• LIFE&STYLE

    Microsoft – Apple: Δείτε με τι θα αντικαταστήσουν το ποντίκι στους Η/Υ! (video)

    • NewsRoom


    Ανατροπή σκηνικού όσον αφορά στη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών όπως τη γνωρίζαμε έως σήμερα, φέρνουν οι νέες πατέντες που κατέθεσαν στις ΗΠΑ η Microsoft και η Apple. Ένα νέο «έξυπνο» δαχτυλίδι που θα αντικαταστήσει τη χρήση του ποντικιού φαίνεται ότι έχει ήδη σχεδιαστεί από τη Microsoft.

    Πιο συγκεκριμένα, μια πρόσφατη αίτηση για κατοχύρωση πατέντας στην Υπηρεσία Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ αποκάλυψε τα σχέδια της εταιρείας να αντικαταστήσει το γνωστό σε όλους μας ποντίκι με ένα «έξυπνο» δαχτυλίδι που θα ελέγχει εφεξής τη λειτουργία των ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών. Η κατάθεση της εν λόγω πατέντας είναι η τελευταία μιας σειράς αιτήσεων κατοχύρωσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας από τη Microsoft που σχετίζονται με ένα «έξυπνο» δαχτυλίδι, όπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο το περιοδικό Newsweek.

    Όπως φαίνεται από τα σχέδια που διέρρευσαν, το δαχτυλίδι χρησιμοποιεί «έξυπνους αισθητήρες κάμψης και γυροσκόπια για την ανίχνευση της θέσης και στάσης του χεριού. Αυτό σημαίνει ότι το χαρακτηριστικό κλικ το ποντικιού πρόκειται να αντικατασταθεί από το χτύπημα του δαχτύλου σε οποιαδήποτε επιφάνεια.

    Η τεχνολογία θα μπορούσε δυνητικά να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες φορητές συσκευές, όπως τα smartglasses εικονικής πραγματικότητας. Μια ανάλογη αίτηση για κατοχύρωση πατέντας που κατατέθηκε το 2015 αποκάλυψε ότι η εταιρεία Apple σχεδιάζει ανάλογο «έξυπνο» δαχτυλίδι με αισθητήρες κίνησης, μικρόφωνο, οθόνη αφής και κάμερες.

    Δείτε το βίντεο:

    https://www.youtube.com/watch?v=D8xWXPszaUk



    ΣΧΟΛΙΑ