις 11 Οκτωβρίου στη Σύνοδο European SDG Summit 2021.

    To πρώτο Ευρωπαϊκό Βαρόμετρο αναπτύχθηκε από την CSR Europe σε συνεργασία με την Vigeo.Eiris, της Moody’s ESG Solutions.

    Το Βαρόμετρο θα παρέχει δεδομένα σχετικά με τις επιδόσεις και το επίπεδο βιωσιμότητας και ESG των ευρωπαϊκών εταιρειών και κλάδων και θα  μετράει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και την περαιτέρω δράση που επειγόντως απαιτείται.

    Μια λεπτομερής παρουσίαση των βασικών ευρημάτων θα παρουσιαστεί στη συζήτηση «Το επίπεδο των βιώσιμων επιχειρήσεων στην Ευρώπη» στις 11 Οκτωβρίου με την Debora Revoltella, επικεφαλής Οικονομολόγο  και Διευθύντρια του Τμήματος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

    Καθώς η κλιματική κρίση και εξασθενημένη κοινωνική συνοχή εντείνεται το European SDG Summit  της CSR Europe, που θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν την Σύνοδο για το Κλίμα COP 26 του ΟΗΕ  θα διερευνήσει τις προοπτικές για μια ευημερούσα και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνία, που επιδιώκει  παράλληλα τη διπλή – πράσινη και ψηφιακή – μετάβαση
    Η Σύνοδος European SDG Summit θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου και θα συγκεντρώσει περισσότερες από 5000 ηγετικές προσωπικότητες  του χώρου της βιωσιμότητας  σε 30 διαδικυτακές συνεδρίες  για να συζητήσουν και να ενισχύσουν τη συνεισφορά  τους στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

    Η Σύνοδος συνδιοργανώνεται σε συνεργασία με το δίκτυο CSR Europe 100+ οργανώσεων και  περιλαμβάνει τέσσερις ολομέλειες υψηλού επιπέδου με θέμα:
    For Climate Action and A Just Transition (11 Οκτωβρίου, 11: 30-13: 00 CET)-με τον Frans Timmermans, που είναι ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον Ilham Kadri, Διευθύνοντα  Σύμβουλο  της Solvay και Αντιπρόεδρος της CEFIC.
    Χρηματοδότηση του μέλλοντος (12 Οκτωβρίου, 11: 30-13: 00 CET) – με την Mairead McGuinness, την Ευρωπαία Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων και τον Thomas Lesueur Γενικό  Επίτροπο  για Βιώσιμη Ανάπτυξη του Γαλλικού Υπουργείου Οικολογικής Μετάβασης.
    Μέλλον χωρίς αποκλεισμούς (13 Οκτωβρίου, 11: 30-13: 00 CET)-με τον Nicolas Schmit, Ευρωπαίο  Επίτροπος για την απασχόληση και τα κοινωνικά δικαιώματα.
    Resilient & Inclusive Supply Chains (14 Οκτωβρίου, 11: 30-13: 00 CET) – με τον Didier Reynders, τον Ευρωπαίο Επίτροπο  Δικαιοσύνης και την Kerstin Jorna, Γενική Διευθύντρια της DG GROW, της Ευρωπαϊκή Επιτροπής.

    Ο Frans Timmermans, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε:
    «Αυτή είναι η δεκαετία που θα κριθεί  αγώνας κατά της κλιματικής κρίσης. Για να φτάσουμε σε ένα πράσινο και υγιές μέλλον για όλους θα χρειαστεί σημαντική προσπάθεια από κάθε επιχείρηση, κάθε κλάδο και κάθε κράτος μέλος. Όλοι μαζί, μπορούμε να ωθήσουμε την απαραίτητη αλλαγή, επιτρέποντας σε όλους τους πολίτες να βιώσουν τα οφέλη της κλιματικής δράσης το συντομότερο δυνατό αλλά και όσο το δυνατόν περισσότερο να παρέχουν υποστήριξη στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά. Η ενεργειακή μετάβαση στην Ευρώπη πρέπει να είναι δίκαιη, πράσινη και ανταγωνιστική».

    Ο Laurent Dartoux, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Bridgestone EMIA, δήλωσε: «Το βιώσιμο μέλλον στις μεταφορές που στοχεύουμε δεν μπορεί να επιτευχθεί από μία εταιρεία μόνο. Η καινοτομία, οι συνεργασίες και τα από κοινού έργα είναι τα κλειδιά για να μας βοηθήσουν να επιτύχουμε συλλογικά τους στόχους μας. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να επιταχύνουμε το ρυθμό της αλλαγής.

    Ο Jens Schmidt-Bürgel, Διευθύνων Σύμβουλος-Περιφερειακός επικεφαλής ΕΕ στην Moody’s Investors Service και CSR  είπε:
    «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν θέσει μια φιλόδοξη ατζέντα για αλλαγή – και επίτευξη των στόχων  του ΟΗΕ. Στόχοι ανάπτυξης της βιωσιμότητας έως το 2030 και κλιματική ουδετερότητα έως το 2050. Οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα πρέπει να συμβάλουν στην επίτευξη αυτού του οράματος. Ωστόσο, υπάρχει σαφής ανάγκη για εναρμονισμένα πρότυπα και συνεπείς, μελλοντικές γνωστοποιήσεις για την επιτάχυνση του ρυθμού βιώσιμων επενδύσεων».

    Διαβάστε επίσης

    Moody’s: H κλιματική κρίση σοβαρή απειλή για την ποιότητα ενεργητικού των τραπεζών

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ