• City Stories

    Τσακιστές πατάτες baby με ιταλική gremolata στον φούρνο: Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

    • NewsRoom
    πατάτες


    Μικροί και μεγάλοι λατρεύουν τις πατάτες baby και δεν μπορούν να αντισταθούν. Η συγκεκριμένη συνταγή, όπου οι πατάτες “παντρεύονται” με το λεμόνι, το σκόρδο και τον μαϊντανό, θα ξετρελάνει τους πάντες. Δοκιμάστε να τις φτιάξετε σε κάποιο πάρτυ ή σε κάποιο τραπέζι με καλεσμένους και θα δείτε πως δεν θα μείνει ούτε μία! Τρώγονται με το χέρι, μιας και είναι τραγανές και απίστευτα νόστιμες. Η ιταλική gremolata τους χαρίζει απίστευτο άρωμα και καταπληκτική γεύση, απογειώνοντάς τις. Δείτε τη συνταγή παρακάτω:

    Υλικά

    Μικρές πατάτες με τη φλούδα τους

    Λάδι όσο να αλείψετε τις πατάτες με τα χέρια σας

    Χοντρό αλάτι & φρεσκοσπασμένο μαύρο πιπέρι για το σερβίρισμα

    Gremolata

    1/4 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

    2 κουταλιές γλυκού ξύσμα λεμονιού

    1-2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

    πατάτες

    Μέθοδος εκτέλεσης

    Βάλτε τις πατάτες σε μπολ με κρύο νερό να μαλακώσει το χώμα που έχουν. Πλύντε τις με ένα βουρτσάκι, ειδικά στα σημεία με βαθουλώματα. Καθαρίστε όποια μάτια ή μαύρα στίγματα με το μαχαίρι. Αλλάξτε νερό και βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρό (όχι θολό).

    Βάλτε τις πατάτες σε κατσαρόλα με κρύο νερό, αλατισμένο, να τις σκεπάζει. Αλατισμένο εννοώ να έχει νόστιμη γεύση το νερό, δοκιμάστε τη γεύση του.

    Βράστε για 15-20 λεπτά μέχρι να τρυπιούνται με το μαχαίρι. Αδειάστε σε σουρωτήρι και αφήστε τις να κρυώσουν. Όταν μπορείτε να τις πιάσετε, σπάστε μια μια πατάτα στην παλάμη σας, χωρίς να τη διαλύσετε. Θέλετε να μειώσετε το ύψος της και να της δώσετε περισσότερο πλάτος. Εγώ συνήθως χρησιμοποιώ το μεταλλικό εργαλείο με το οποίο χτυπάμε το κρέας να πλατύνει (απαλό χτύπημα) ή ένα διάφανο ποτήρι για να βλέπω τι γίνεται από κάτω!

    Μπορείτε να προετοιμάσετε τις πατάτες μέχρι αυτό το στάδιο αρκετές ώρες πριν το ψήσιμο. Οι φήμες τις θέλουν να καταψύχονται κιόλας, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.

    Βάλτε τις σε ρηχό ταψί (ή στη λαμαρίνα του φούρνου), περιχύστε με τόσο λάδι όσο να τις αλείψετε με τα δάχτυλά σας. Ψήστε τις σε καλά προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών αντιστάσεων για 35-40λεπτά περίπου. Παρακολουθείστε τις, στα μισά του ψησίματος θέλουν γύρισμα από την άλλη μεριά. Όταν είναι έτοιμες, μπορείτε να ρίξετε λίγο τυρί τριμμένο πάνω στην κάθε πατατούλα και να το ξαναβάλετε στο φούρνο για μερικά λεπτά να  λυώσει. Έτσι αρέσει πολύ στα παιδιά!

    Σερβίρετε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό, σκόρδο, ξύσμα λεμονιού, μαύρο πιπέρι και αλάτι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το πιο τέλειο σνακ: Σκορδόψωμο με τυρί μέσα σε 10 λεπτά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια νόστιμη συνταγή για να δοκιμάσετε: Πατάτες φούρνου με σκόρδο και παρμεζάνα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μια υπέροχη κι εύκολη συνταγή: Οι πατάτες του φούρνου… αλλιώς!



    ΣΧΟΛΙΑ