• Business

    Το video της Βρετανίδας Πρέσβειρας Κέιτ Σμιθ που το έχουν δει 39.000 Έλληνες

    • NewsRoom
    Κειτ Σμιθ

    Ευγενία Χανδρή (πρόεδρος Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου) , Κειτ Σμιθ (πρέσβης Μ. Βρετανίας) και Χάρης Οικονομόπουλος (πρόεδρος Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου)


    Η νέα Βρετανίδα Πρέσβειρα Κέιτ Σμιθ μιλάει για τις ΕλληνοΒρετανικές σχέσεις και παρουσιάζει τις προτεραιότητες που θα καθορίσουν τη θητεία της στην Ελλάδα. Το βίντεο κυριολεκτικά σαρώνει στο διαδίκτυο, αφού έχει μέχρι στιγμή 39.000 views!

    Δείτε το:

    https://www.facebook.com/ukingreece/videos/1380655078621345/

    Όλα όσα έγιναν στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της βρετανικής πρεσβείας στην Ελλάδα

    Με την συμμετοχή τριακοσίων, σχεδόν, μελών του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, εκπροσώπων του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου και μελών της κυβέρνησης , καλεσμένων της Βρετανής Πρέσβεως στην Αθήνα κας Κέιτ Σμιθ, της Βρετανής Προέδρου του Επιμελητηρίου κας Eυγενίας Χανδρή και του Έλληνα Προέδρου του κ. Χάρη Οικονομόπουλου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια κοινή δεξίωση Επιμελητηρίου και Πρεσβείας στην ιστορική κατοικία του εκάστοτε Βρετανού Πρέσβη στην Αθήνα, την οικία Ελευθερίου και Έλενας Βενιζέλου.

    Κειτ Σμιθ
    Ευγενία Χανδρή (πρόεδρος Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου) , Κειτ Σμιθ (πρέσβης Μ. Βρετανίας) και Χάρης Οικονομόπουλος
    (πρόεδρος Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου)

    Στον χαιρετισμό της η νέα Βρετανίδα Πρέσβειρα στην Αθήνα Κέιτ Σμιθ, σε άψογα ελληνικά αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς που συνδέουν τον επιχειρηματικό κόσμο των δυο χωρών, για τις προκλήσεις και τις προοπτικές που δημιουργεί η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ και για το πώς μπορεί να συμβάλλει η Βρετανία την αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας.

    Ο Έλληνας Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χάρης Οικονομόπουλος, αφού ευχαρίστησε τη Βρετανή Πρέσβη για τη φιλοξενία της και την Matrix A.E. για την υπόστήριξή της, αναφέρθηκε στις δράσεις που σχεδιάζει το Επιμελητήριο για την ενημέρωση των μελών του, των Ελλήνων που ζούν και εργάζονται στη Μεγάλη Βρετανία και των επενδυτών και εμπορευομένων μεταξύ των δύο χωρών σχετικά με την αναμενόμενη έναρξη των διαπραγματεύσεων για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις μετά την αποχώρηση επιπτώσεις και ευκαιρίες. Μεταξύ άλλων ο κ. Οικονομόπουλος ανακοίνωσε την προετοιμασία “helpdesk” και την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου ως σημείου επαφής της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας με τη Μεγάλη Βρετανία για την εκπόνηση μελέτης με θέμα «Οι Οικονομικές και εμπορικές σχέσεις Ελλάδας – Ηνωμένου Βασιλείου πριν και μετά την αποχώρησή του από την Ε.Ε.: Προοπτικές και Προκλήσεις στο δρόμο για το 2050» σε συνεργασία, υπό συζήτηση, με το Κέντρο Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Ο Έλληνας Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, προλογίζοντας τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, αφού επεσήμανε την κρισιμότητα των στιγμών για τον τόπο, αναφέρθηκε ξανά στη ρίζα του «Ελληνικού προβλήματος» – δηλαδή της οικονομικής και, κυρίως, της ανθρωπιστικής κρίσης που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η χώρα επιμένοντας στην ανάγκη γρήγορης, στοχευμένης και αποτελεσματικής Συνταγματικής Διόρθωσης πέρα και πάνω από την επικραρούσα καταστροφική μέριμνα περί «πολιτικού κόστους».

    british empassy 1

    Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας σε σύντομη ομιλία του προς τους εκπροσώπους της επιχειρηματικής, πολιτικής και πνευματικής κοινότητας που παρεβρέθησαν στην εκδήλωση αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της κυβέρνησης στον τομέα της ολοκλήρωσης δρομολογημένων αποκρατικοποιήσεων, στις σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας μετά την ολοκλήρωση της εκκρεμούς αξιολόγησης και ανακοίνωσε, για πρώτη φορά, σημαντική πρωτοβουλία του για την απεμπλοκή του ζητήματος της Ελληνικής Ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας σε συνεννόηση με την Ε.Ε.

    Το «φλουρί» της πίτας Πρεσβείας – Επιμελητηρίου, που έκοψαν μαζί η νέα Βρετανή Πρέσβης στην Αθήνα με τη Βρετανή Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κα Ευγενία Χανδρή, συνοδεύτηκε από ένα αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα- Λονδίνο – Αθήνα, προσφορά της Aegean.

    Νίκος Βερνίκος, Κειτ Σμιθ. Γιώργος Βερνίκος
    Νίκος Βερνίκος, Κειτ Σμιθ. Γιώργος Βερνίκος

    Την πρώτη αυτή κοινή εκδήλωση στη διάρκεια της θητείας της νέας Πρέσβεως του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα κας Kate Smith τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, μέλη του Επιμελητηρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κος Γιώργος Χουλιαράκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Καθ. Γιώργος Κατρούγκαλος η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και τ.πρωθυπουργός κα Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου, ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο Γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Κων/νος Μπίτσιος, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων κα Χριστίνα Σακελλαρίδη, η νέα Γ.Γ. της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Καθ. Χαρ. Απαλαγάκη, η Ειδική Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για διεθνή θέματα και τις σχέσεις με την Ε.Ε. κα Δανάη Μπαδογιάννη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Διμερών Ελληνοευρωπαϊκών Επιμελητηρίων κος Γιάννης Σαρακάκης, οι Πρόεδροι του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Σίμος Αναστασόπουλος, του Ελληνοϊταλικού κ. Γιάννης Τσαμίχας, του Ελληνοολανδικού κ. Γιώργος Κώτσαλος, του Ελληνοϊσραηλινού Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Παϊσιος, του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου κ. Συμεών Τσομώκος, πρώην υπουργοί, βουλευτές, καθηγητές, εκπρόσωποι κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, συλλογικών φορέων και η χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας Φανή Χαλκιά.



    ΣΧΟΛΙΑ