• City Stories

    Τρία μαγαζιά με ενδιαφέρουσα διακόσμηση κοντά στο κέντρο της Αθήνας

    hood


    Για του λόγου το αληθές, η διακόσμηση κατέχει σημαντικό ρόλο στην προτίμησή μας για να ένα μαγαζί. Είναι ένα από τα κριτήρια που θα λάβει υπόψιν του ο επισκέπτης πριν επιλέξει πού θα βγει και ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν στη δημιουργία της προσωπικότητας ενός μαγαζιού. Οι καφετέριες και τα μπαρ που έχουν χαρακτήρα, είναι, σαφώς, πιο ενδιαφέροντα και ξεχωρίζουν.

    Το κέντρο της Αθήνας περιλαμβάνει πολλά μαγαζιά με εντυπωσιακή διακόσμηση και μοναδικό στυλ. Κάποια με εξωτικά χαρακτηριστικά, μερικά με λονδρέζικο ή παριζιάνικο αέρα και άλλα που μοιάζουν βγαλμένα από παραμύθι. Εκτός κέντρου, πολλές περιοχές έχουν κάνει το “μπαμ” μαζεύοντας πλήθος μαγαζιών και κόσμου, ενώ κάποιες άλλες παραμένουν σχετικά άγνωστες στο θέμα της εξόδου, παρά τις ενδιαφέρουσες επιλογές που έχει κανείς.

    Δείτε παρακάτω τρία μαγαζιά που σας προτείνουμε, τα οποία έχουν το δικό τους στυλ, χαρακτηρίζονται από μια πολύ ενδιαφέρουσα διακόσμηση και βρίσκονται μια ανάσα από το κέντρο.

    HOOD
    Λεωφ. Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 101, Ζωγράφου
    Facebook page

    Στην καρδιά του Ζωγράφου, την όμορφη αυτή συνοικία που είναι γνωστή ως “φοιτητοπεριοχή” και ως ο Δήμος της Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης, θα βρείτε το HOOD. Με όνομα που προέρχεται από το neighbourhood ή αλλιώς τη γειτονιά, προσφέρει στον επισκέπτη τη φιλική διάθεση και την οικειότητα που αναζητά κανείς σε ένα συνοικιακό μαγαζί. Με άκρως ενδιαφέρουσα διακόσμηση, η οποία βασίζεται στο βιομηχανικό στυλ, ενδείκνυται για καφέ την ημέρα και ποτό το βράδυ. Μπορείς να κάτσεις στο τσιμεντένιο μπαρ ή στα φλιπεράκια που λειτουργούν ως τραπέζια και να απολαύσεις μοναδικά κοκτέιλς και γευστικό καφέ. Υπό το φως του – φτιαγμένου από αλυσίδες ποδηλάτων – πολυελαίου, με industrial στοιχεία να στολίζουν τον χώρο, με παρέα το πικάπ και τη γραφομηχανή, μπορείς πλέον να δοκιμάσεις και τον cold brew καφέ που διαθέτει το HOOD, ακολουθώντας τη νέα τάση.

    hood

    HOOD

    Superfly Cafe
    Εμπεδοκλέους 28, Παγκράτι
    Facebook page

    Στο καλλιτεχνικό Παγκράτι, που βρίσκεται με το ένα πόδι στο κέντρο, υπάρχει το Superfly Cafe όπου νομίζεις πως ο χρόνος πάγωσε μια για πάντα. Βγαλμένο από τη δεκαετία του ’60, ’70, ’80 και με διακόσμηση που βασίζεται σε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά των περασμένων δεκαετιών. Αντικείμενα παρελθούσας εποχής, παιχνίδια που παραπέμπουν σε ξεχασμένη (ή αξέχαστη!) εφηβεία, αναμνηστικά της “χρυσής δεκαετίας”, αφίσες, κούκλες και ό,τι άλλο φανταστείς. Καφέ-μπαρ με κοκτέιλς, ποτά, μπύρες και κάτι για να τσιμπήσεις, το Superfly είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση μαγαζιού, που σίγουρα θα σας ταξιδέψει και θα σας φέρει στο μυαλό μνήμες.

    Superfly Cafe Superfly Cafe

    Excalibur bar
    Ορμηνίου 4, Ιλίσια/Καισαριανή
    Facebook page

    Αντικρίζοντας την εξωτερική του όψη, θα σκεφτείς ότι πρόκειται για κάστρο και όχι για ένα καφέ-μπαρ. Στο όριο, εκεί όπου η Ούλωφ Πάλμε μετατρέπεται σε Υμηττού και τα Ιλίσια συνορεύουν με την Καισαριανή, υψώνεται το “μίνι μεσαιωνικό κάστρο”. Ιππότες δεν έχει, αλλά έχει ξύλινα έπιπλα, σπαθιά και καμάρες στους τοίχους. Το Excalibur bar διαθέτει πλούσια κάβα με μια μεγάλη ποικιλία από μπύρες και με βραδιές γεμάτες μουσική, από όλο το φάσμα της rock. Επίσης, μπορείτε να βρείτε και μερικά πιάτα με λουκάνικα και burgers, αλλά κυρίως…πολλή μπύρα.

    Excalibur barExcalibur bar

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρία μπαρ στο κέντρο με happy hour και cocktails από 5 ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρία μαγαζιά για νόστιμο brunch που δεν γνωρίζατε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρία αθηναϊκά μαγαζιά με εκλεκτό cold brew καφέ



    ΣΧΟΛΙΑ