• Επι-θετικά

    Ψωμί κι ελιά με Κασσελάκη αγκαλιά


    Αρβύλες με φούντα, γιατί η παράδοση το επιβάλλει και στο περπάτημα δίνουν χάρη. Στολές δύο νούμερα μικρότερες ανυπερθέτως, διότι σήμερα το oversized-κοινώς χαχόλικο –δεν έχει πέραση. Σταμπωτή παραλλαγή στα ρούχα με ντεσέν ελληνοπρεπές, ομοίως και μεγαλοπρεπές: Ολίγη από κράνος του Μιλτιάδη, μία δόση από Μεγαλέξανδρο και Βουκεφάλα, αλλά και τον Μέγα Κωνσταντίνο μην παραλείψουμε και όλους τους οπλαρχηγούς του ΄21 βεβαίως. Ακόμη και κανένα κιονόκρανο, αν περισσέψει από τους Ολυμπιακούς, χρήσιμο θα είναι (εδώ θα βάλει το διάσημο χεράκι της η Μαίρη Κατράντζου).

    Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά οι στολές του στρατού σήμερα είναι παρά …πάρα πολύ βαρετές. Δεν κάνουν για παρέλαση. Εξ ου και προτείνω τις ανωτέρω και δίκιο έχω. Με όλες τις ευφάνταστες τροποποιήσεις δεκτές.

    Διότι, τι θα δει ολόκληρη Κεντρική Επιτροπή, που θα καταφθάσει με τα πούλμαν στη Θήβα για να χειροκροτήσει τον παρελαύνοντα αρχηγό; (Μαθαίνω ότι θα κρατηθεί απουσιολόγιο). Πώς θα τον ξεχωρίσουν τα πλήθη, που θα κατακλύσουν τους δρόμους της Θήβας για να δουν το θέαμα, και χωρίς εισιτήριο βεβαίως. (Για το παράστημα δεν τον φοβάμαι, γυμνασμένο παλικάρι είναι, χώρια που ζήτησε εξτρά personal training για άριστο βηματισμό, καμαρωτό και τα τοιαύτα).

    Αλλά και πώς θα τον αναγνωρίσει κι εκείνο το χαριτωμένο ζωάκι -για τη Φάρλι λέω- για να του κάνει χαρούλες; Και κυρίως όμως, τι λήψεις θα κατορθώσουν να πάρουν οι κάμερες μέσα σ’ όλη αυτή την απαράδεκτη ομοιομορφία, την μουντή και άκομψη; Εκτός κι αν, κάποιο δάκρυ αφήσει, σχεδόν αδιόρατα να κυλήσει από τα μάτια, το παιδί της ξενιτιάς, που επιστρέφοντας στα πάτρια εδάφη, ταπεινά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του καθήκοντος. Οπότε ναι, το έχουμε το πλάνο!

    Για όλα τον έχω ικανό κι ακόμα παραπάνω…

    Γιατί ο πρόεδρος Κασσελάκης, ολημερίς on camera, τα παίζει στα δάκτυλα όλα αυτά, αρνούμενος να τιθασεύσει τον άκρατο ναρκισσισμό του και αδυνατώντας να τραβήξει το βλέμμα από την εικόνα του στο γυαλί.

    Αρκεί να έχει κανείς TikTok και ξέρει ανά πάσα στιγμή όποια …μεγαλοφυή ιδέα έχει κατεβάσει και κάθε …βαρυσήμαντη συνέντευξη, που έχει δώσει. Μπορεί να πάει «μαζί» του εκδρομή, να χαϊδέψει σκυλάκια και μωρά, ν’ αγκαλιάσει γριούλες που κλαίνε και να γνωρίσει τους αγαπημένους του τηλεπαρουσιαστές. Μπορεί να τον ακολουθήσει στο γραφείο, στο κουρείο, στο μπαρ, στο δρόμο, οπουδήποτε. Ακόμη και να μπει στο σπίτι του, των 2 εκατομμυρίων, στην κρεβατοκάμαρα, στην ντουλάπα, στην τουαλέτα του! Ψωμί κι ελιά με Κασσελάκη αγκαλιά!

    Σπουδαίες στιγμές μεγάλου ανδρός, δηλαδή. Κι αν στο περιθώριο θυμηθεί, ότι είναι και αρχηγός κόμματος, οι κοινοτοπίες και οι άσφαιρες κορώνες έχουν τον πρώτο λόγο, ομοίως και το άδειασμα, με περισσή απονιά όσων τον έφεραν ως εδώ. Καλοί κι αυτοί…

    Το γεγονός, ότι δεν παίζει με πολιτικούς όρους ουδεμία σημασία όμως, έχει. Το προφανές, ότι αδυνατεί να διατυπώσει κάποια σοβαρή πρόταση – μόνον κάτι φαμφαρόνικα μέτρα δισεκατομμυρίων ακούσαμε τελευταία, που θύμισαν τις αλήστου μνήμης υποσχέσεις Τσίπρα – επίσης δεν φαίνεται να πτοεί το κοινό του. Ούτε, ότι ποιεί την νήσσαν, όταν τον ρωτούν για εταιρείες, που είχε ή δεν είχε και για νόμους, που έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια.

    Γιατί ο σαλτιμπάγκος δεν χρειάζεται να είναι σοβαρός αρκεί να είναι διασκεδαστικός. Ώσπου να πάψει να είναι… Οπότε το μαθαίνει τελευταίος.

    Διαβάστε επίσης:

    Με έκπτωση 3% η εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος – Ανοίγει το Taxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

    Μακελιό στη Μόσχα: Ξεπέρασαν τους 60 οι νεκροί, 115 τραυματίες

    Ολόκληρη η νέα τροπολογία για τη Golden Visa – Οι νέοι όροι και οι περιορισμοί για όσους επενδυτές βάζουν τα ακίνητα σε Airbnb



    ΣΧΟΛΙΑ