• City Stories

    Τι να κάνετε το βράδυ των Φώτων – 6 ενδιαφέρουσες προτάσεις για έξοδο!

    akropoli


    Στις 6 Ιανουαρίου 2018, δηλαδή στα Θεοφάνεια ή αλλιώς στα Φώτα, μπορείτε να περάσετε ένα όμορφο Σαββατόβραδο, επιλέγοντας μια έξοδο που να σχετίζεται με τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Παρακάτω θα βρείτε έξι προτάσεις για την έξοδό σας το βράδυ των Φώτων, από τις οποίες οι τρεις αφορούν τη μουσική και οι άλλες τρεις το θέατρο. Καλή διασκέδαση!

    1. 2002GR live στο Κύτταρο 

    Οι θρυλικοί 2002GR πιστοί στο ραντεβού με το κοινό τους -και- φέτος, με δεκάδες επιτυχίες στις αποσκευές τους και ανεξάντλητο ενθουσιασμό επιστρέφουν για τέταρτη συνεχόμενη φορά στο Κύτταρο  για να γιορτάσουν τα 44 χρόνια δημιουργίας και ζωντανών εμφανίσεων!

    Το Σαββατο 6 Ιανουαρίου, ο Ηλίας Ασβεστόπουλος και οι 2002GR, από τις πλέον επιδραστικές μπάντες της ελληνικής σκηνής που πρώτη πάντρεψε ιδανικά την ποπ με το ροκ, χαρίζοντας μας αξέχαστες επιτυχίες όπως: «Τι να σου προσφέρω», «Άννα», «Μαγική Αυλή», «Δεν είσαι έρωτας», «Ο σιδερένιος άνθρωπος», «Ίσως να ‘ναι αύριο αργά», «Είπες Πως» και τόσες άλλες, σας καλούν σε μια συναυλία – Γιορτή στη μια και μοναδική φετινή τους εμφάνιση στην Αθήνα!!

    Μαζί τους, δύο σπουδαίες νέες ερμηνεύτριες που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα, η «Marianthi» και η «Christina Golia» θα μας παρουσιάσουν αποσπάσματα από τις πρόσφατες δισκογραφικές τους δουλειές.

    Ώρα:
    21.30

    Πού:
    Κύτταρο Live Club
    Ηπείρου 48, Αθήνα

    Τιμή:
    Εισιτήριο 10€

    Πληροφορίες

    2002GR στο Κύτταρο

    2. Κωστής Μαραβέγιας live στην Άνοδο 

    Ο Κωστής Μαραβέγιας, αεικίνητος και δυναμικός, ο πάντα ενωτικός και τρυφερός, στήνει τραγούδι και χορό στην Άνοδο και κάνει τις νύχτες μας γιορτή. Απλόχερη αληθινή μουσική γιορτή που μας παρασύρει, εμπλουτίζοντας τις αισθήσεις μας, την ψυχή και την καρδιά μας.

    Ο Κωστής Μαραβέγιας, ξέρει να σαγηνεύει το κοινό που τον ακολουθεί φανατικά τα τελευταία χρόνια, με τα εξαιρετικά προσεγμένα προγράμματά του αλλά και με τις μοναδικές και ιδιαίτερες μουσικές επιλογές του. Αυτό φαίνεται και από τις σταθερά sold out εμφανίσεις και συναυλίες του σε Ελλάδα, Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό.

    Η αισιοδοξία και η ηρεμία που αποπνέει, σε συνδυασμό με τον δυναμισμό του αλλά και την εξαιρετικά ποικιλόμορφη προσωπικότητά του, δημιουργούν το ιδανικό κλίμα για μια ακόμη σειρά από ξεχωριστά live στο ΑΝΟΔΟΣ LIVE STAGE, αρχής γενομένης από ‪το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου‬.‬‬‬

    Έχοντας στο πρόγραμμά του τραγούδια από τα πρώτα του χρόνια στη δισκογραφία όπως το χαρακτηριστικό «Δε ζητάω πολλά», το ελκυστικό «Που να βρω μια να σου μοιάζει», την παιχνιδιάρικη «Λόλα», επιλογές από το τελευταίο του album «Κατάστρωμα» όπως το vintage «Φάρος» και το μεθυστικό «Ζεστό Κρασί» αλλά και ένα μουσικό παιχνίδι με τραγούδια που ο Κωστής αγαπά πολύ ερμηνευμένα με το μοναδικό τρόπο του και με τη βοήθεια των εξαιρετικών μουσικών της μπάντας του: Νίκο Αγγλούπα (ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο), Άγγελο Αγγελίδη (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα), Jim Staridas (τρομπόνι), Χρήστο Καλκάνη (Κλαρινέτο) και Κρίτωνα Μπελλώνια (κρουστά, τύμπανα), ο Κωστής Μαραβέγιας υπόσχεται μοναδικά live δημιουργώντας ένα νέο στέκι στην καρδιά της Αθήνας.

    Ετοιμαστείτε για τα πιο υπέροχα, νοσταλγικά, δυναμικά, ρυθμικά και μελωδικά Σαββατόβραδα παρέα με τον Κωστή Μαραβέγια στο ΑΝΟΔΟΣ Live Stage.

    Ώρα:
    23.30

    Πού:
    Anodos Live Stage
    Πειραιώς 183 & Πάλλαντος 38, Ταύρος

    Τιμή:
    Είσοδος στο μπαρ 15€ με ποτό
    Φιάλη κρασί από 65€/ 2 άτομα
    Φιάλη ποτό από 130€/ 4 άτομα

    Πληροφορίες

    Μαραβέγιας στην Άνοδο

    3. Sonus Replica live στο HOOD

    Οι Sonus Replica Τhe Βand είναι μια Blues και Indie/ Alternative Rock μπάντα. Η ιστορία της μπάντας ξεκινά το 2008 όταν τρεις φίλοι από την Κεφαλονιά δημιούργησαν το προσανατολισμένο σε Rock μονοπάτια, με ξένο και ελληνικό στίχο, συγκρότημα των CO2. Το σχήμα, ύστερα από διάφορες αλλαγές στην σύνθεση του, μετονομάστηκε το 2012 σε SONUS REPLICA. Πρόκειται για μια μπάντα με επιρροές από Southern Rock, Blues, Rock n’ Roll μέχρι και έντεχνο ελληνικό.

    Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν live εμφανίσεις σε Αθήνα και Κεφαλονιά, ώστε να προωθήσουν αλλά και να γνωρίσουν στον κόσμο την μουσική που αγαπούν, μέσα από διασκευές ξένων και ελληνικών κομματιών και από προσωπικά τους τραγούδια.

    Electric / acoustic guitar & vocals : Christos Fotinopoulos
    Vocals / acoustic guitar : Panagiwtis Rematisios
    Drums / Percussion : Panagis Fwteinatos

    Αυτό το Σάββατο θα εμφανιστούν σε ένα όμορφο μπαράκι, το HOOD στου Ζωγράφου.

    Ώρα:
    21.30

    Πού:
    HOOD
    Λεωφόρος Αλέξανδρου Παπάγου 101, Ζωγράφου

    Τιμή:
    Χωρίς είσοδο, χρεώνεστε την κατανάλωση.

    Πληροφορίες

    hood - sonus replica

    4. “Το αγόρι της οδού Αμερικής” του Αναστάση Πινακουλάκη στο Θέατρο Επί Κολωνώ

    Πρόκειται για το τρίτο μέρος της “πικρής τριλογίας του Νεοφασισμού” (“Mall”, “Υγρασία στους Τοίχους”) με θέμα τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας και το σπάσιμο των βιτρινών.

    Ο Σταύρος Τσουμάνης υποδύεται τον Μιχάλη Ευθυμίου, έναν 23χρονο υπάλληλο σε κατάστημα ρούχων στο Κολωνάκι που καταδικάστηκε για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός διαδηλωτή στο κέντρο της Αθήνας. Για τον Μιχάλη, η αναβίωση της παρθένας ομορφιάς υπερέχει κάθε ανθρώπινης δημιουργίας και η ευγένεια κάθε ανθρώπινης σχέσης. Ο Μιχάλης θέλει απλώς να ξεχωρίζει, όσο κι αν νιώθει να τον περιορίζουν οι γύρω του. Αμερικής 19. Θυμάται αυτή τη διαδρομή απέξω κι ανακατωτά. Εκείνη τη μέρα κατάλαβε αμέσως πως κάτι συνέβαινε. Ο Μιχάλης σκότωσε απλώς έναν άνθρωπο. Εκείνος σκότωσε ό,τι ομορφότερο έχει γνωρίσει ο κόσμος.

    Συντελεστές:
    Κείμενο: Αναστάσης Πινακουλάκης
    Σκηνοθεσία: Αναστάσης Πινακουλάκης, Λάζαρος Βαρτάνης
    Βοηθός σκηνοθετών: Στέφανος Παπατρέχας
    Σχεδιασμός Φωτισμών: Ευγενία Μακαντάση
    Φωτογραφίες/Trailer: Πάτροκλος Σκαφίδας

    Ερμηνεύει o Σταύρος Τσουμάνης.

    Διάρκεια: 40 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

    Ώρα:
    21.30

    Πού:
    Θέατρο Επί Κολωνώ – Σκηνή Black Box
    Ναυπλίου 12 & Λένορμαν, Κολωνός

    Τιμή:
    Κανονικό 7€
    Φοιτητικό/Ανέργων/Ατέλειες 5€

    Πληροφορίες

    Το αγόρι της οδού Αμερικής

    5. “7 κωμωδίες του Μολιέρου σε μία” στο ΕσωΘέατρο

    Επτά από τις σημαντικότερες κωμωδίες του Μολιέρου συντίθενται σε μία νέα πρωτότυπη κωμωδία όπου ο Αργκάν, ο κεντρικός χαρακτήρας του “Κατά φαντασίαν ασθενή” συμπεριφέρεται και ως “Δον Ζουάν”, “Ταρτούφος”, “Φιλάργυρος” κι ενίοτε φανερώνει πτυχές”Αρχοντοχωριάτη”, “Μισάνθρωπου” και “Νταντέν”. Τον κεντρικό ρόλο κρατά ο Τάσος Προύσαλης -ο οποίος και σκηνοθετεί με γκροτέσκο διάθεση την παράσταση- πλαισιωμένος από τους: Χρυσή Γεράρδη, Λένα Πετράνη, Βασιλική Λαΐνη και Αλεξάνδρα Πέρη.

    Συντελεστές:
    Σκηνικά: Καλλιόπη Βασιλείου
    Κοστούμια: Λίτσα Τρωϊάνου
    Φωτισμοί: Τάκης Ποδαρόπουλος
    Μουσική επιμέλεια: Ναταλία Τζήμα
    Χορογραφία: Θάλεια Δήτσα
    Ζωγραφική σκηνικού: Στράτος Σαραντίδης
    Βοηθός σκηνοθέτη: Χρύσα Διαμαντάκη

    Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

    Ώρα:
    21.15

    Πού:
    ΕσωΘέατρο
    Ακταίου 3, Θησείο

    Τιμή:
    Κανονικό: 12€
    Φοιτητικό: 10€

    Πληροφορίες

    7 Κωμωδίες του Μολιέρου σε μία

    6. “Η κυρά της Ρω” του Γιάννη Σκαραγκά στο Θέατρο Ροές

    Ο μονόλογος εμπνέεται από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της επονομαζόμενης “Κυρά της Ρω”. Γεννημένη στο Καστελλόριζο, η Δέσποινα τόλμησε να παντρευτεί τον άντρα που έβοσκε τα ζωντανά του πατέρα της κόντρα στη θέληση της οικογένειάς της, δεν δίστασε να μετακομίσει μόνη μαζί του στο ακατοίκητο νησί της Ρω μένοντας μόνη της για πολλά χρόνια μετά το θάνατό του, αλλά και να εναντιωθεί στους εχθρούς, υψώνοντας καθημερινά την ελληνική σημαία απέναντι από τα τουρκικά παράλια.

    Μέσα από ένα τρυφερό και ποιητικό κείμενο, ο Γιάννης Σκαραγκάς εξυφαίνει το πορτρέτο μιας ελεύθερης γυναίκας με φόντο την πολύπαθη ιστορία του Καστελλόριζου του προηγούμενου αιώνα, το βαρύ σκηνικό των διαδοχικών πολέμων, τις αγωνίες και τις μύχιες σκέψεις της, τη μοναξιά αντιμέτωπη με τα στοιχεία της φύσης, αλλά και την ελπίδα ότι μπορεί να κάνει τον κόσμο, καλύτερο. Με το δικό της τρόπο…

    Συντελεστές:
    Σκηνοθεσία: Κατερίνα Μπερδέκα
    Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Γαβαλάς
    Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
    Τσέλο: Τάσος Μισυρλής
    Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη
    Bοηθός σκηνογράφου: Μιχάλης Σαπλαούρας
    Σχεδιασμός οπτικής ταυτότητας: Σάκης Στριτσίδης
    Κατασκευή κοστουμιού: Χάρης Σουλιώτης
    Παραγωγή: Λυκόφω”, Γιώργος Λυκιαρδόπουλος

    Ερμηνεύει η Φωτεινή Μπαξεβάνη.

    Διάρκεια: 75 λεπτά

    Ώρα:
    21.00

    Πού:
    Θέατρο Ροές
    Ιάκχου 16, Γκάζι

    Τιμή:
    Κανονικό 12 ευρώ
    Μειωμένο 10 ευρώ

    Πληροφορίες

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρεις προτάσεις για έξοδο με ελεύθερη είσοδο αυτό το Σάββατο (6 Ιανουαρίου 2018)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Τέσσερις αθλητικές δραστηριότητες δωρεάν ή με ελεύθερη συνεισφορά για αυτό το Σάββατο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 
    Μεταμεσονύκτιες προβολές πρωτοποριακού σινεμά στον Κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ



    ΣΧΟΛΙΑ