ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Όλοι αγαπούν τις πατάτες φούρνου, σε οποιαδήποτε εκδοχή τους! Πάντοτε είναι εξίσου νόστιμες και γευστικές, όπως κι αν τις μαγειρέψουμε. Για να ξεφύγουμε λίγο από τον κλασικό και απλό τρόπο, είπαμε να δοκιμάσουμε μια ακόμη παραλλαγή τους. Είναι το ίδιο απολαυστικές και η συνταγή είναι πανεύκολη. Δείτε παρακάτω:
Tι χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτές τις διαφορετικές πατάτες φούρνου:
- 2 μεγάλες μακρόστενες πατάτες, καθαρισμένες
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- χοντρό αλάτι
- γιαούρτι για να τις βουτάτε
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόψτε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος και τοποθετήστε τες, με την κομμένη επιφάνεια προς τα πάνω σε ένα σκεύος ψησίματος.
Βάλτε το σκεύος στον φούρνο, στην πιο χαμηλή θέση και ψήστε μέχρι η πατάτες να αποκτήσουν ένα χρυσό-καφέ χρώμα στο επάνω μέρος, 40 με 50 λεπτά.
Σερβίρετέ τες με μια επάλειψη βουτύρου ένα κλωναράκι θυμάρι στην κάθε μία πασπαλίζοντάς τες με λίγο χοντρό αλάτι.
Συνοδεύστε με ένα μπολ γιαούρτι με λίγη ρίγανη για να τις βουτάτε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίθανο χριστουγεννιάτικο ποτό με βότκα και ρόδι για τους καλεσμένους σας
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια νόστιμη συνταγή για να δοκιμάσετε: Πατάτες φούρνου με σκόρδο και παρμεζάνα
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συνταγή για τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα μπισκότα (gingerbread)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βουλή: Αίρεται η ασυλία Ακρίτα και (ξανά) Πολάκη – Mετά από μηνύσεις Γεραπετρίτη και Λινού αντίστοιχα
- Η Kaizen Gaming διαμορφώνει τους ηγέτες του αύριο
- Όμιλος Empiria: Στρατηγική επέκταση στην Αθήνα με τη δημιουργία boutique ξενοδοχείου στο Κολωνάκι
- Minoa Marine Limited: Βρέθηκαν 469 κιλά κοκαΐνης σε πλοίο ελληνικής διαχείρισης – Ο ρόλος του μάγειρα
