• City Stories

    Τρεις προτάσεις για έξοδο με ελεύθερη είσοδο αυτό το Σάββατο (6 Ιανουαρίου 2018)

    ομαδική έκθεση αμπελόκηποι


    Το Σάββατο, ανήμερα των Θεοφανείων, μπορείτε να περάσετε όμορφα και δωρεάν τη μέρα σας. Σινεμά, εικαστικά και θέατρο με ελεύθερη είσοδο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Καλλιθέα, στο Enterprise Projects στο Γουδή και στο Θέατρο Ξυλοτεχνία στο Περιστέρι αντίστοιχα. Καλή διασκέδαση!

    1. Προβολή της ταινίας “Η Μελωδία της Ευτυχίας” (σινεμά)

    Το Park Your Cinema επιστρέφει με γιορτινή διάθεση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσιάζοντας μερικές από τις πιο αγαπημένες οικογενειακές ταινίες όλων των εποχών. Φιλμ που μεγάλωσαν γενιές και γενιές θεατών, που κανείς δεν βαριέται να βλέπει ξανά και ξανά, που ονειρεύεται να τον μαγέψουν και πάλι στη μεγάλη οθόνη.

    Η Μελωδία της Ευτυχίας (1965): Καλόγρια από το Salzburg αναλαμβάνει τη διαπαιδαγώγηση των επτά τέκνων ενός χήρου αξιωματικού του Ναυτικού, στα 1938. Κανείς τους δεν προβλέπει τις αλλαγές που θα φέρει στη ζωή τους ο έρωτας και… το Τρίτο Ράιχ. Ένα αγαπημένο Broadway musical του 1959, μετατρέπεται σε κινηματογραφικό μύθο, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ εισιτηρίων. Ήταν η πρώτη ταινία που έσπασε το φράγμα των 100.000.000 δολαρίων, ξεπερνώντας το Όσα Παίρνει ο Άνεμος. Προτάθηκε για 10 Oscar, έφυγε με τα μισά: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, μοντάζ, μουσικής και ήχου. Ώρα να φρεσκάρετε ξανά τους στίχους μετά το The hills are alive with the sound of music.

    Σκηνοθεσία: Robert Wise  / Προβολή με ελληνικούς υπότιτλους

    Ώρα:
    11.30

    Πού:
    Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφ. Συγγρού 364

    Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη ηλεκτρονική προεγγραφή εδώ

    Πληροφορίες

    η μελωδία της ευτυχίας

    2. Ομαδική έκθεση “Not ready yet” στο Enterprise Projects (εικαστικά)

    Συχνά δεν είσαι έτοιμος για όσα συμβαίνουν και συχνά τίποτα δεν σε προετοιμάζει γι’ αυτά που δεν θα συμβούν. Όλα συνεχίζουν μέσα σε ένα δευτερόλεπτο ανετοιμότητας, μέσα σε μια διαρκή διαδικασία ανετοιμότητας που δίνει χώρο στα συμβάντα. Φοράς νωχελικά ή γρήγορα την κάθε στιγμή και την κάνεις σπίτι σου, την ντύνεσαι ή την αφήνεις να περιμένει δίπλα σου μέχρι να εξαφανιστεί. Στέκεσαι στην άκρη ενός ψηλού βράχου όπως στεκόμαστε λίγο πριν βουτήξουμε στην θάλασσα και αναρωτιέσαι αν η πραγματικότητα είναι ο αέρας, το νερό, η θέα, ή αυτή η αναμονή που δεν είσαι έτοιμος να λήξεις.
    Η ζωή οργανώνεται γύρω από ανετοιμότητες, πρώτες φορές και παύσεις.

    Με αφορμή μια συνηθισμένη ψυχική κατάσταση, το Enterprise Projects παρουσιάζει μια συνθήκη που εκκρεμεί ανάμεσα στην εικονογράφηση μιας αίσθησης και στη διερεύνηση μιας κάποιας λύσης. Τι κάνεις όταν δεν κάνεις αυτό για το οποίο δεν είσαι έτοιμος;

    Εκθέτουν οι: Θεόδωρος Γεννιτσάκης, Lola Gonzàlez, Αναστασία Δούκα, Hypercomf.

    Εγκαίνια: Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018, 20:00
    Διάρκεια: 7 Ιανουαρίου – 14 Ιανουαρίου 2018

    Ώρα:
    20.00

    Πού:
    Enterprise Projects
    Χαλκηδόνος 56-58, Γοιυδή – Αμπελόκηποι

    Πληροφορίες

    ομαδική έκθεση αμπελόκηποι

    3. Παράσταση “Δον Κιχώτης” στο Θέατρο “Ξυλοτεχνία” (θέατρο)

    Η Θεατρική Σκηνή «Ανδρέας Βαρούχας» και το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Περιστερίου παρουσιάζουν την παράσταση «Δον Κιχώτης» του Μ. Θερβάντες, σε σκηνοθεσία Φάνη Κάσσιου, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ώρα 21.00, στο θέατρο «Ξυλοτεχνίας» (Παρασκευοπούλου & Κ. Παλαμά, Περιστέρι).

    Πότε:
    21.00

    Πού:
    Θέατρο «Ξυλοτεχνία»
    Παρασκευοπούλου & Κ. Παλαμά, Περιστέρι

    Πληροφορίες

    Δον Κιχώτης παράσταση

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι να κάνετε το βράδυ των Φώτων – 6 ενδιαφέρουσες προτάσεις για έξοδο!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Τέσσερις αθλητικές δραστηριότητες δωρεάν ή με ελεύθερη συνεισφορά για αυτό το Σάββατο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 
    Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης: Δωρεάν προβολές ταινιών για τον Ιανουάριο



    ΣΧΟΛΙΑ