• City Stories

    Ζωντανά γλυπτά! Ένας ανατριχιαστικός διάλογος στο μουσείο του Bilbao

    • NewsRoom


    Απίστευτα ρεαλιστικό και σε ορισμένες περιπτώσεις σοκαριστικό, είναι το θέαμα που προσφέρουν τα “ζωντανά” γλυπτά  στο Museo de Bellas Artes στο Bilbao! Μία επίσκεψη θα σας αφήσει με κομμένη την ανάσα καθώς η ρεαλιστικότητα των γλυπτών προκαλεί ανατριχίλα!

    Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι όμως, πρόκειται για μία έκθεση που πραγματοποιείται στο Μουσείο Καλών Τεχνών του Bilbao και η οποία έχει ως θέμα της την ανθρώπινη αναπαράσταση. Η έκθεση που φέρει την ονομασία Hyperrealist Sculpture 1973-2016, περιέχει γλυπτά ανθρώπων όπου η απεικόνιση της ανθρώπινης ύπαρξης μοιάζει εξωπραγματικά αληθινή!

    Η έκθεση αποτελείται από 34 έργα 26 καλλιτεχνών και είναι η πρώτη έκθεση που έχει ως στόχο να προσφέρει μία εις βάθος έρευνα της ανθρώπινης αναπαράστασης όπως αυτή έχει διαμορφωθεί τα τελευταία 50 χρόνια της ύπαρξης του υπερρεαλισμού, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και στην αντίστοιχη ανακοίνωση στο επίσημο site του μουσείου.

    human sc 1

    human sc 2

    human sc 3

    Παρατηρείστε τις απίστευτες λεπτομέρειες στο πρόσωπο, στα χέρια και στα πόδια! Κάθε ρυτίδα, κάθε σημάδι, τα πάντα είναι τόσο ρεαλιστικά δοσμένα!

    human sc 4

    human sc 5

    Είναι πολύ πιθανό να πιστεύετε ότι πρόκειται για ένα γυμνό μοντέλο, όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για γλυπτά.

    human sc 6

    human sc 7

    Βλέποντας αυτά τα γλυπτά είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλετε να τα αγγίξετε για να καταλάβετε ότι δεν είναι αληθινά. Μπορεί να μοιάζει λες και έχουν κανονικό δέρμα, όμως στην πραγματικότητα είναι φτιαγμένα από σιλικόνη.

    human sc 8

    human sc 9

    Όχι οι σταγόνες από ιδρώτα δεν είναι αληθινές. Είναι πράγματι πολύ δύσκολο να πιστέψεις ότι είναι φτιαγμένες από λάδι και ρητίνη!

    human sc 10

    human sc 11

    Αυτό είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά γλυπτά! Το νεογέννητο μωρό και η γιαγιά που τρυφερά το κρατάει στην αγκαλιά της. Όχι μόνο εντυπωσιακό αλλά και απίστευτα γλυκό!

    human sc 12

    human sc 13

    human sc 14

    “Συγγνώμη κύριε γιατί κοιμάστε στο μουσείο;”

     

    human sc 15

    human sc 16

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: TripAdvisor: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Και ένα ελληνικό ανάμεσά τους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Margaret Thatcher: η χειρότερη πρωθυπουργός του αιώνα

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononews-dinoume-5-doroepitages-apo-ta-attica-axias-1000-evro/82999



    ΣΧΟΛΙΑ