• ESG Today

    Αχιλλέας Ιωακειμίδης (ΔΕΗ): Ωθούμε τους πελάτες μας σε επιλογές φιλικές προς το περιβάλλον

    Αχιλλέας Ιωακειμίδης, Διευθυντής Βιωσιμότητας ΔΕΗ


    Προωθώντας το green pass και τις αντλίες θερμότητας η ΔΕΗ ωθεί τους πελάτες της σε πράσινες λύσεις, σημείωσε χθες o κ. Αχιλλέας Ιωακειμίδης, διευθυντής βιωσιμότητας της ΔΕΗ, μιλώντας σε πάνελ του Forum των Δελφών.

    Σημείωσε ότι για να πιαστούν οι στόχοι μείωσης των εκπομπών μέχρι το 2030 και μηδενικών εκπομπών το 2050, είναι απαραίτητη είναι και η εξοικονόμηση ενέργειας και τόνισε, θα πρέπει και οι καταναλωτές να κατανοήσουν το πρόβλημα και να προσπαθούν να μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας, όχι μόνο για να μην επιβαρύνονται οικονομικά αλλά και για να μειώνουν το ενεργειακό αποτύπωμα.

    Σταθερή η μείωση των εκπομπών της ΔΕΗ

    Όσον αφορά τη ΔΕΗ, σημείωσε ότι ενώ το 2005 οι εκπομπές της αποτελούσαν το 38% των συνολικών εκπομπών της χώρας σήμερα ανέρχονται στο 19%. Ότι οι εκπομπές COT ανά MWH έχουν μειωθεί στους 0,61 τόνους COT ανά MWH από 1,3 τόνους COT ανά MWH και ότι στοίχημα για την εταιρεία είναι να συνεχίσει να μειώνει τους ρύπους της στην παραγωγή της.

    Γι αυτό και προχωρά ένα συστηματικό και εμπροσθοβαρές επενδυτικό πρόγραμμα στις ΑΠΕ με στόχο τα 4,6 GW (από 3,7 GW σήμερα εκ των οποίων τα 3,6 είναι υδροηλεκτρικά) σε 30 μήνες.

    Κλιματικά σενάρια για αύξηση της θερμοκρασίας 3,5-4 βαθμούς C.

    Σχετικά με την κλιματική αλλαγή σημείωσε ότι πλέον οι επιχειρήσεις επεξεργάζονται κλιματικά σενάρια μαζί με τα οικονομικά σενάρια. Αναφέρθηκε σε ανατροφοδοτούμενους κύκλους κλιματικής αλλαγής που οδηγούν σε θερμοκρασίες πολύ πάνω από την  αύξηση της θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμό, εξετάζουν οι επιχειρήσεις και που φτάνουν και στην αύξηση κατά 3,5 και 4 βαθμούς,

    Όπως είπε οι φωτιές που έπληξαν το 2021 τον πλανήτη, αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, είχαν αποτέλεσμα να εκκληθούν στην ατμόσφαιρα 2,5 δισ. τόνοι CO2, όσο δηλαδή είναι το διοξείδιο που εκλύει η Ινδία.



    ΣΧΟΛΙΑ