• ESG Today

    Dan Draper (S&P Dow Jones): Εχουμε 39 δείκτες ESG, φέρνουν μεγάλη ανάπτυξη, αλλά …δεν υπάρχει ακριβής ορισμός

    • ESG Team

    Dan Draper, S&P Dow Jones Indices CEO


    Ενώ κυριαρχεί μια μεγάλη στροφή των επενδυτών και των επενδυτικών κεφαλαίων στις επενδύσεις που χαρακτηρίζονται ESG, δεν υπάρχει ακόμη ακριβής ορισμός για το τί είναι πραγματικά  ESG επενδύσεις, ειδικά στις ΗΠΑ.

    Στην Ευρώπη αναμένεται να προσδιοριστεί το τι σημαίνει επενδύσεις ESG , τον Ιούλιο του 2022, με τη δημοσίευση από την Κομισιόν των ρυθμιστικών τεχνικών προτύπων επιπέδου 2 του SFDR (Sustainable Finance Disclosure Regulation).

    Ωστόσο σήμερα, τα διαφορετικά συστήματα αξιολόγησης, δημιουργούν ασάφεια, αν και οι επενδύσεις στα ESG (το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση) αποτελούν το μεγάλο γεγονός, δημιουργούνται ολοένα και περισσότεροι δείκτες και προσελκύονται τεράστια κεφάλαια.

    Το iShares της BlackRock προέβλεψε ότι οι επενδύσεις στον χώρο των ESG θα αυξηθούν σε 1 τρισεκατομμύριο δολάρια έως το 2030. Είναι ήδη σε καλό δρόμο για ένα έτος ρεκόρ το 2021, με εισροές άνω των 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόλις το πρώτο τρίμηνο.

    S&P Dow Jones: Διαθέτει 39 δείκτες ESG

    Για την S&P Dow Jones Indices, που είναι σήμερα ο μεγαλύτερος πάροχος Δεικτών, ο διευθύνων σύμβουλος της S&P Dow Jones Indices, Νταν Ντράπερ, ανέφερε τις προηγούμενες ημέρες: «Αντιμετωπίζουμε το ESG ως μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες ανάπτυξης. Βλέπουμε μεγάλη ζήτηση στην Ευρώπη ειδικά για το κλίμα και τώρα αρχίζει να μεταφράζεται και στις ΗΠΑ», είπε.

    Επίσης όμως τόνισε, “Αυτή τη στιγμή,  με τόσα πολλά διαφορετικά κριτήρια αναφοράς και στρατηγικές, θα είναι πραγματικά δύσκολο για την SEC (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ) να προσωρήσει στην τυποποίηση και ρύθμιση για τον ορισμό του ESG”, είπε.

    Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο οι πάροχοι δεικτών ορίζουν το ESG, αλλά με πολλούς να χρησιμοποιούν ή να αναπτύσσουν δικά τους συστήματα βαθμολόγησης, αντιμετωπίζει δυσκολίες να την ορίσει.

    Ο S&P Dow Jones αυτή τη στιγμή προσφέρει 39 δείκτες που σχετίζονται με ESG και καλύπτουν βασικές εκτιμήσεις ESG, συγκεκριμένες για το κλίμα και θεματικές εκτιμήσεις ESG. Διαθέτει επίσης το δικό του σύστημα βαθμολόγησης, ενισχυμένο από την εξαγορά της εταιρείας δεδομένων Trucost το 2016.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ