• Επι-θετικά

    Γιατί δάκρυσε ο Τσίπρας, γιατί φτιάνει καρδούλες η Ζωή, γιατί ο Πολάκης παίζει σε βιντεοταινίες και άλλες ιστορίες

    Επι-θετικά


    Για όλα φταίει ο έρωτας. Το είπε ο Φρόιντ με πολλές λέξεις, το είπε και η Άντζελα με πολύ λιγότερες: «Φταίει ο έρωτας για ό,τι μου συμβαίνει. Φταίει ο έρωτας που ακόμα με τρελαίνει», αν θυμάστε…

    Αλλά ποιος έρωτας; Για έναν άλλον άνθρωπο, για την εξουσία, για τη ζωή, για τη μουσική, για έμψυχα και άψυχα;  Για τι, τέλος πάντων; Αν επρόκειτο για κουίζ η Ζωή –μία είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις-  θα είχε δώσει ήδη την απάντηση. Γιατί όποιος απορεί, τι έχει μεσολαβήσει μεταξύ της Ζωής του 2015 με το αγριωπό ύφος και τη γροθιά υψωμένη και της γελαστής και καλοσυνάτης Ζωής, που σχηματίζει τρυφερές καρδούλες με τα χεράκια της σαν κοριτσόπουλο του Γυμνασίου, προσφέροντας στο πανελλήνιο «αγάπη, αγάπη θέλω μόνο», η απάντηση είναι μία: Αναζητήσατε τον έρωτα.

    Σύντροφος στη ζωή και συνοδοιπόρος στον πολιτικό αγώνα, ο Διαμαντής Καραναστάσης, για χάρη του οποίου έγινε η σφαγή στην Πλεύση Ελευθερίας είναι ο εμπνευστής του κινήματος της αγάπης, της νέας στρατηγικής, που διαπνέει πλέον το κόμμα. Τα εύσημα στον ερώμενο επομένως, που κατόρθωσε το ακατόρθωτο με τη Ζωή, γιατί ποιος ξεχνάει τον πρότερο βίο της;

    Σίγουρα όχι ο Κουτσούμπας. «Τι έγινε ξαφνικά; Τελειώνουν τα ριάλιτι και είπαν να ασχοληθούν με το κίνημα δήθεν της αγάπης;», αναρωτήθηκε δημοσίως ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, φτιάχνοντας κι εκείνος καρδούλες με το γνωστό του χιούμορ. Ουχί προς μίμηση όμως, αλλά προς σχολιασμό με ταβανόπροκες.

    Άλλωστε πού και πού της ξεφεύγουν και μερικές αλήθειες της Ζωής. Του τύπου, άμα μπει η Πλεύση Ελευθερίας στη Βουλή «Θα τους αλλάξουμε τα φώτα»! Κάτι ξέρει λοιπόν κι ο Τσίπρας από Ζωή στη Βουλή –αυτός δεν την έκανε πρόεδρο του Κοινοβουλίου;-  γι΄αυτό μιλάει για «γραφικότητες», που σίγουρα δεν θα λειτουργούν υπέρ του…

    Δεν ξέρω πάντως, αν αυτός ήταν ο λόγος, που ο Αλέξης δάκρυσε στο τέλος της ομιλίας του στο Σύνταγμα, σίγουρα όμως, οι οπαδοί του, πολύ συγκινήθηκαν με την ευαισθησία του αρχηγού τους.

    Μπορεί πάλι, να τον πήραν τα κλάματα, βλέποντας το προεκλογικό βίντεο του Πολάκη, ένα απάνθισμα της νεώτερης ελληνικής ιστορίας, που χτυπάει κατ΄ευθείαν στην καρδιά κάθε ιδεολόγο …οποιουδήποτε κόμματος. Από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και το Γεώργιο Παπανδρέου –αντικομμουνιστές και οι δύο με τη βούλα- ως τον Άρη Βελουχιώτη, τον Κύρκο ή τον Φλωράκη, όλοι στη φαρέτρα του «αψύ Σφακιανού» βρίσκονται, μαζί με τον ίδιο φυσικά. Πολιτική παραφροσύνη μπορεί να την πει κανείς, έσχατη προσπάθεια διάσωσης στις εκλογές επίσης, αλλά σε κάθε περίπτωση προκαλώντας τον κοινό νου.

    Δεν γνωρίζω λοιπόν, αν τον Τσίπρα τον έχει σοκάρει το γελοίον του πράγματος ή γιατί δεν σκέφτηκε κι ο ίδιος αυτή την εκδοχή μάρκετινγκ για τον εαυτό του, έτσι όπως έπεσε η δημοφιλία του, σίγουρα όμως είναι ένας καλός λόγος για να κλαίει κανείς.

    Και το φάουλ του  Όθωνα Ηλιόπουλου, που τον έβαλε πρώτο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, κι αυτό για κλάματα είναι, όταν παραμονές εκλογών ο εν λόγω καθηγητής δηλώνει, ότι οι οδοντογιατροί είναι φοροφυγάδες αλλά «Δεν μας ψηφίζουν, έτσι και αλλιώς, οπότε ας πληρώσουν κάτι παραπάνω…». Ή εκείνο το μαργαριτάρι του εξαδέλφου Γιώργου Τσίπρα -γνωστόν και από το απόφθεγμα ότι «Η άμυνα δεν είναι αυτοσκοπός» – ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι και η Καλιφόρνια!

    Η γεωγραφία, δεν είναι το δυνατό σημείο της οικογένειας, όπως ξέρουμε, από την άλλη έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει ο Άδωνις, με δύο στα δύο! Γιατί ποιος θα ξεχάσει και τον εξοβελισμό του Κατρούγκαλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή μαρτύρησε on air στο Γεωργιάδη για την αύξηση εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών…

    Τι θλιβερά πράγματι, όλα αυτά…

    Γι΄αυτό προτιμώ να κλείσω μ΄ έναν Τασούλα: «Την εμορφιά έτσι πολύ ατένισα, /που πλήρης είναι αυτής η όρασίς μου…», όπως απήγγειλε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, μνημονεύοντας Καβάφη σε παρέα καλλίπυγων νεανίδων στα Γιάννινα, κλέβοντας την παράσταση εν προκειμένω, κι απ΄ το Μητσοτάκη!

    Διαβάστε επίσης

    Άρθρο- παρέμβαση: Επείγον, ψηφίστε

    Η «Ώρα του Παιδιού» τελείωσε – Καιρός να σοβαρευτούμε

    ──────────────────

    Εκλογές 2023

    Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

     Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ